Arkileivontaa: ihana päärynäinen pannukakku

päärynäinen pannukakku

Tämä pannukakku uppoaa lapsilleni herkkuna kuin väärä raha (pannukakku on jostain syystä kirosana toiselle lapselleni, mutta tätä hän rakastaa). Tässä arkiherkussa ei ole käytetty lainkaan sokeria, mutta se maistuu silti makealle. Kaikki tämän leivonnaisen ihana makeus on peräisin päärynöistä. Päärynäpannari on parhaimmillaa haaleana, mutta maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä. Kokeile ihmeessä valmistaa pannukakkua myös omenoista.

Vinkki! Tarjoa lisäksi 1 dl vaniljalla maustettua makeuttamatonta maitorahkaa per henkilö, niin saat täydellisen proteiinipitoisen pannarivälipalan liikkujan ruokavalioon. Maitorahkalla täydennettynä saat annoksesta runsaat 20 g proteiinia. 

päärynäinen pannukakku

Päärynäinen pannukakku

6 annosta á 260 kcal, 9 g pro, 30 g hh sekä 10 g rasvaa.

maitorahkan kera, yksi annos:  329 kcal, 21 g pro, 34 g hh sekä 10 g rasvaa.

5 dl maitoa

2 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

1 tl vaniljasokeria tai 1/2 tl aitoa vaniljaa

1/2 tl suolaa

2 rkl öljyä

Pinnalle:

3 (400g) päärynää

1 rkl mantelirouhetta 

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa kierrevatkaimella. Lisää joukkoon puolet maidosta sekä jauhot, suola ja vanilja hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon vielä loppu maito sekä öljy. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia (niin kauan kuin uuni lämpenee.) Kaada taikina pellille (itse käytin 30x40cm uunipeltiä). Kuutioi päärynät pieniksi kuutioiksi ja lisää taikinan päälle pellille. Ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ostoslista: 

2 kananmunaa

5 dl maitoa

vehnäjauhoja

grahamjauhoja

öljyä

vaniljasokeria/aitoa vaniljaa

3 päärynää

mantelirouhetta

(maitorahkaa)

Maistuvaa arkea! 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *