Palaudu stressistä hieronnalla

Muistan kuinka joskus nuorempana mietin, että jos olisin ökyrikas, kävisin jonkinlaisessa hieronnassa joka päivä. Tavallinen hieronta, vyöhyketerapia, shiatsu tai muu, kaikki käy. On taas kulunut aivan liian pitkä aika siitä, kun asettelin itseni hierontalaverille. Paitsi että hieronta ja muutkin kosketushoidot tuntuvat taivaallisilta, ne palauttavat stressistä tehokkaasti. Koko keho rentoutuu, ja kosketus laittaa oksitosiinin virtaamaan. Oksitosiinia voisi kuvailla stressihormoni kortisolin vastapariksi. Kun kortisoli laittaa kehoon täpinää ja vireyttä, oksitosiini rauhoittaa ja tekee rentoutuneeksi.

ID-100221374

Kehon stressipisteitä voi paremman puutteessa hieroa itsekin:

  1. Ota korvalehti sormien väliin ja painele. Käy koko korvalehti läpi. Löydät todennäköisesti kipeitä kohtia, sillä korvalehdestä löytyy useita akupunktiopisteitä.
  2. Hiero sormenpäillä päälakea napakasti painaen. Päälaki on stressaantuneena usein kireä ja voi tuntua paikoin kipeältä.
  3. Paina sormenpäillä niskan ja kallon rajakohdasta. Jos löydät kipeän kohdan, paina hieman pidempään.

Itse tykkään myös käyttää kipukoukkua, jolla pääsee painelemaan tehokkaasti kipeitä kohtia sellaisista kohdista kehoa, joihin ei muuten ylettäisi.

Alla olevassa kuvassa myös muutama akupunktiopiste stressin lievittämiseen:

Acupressure

 

 

Kuva 1.

Kuva 2.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *