Tatuoinnin poisto

Oikeeta olkapäätäni on tähän asti ”koristanut” 14-vuotiaana hetken mielijohteesta otettu tatuointi. Tatuoinnilla ei ole mitään tarkoitusta. Teini Minttu teki niin kuin itse halusi. Varsinkin jos jotain kiellettiin, tein päinvastoin. Olisinpa uskonut edesmenneen, viisaan äitini sanoja, että sä tulet katumaan tota hirveetä tatuointia 🙂

 

 

Ennen käsittelyä

Ennen käsittelyä

 

Onneksi tänä päivänä on tehokkaita ja turvallisia tapoja poistaa tatuointi. Peitekuvaa en edes harkinnut, koska tatuointi ei sovi omaan kroppaani. Kävin 10 vuotta sitten poistattamassa tatuointiani eri menetelmällä. Väri vaaleni hieman. Käsittelykertoja olisi tarvinut noin 10, että tatuointi olisi kokonaan hävinnyt. Mietin silloin, että en jaksa käydä niin montaa kertaa poistattamassa tatuointia. Olkoon siinä, mutta sinä päivänä kun puen hääpuvun päälleni, tatuointia ei enää ole!

Tatuointiani poistettiin R20 -menetelmällä. R20 -toimenpide on uusi, lääkärien kiittelemä tapa poistaa tatuointi. Tämä moderni toimenpide mahdollistaa musteen poiston ihosta perinteistä nopeammin. Nyt kuva on mahdollista häivyttää ihosta vain parissa kuukaudessa laserkäsittelyillä, joita voidaan antaa neljästi peräkkäin pitämällä vain 20 minuutin tauko välissä.

Tatuointini on pieni, joten yksi laserkäsittely kesti vain noin minuutin ajan. Iholle puhallettiin ennen käsittelyä ja sen aikana kylmää ilmaa Kryo-laitteella. Laite puhaltaa jopa -30 asteista ilmaa hoidettavalle alueelle vähentäen hoitoon liittyvää pistelyä. Käsittelyn aikana tuntuikin enemmän pistelyä kuin kipua.

 

Ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

 

Toisen käsittelyn jälkeen.

Toisen käsittelyn jälkeen.

 

Kolmannen käsittelyn jälkeen.

Kolmannen käsittelyn jälkeen.

 

Viimeisen, neljännen käsittelyn jälkeen. Tatuointi rasvattiin Bebanthenilla ja peitettiin sideharsolla.

Viimeisen, neljännen käsittelyn jälkeen. Tatuointi rasvattiin Bebanthenilla ja peitettiin sideharsolla.

 

Tatuointia käsiteltiin siis yhdellä käyntikerralla neljä kertaa. Väriä poistuu tehokkaasti 2 kuukauden ajan, minkä jälkeen laser käsittely voidaan tarvittaessa tehdä uudestaan.

 

 

 

 

 

 

Kommentit
 1. 1

  Lahtelainen sanoo

  Hei! Mielenkiintoinen juttu, taas kerran. Hienoa että kerrot näitä arkipäivän asiota. Minkä hintainen poisto on? Ja laitathan kuvia myös matkan varrelta, miten poisto etenee.

  • 1.1

   minttuvirtanen sanoo

   Neljän kerran hoito maksoi 490€. Laitan kuvia matkan varrelta myös 🙂

   • 1.1.1

    Lahtelainen sanoo

    Mielestäni hinta on edullinen. Minusta on hienoa että vastaat esitettyhin kysymyksiin ja vielä nopeasti.

   • 1.1.2

    Jarko sanoo

    Musta noi suomalaisten laserhoitojen hinnat on ihan törkeitä. Itse poistatan Intiassa vimpanpäälle hyvällä laserilla a50euroa kerta tatuoinnille, joka on kahden kämmenen kokoinen. Onneksi löysin todella hyvän paikan ystäväni suosittelemana. Yhteensä kolme tatuointia poistatuksessa ja hintaa kertyy kaiken kaikkiaan maksimissaan noin 1000 euroa.

 2. 2

  Jemina sanoo

  Kiva että kerrot tälläisestä aiheesta! Itse tein virheen ja otin peitetatuoinnin joka ei ole myöskään enää makuuni. Tatuointi on iso joten harkitsen poisto operaatioon ryhtymistä

 3. 3

  Katie sanoo

  What an interesting blog entry! I could swear you didn´t mind having a tatoo while wearing a wedding dress :O but things might change indeed…
  I have been quite to busy the last weeks, but it is always good to have some spare time to read your blog 😉

 4. 4

  Maija sanoo

  Kyllä, mielenkiintoinen juttu, vaikka itselläni ei tatuointeja olekaan. Tiedätkö pystytäänkö tällä laitteella tekemään jotain muita ”korjaushoitoja”, arvet tms.?

  T. Maija

  • 4.1

   Annuliini sanoo

   Hieno ratkaisu! Pyyhkäisee ikään kuin ”entisen” taakse. …Onnea paranemiselle, odotellaan mielenkiinnolla sen etenemistä.

 5. 6

  jokuvaan sanoo

  Toivottavasti moni nuori neiti ottaa tästä opikseen ja harkitsee vielä toisen kerran tatskaansa.

 6. 7

  Merja sanoo

  Hei Minttu!
  Onko tuo tatuointisi ollut kenties triskeli? Näyttäisi ainakin siltä..

 7. 8

  TMK sanoo

  Tatuointiuutiset (myös tämä IL:n sivuilla) poikivat aina runsaasti tatuointeja ja niiden ottajia vastaan laadittuja kommentteja. Mikä on oma suhtautumisesi tatuointeihin yleensä?

  • 8.1

   minttuvirtanen sanoo

   Mitä tulee tatuointeihin, niin kuin kaikkeen muuhunkin mitä keholleen tekee on mielstäni jokaisen oma asia. Kunhan itse on tyytyväinen valintoihinsa, se on pääsia. Minulle tatuointi ei sopinut, mutta monelle muulle sopii.

 8. 9

  Alanvenkula sanoo

  Itse sekä tatuoijana että tatuoinninpoistoja tehneenä sanoisin että aika rankka käsittely kerralla tehdyksi. Ensimmäinen käsittely oli sen oloinen että riittäisi ja olisi turvallinen. En väitä mitään mutta veikkaan että arpikudosta muodostuu. Mielenkiintoista nähdä miten homma etenee. Tiedän että R20 on perinteinen laserpoisto mutta ns rapid repeat systeemillä jossa nimenomaan tehdään useita kertoja kerralla. Usein tätä tuetaan sillä että käsittelyjä menee n.6 tai enemmän. Tosiasiassa kun tatuoijat, jotka tunsivat tatuoinnin ominaisuudet, vielä näitä tekivät oli realistinen käsittelymäärä 3 tai maksimissa 4. 🙂

 9. 11

  Heidi sanoo

  Marja, kyse ei ole siitä etteikö tatuointeja kannata ottaa. Kannattaa vaan mietti mitä ottaa ja on valmis kantamaan ihollaan loppuelämä. Tatuoinnit on kauniita jos niillä on merkitys ja ne on tehty hyvin.

 10. 12

  Niina sanoo

  Hei Minttu! Kerroit, että poistatat tatuointiasi Helsingissä, mutta missä siellä? Olen itsekin halukas poistamaan tatuointini, mutta pelkään, että se sattuu ja, että rahat menevät hukkaan ja tatuointi ei lähdekkään.

  • 12.1

   minttuvirtanen sanoo

   Kävin Cityklinikalla poistattamassa tatuointia. Palveluun olin todella tyytyväinen. Voin laittaa kuvia myöhemmin miten hyvin väri on poistunut 🙂

 11. 13

  Marika sanoo

  Voisitko kertoa missä kävit tekemässä toimenpiteen? Haluan poistaa vanhan tatuoinnin myös, mutta olen tarkka siitä missä suorittaisin kyseisen poiston. Kiitos.

 12. 16

  K sanoo

  Mahtia, että tässäkin asiassa mennään eteenpäin! Itselläni on myös tatuointi jota vihaan, ja jonka teininä otin. Se on onneksi pieni, ja tämän vuoden puolella olisi tarkoituksena aloittaa poisto-operaatio. Itselläni sama kriteeri, hääpuvussani en halua olla tatuoinnin kanssa 😉 Omani ei vain yksinkertaisesti astu enää tyyliini. Olen valmis kärsimään kivun ja hinnan, itsehän sitä tatuoinnin muinnoin halusi 🙂 Voin sitten tulevaisuudessa varoitella lapsia, että älä nyt ainakaan näin tee.. 😉

  Kiva, kun kirjoitit tästä. Minusta kommentit ”tyhmä poistaa tatuointi, kun kerta joskus on ottanut” tai ”no kannattiko ottaa” ovat niin turhia… No ei kannattanut, eikö se liene kysymättäkin selvää. Ajatukset muuttuu, tyyli muuttuu, ikää tulee lisää. Eikös nämä ole kaikkien henkilökohtaisia juttuja, on typeryyttä kommentoida tyylillä ”olisiko kannattanut jättää väliin”. Kaikesta oppii. Niin tästäkin. Näihin kommentteihin tekisi mieli vain vastata, että keksi jotain uutta.. 😀

  • 16.1

   minttuvirtanen sanoo

   Onneksi on hyviä ja turvallisia keinoja saada tatuoinnit pois 🙂 Virheistä oppii ja osataan ainakin omia lapsiamme neuvoa. Tsemppiä tatuoinnin poistoon!

 13. 17

  Merja sanoo

  Itselläni on ”neitsyt- iho”, eli ei VIELÄ ole tatuointia. Mutta aion kyllä hankkia ensimmäisen, kun saan vain raavittua valuuttaa tarpeeksi.
  Se tulee olemaan muisto- tatuointi edesmenneelle parhaalle ystävälleni (miespuolinen) joka lähti oman käden kautta.. :/ Tiedän jo suunnilleen et mimmonen siitä tulee. Ainakin se on yksivärinen, that’s for sure!!

 14. 18

  Anne sanoo

  Hei,
  Mielenkiintoista ja erittäin rohkea veto kertoa ristiriitaisia tunteita herättävästä asiasta. Mietitkö koskaan, että tatuoinnin poistaminen Sveitsissä olisi vaihtoehto Sinulle? Olen asunut Sveitsissä kauan ja terveydenhoito on ensiluokkaista, tosin pakolliset sairasvakuutukset pitää olla ensin kunnossa. Täällä ei terveydenhoitomaksua suoriteta verojen muodossa, vaan kaikilla on oltava perustason sairas- ja tapaturmavakuutus, jonka tasoa voi halutessaan ja jos oman varallisuuden mukaan korottaa maksamalla suuremman kuukausimaksun, joka on tosin aika korkea.

 15. 19

  Ida sanoo

  Pystytkö laittamaan kuvia miten tatuointi on hävinnyt kehosta, kiinnostaa tietää jos itse poistattaisi samalla tekniikalla 🙂 ?

 16. 20

  Jannina Koskinen sanoo

  Hei Minttu!

  Onko tatuointisi jo häipynyt kokonaan? Haluaisin kauheasti nähdä millainen tulos tuosta hoidosta tulee!

  Kiitos ja ihanaa kevättä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *