Sheikh Zayed Grand Mosque

Kävimme tänään aivan uskomattoman upeassa Sheikh Zayedin moskeijassa Abu Dhabissa. Ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka jos matkustatte Abu Dhabiin.

Moskeija on rakennettu vuonna 2007 ja ensimmäinen seremonia oli Sheikh Zayedin hautajaiset. Hänet on haudattu nimeään kantavan moskeijan viereen.

Moskeija on yksi maailman suurimpia. Sinne mahtuu noin 40 000 kävijää. Kattokruunuissa on käytetty 24 karaatin kultaa ja moskeijasta löytyy myös maailman suurin käsin tehty matto.

Moskeijaan kävellään turvatarkastuksen läpi ja pukeutumisen sekä käytöksen suhteen ollaan todella tarkkoja. Naisilla paljasta ihoa tai hiuksia ei saa olla näkyvillä. Jos vaatteet ovat läpikuultavia tai liian kireitä, sinut ohjataan moskeijan alapuolella sijaitsevaan halliin, mistä saat abayan lainaksi. Hellyydenosoitukset eivät myöskään ole sallittu moskeijan porttien sisäpuolella.

 

IMG_2042

IMG_1971 IMG_1977

DSC_0675

DSC_0684 IMG_1994 IMG_2010 IMG_2026 IMG_2031 IMG_2041 IMG_2064 IMG_2069 IMG_2094 IMG_2100 IMG_2103 IMG_2116 IMG_2125 IMG_2139

Kommentit
 1. 1

  cioccolato sanoo

  Todella kaunis paikka! Nuo kuvat ovat aivan ihania! Otatko itse kuvat blogiisi?(paitsi niitä joissa itse esiinnyt)Täytyy pitää tuon moskeijan nimi mielessä, jos vaikka joskus käyn Abu dhabissa.

 2. 3

  Claudi sanoo

  Hi Minttu,

  I missed your entries about sightseeing.

  This looks amazing! Have a nice time! 🙂

 3. 4

  Tuula Pyykkönen sanoo

  Aivan mahtavan näköinen paikka, mä sanoin miehelleni että ensi vuonna meidän on mentävä Abu Dhabiin formuloiden viimeiseen kisaan, saas nähdä saanko puhuttua hänet ymäpäri onneks tässä on vuosi aikaa.

  Viettäkää te nyt yhteistä ihanaa ja ansaittua aikaa kaikesta nauttien <3

  • 6.1

   Annuliini sanoo

   Upeaa, kerrassaan upeaa ja aivan upeita kuvia kohteesta! Kiitos Sinulle näistä! Näytät hyvältä noissakin vaatteissa! Ihanaa jatkoa teille! Paljon terveisiä ”Pikku-Kimille”:)

 4. 8

  muori sanoo

  hienoja kuvia taas kerran.kiitos taas niistäkin ja onnea hienosta kisasta kimille.sekä kivaa lomaa teille kaikille ja kimille hyviä testejä.

 5. 10

  Liz Lambert sanoo

  Great pictures, thank you for sharing. So happy to see Kimi on the podium again – hope you get to enjoy some family time now.

 6. 11

  Elina sanoo

  Hei. Selailin pitkästä aikaa blogiasi, illalla, kun ei uni meinannut tulla. En taida enää muistaa, millaista on olla nuori ja nätti Tuo energian määrä… Nyt moskeijassa, huomenna New Yorkissa. Ja joulukin vielä mielessä käy… Itse olin nuorena sellainen ”arkajalka”, että en uskaltanut pahemmin matkustella. Kun on rohkeutta, luonnetta ja virtaa, niin antaa kait sitten palaa vaan. Ihan kiva näitä kuvia on katsella…vaikka sekin välillä vähän hengästyttää ✈ Siis ihan positiivisessa hengessä Hyvää Joulua Kaikille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *