Feeding time

Olen tarkka omasta ruokavaliostani. Haluan syödä ainoastaan laadukasta, ravitsevaa ja monipuolista ruokaa. Valmistan ruokani itse, että tiedän mitä suuhuni laitan. Kiinnitän entistä enemmän huomiota siihen, että syön monipuolisesti.

Aikaisemmin tein samaa tonnikalasalaattia viikon putkeen, koska se oli hyvää ja helppo ja nopea valmistaa. Nykyään haluan kokeilla uusia juttuja ja tilasin jopa keittokirjan. Ehkä musta on sittenki tulossa se pullantuoksuinen äiti 🙂

Robinin ruokailu on vielä omaani tärkeämpää. Hän syö aina itsetehtyä, monipuolista ruokaa. Suunnittelen aina viikon ruoat valmiiksi ja jokaiselle päivälle on jotain erilaista. Uskon, että on hyvä totuttaa pienestä pitäen eri makuihin ja koostumuksiin. Vaihtelevalla ruokavaliolla vältymme myöhemmin nirsoilulta ruoan suhteen. Näin toivon ainakin. Haluan opettaa lapseni terveelliseen ruokavalioon pienestä pitäen.

Robinin hoitaja on ihan mielettömän hyvä kokki ja löytää koko ajan uusia reseptejä, mitä voimme kokeilla. Olen saanut paljon inspiraatiota Annabel Karmelin kirjasta, Baby and Toddler Meal Planner. Voin todella suositella kirjaa jos aihe on ajankohtainen. Kirjassa on mahtavien reseptien lisäksi vinkkejä miten suunnittelet etukäteen ateriat ja säästät aikaa. Kirjassa on hyviä vinkkejä myös odottaville äideille.

Tässä muutama esimerkki Robinin herkullisista resepteistä.

 

image

 

 

image

 

 

image

image

I am very strict with my diet. I only want to eat high quality, nutritional and varied food. I want to cook myself, because that way I know for sure what I am putting in my mouth. I pay extra attention to making sure my diet is wide ranging.

I used to make the same tuna salad all week just because it tasted good and was quick and easy to prepare. Now I want to try new things and I even ordered a cook book. Maybe I will become that mother whose house smells of freshly baked cakes after all 🙂

Robin’s diet is even more important than my own. He always eats homemade and varied food. I always plan his dinners for the coming week in advance to make sure there is something different every day. I believe it is good to introduce them to different tastes and textures from a very early age. With a varied diet we’ll avoid fussiness over food later on. At least I hope so. I want to accustom my child to a healthy diet very early on.

Robin’s nanny is a great cook and always finds new recipes that we can try. I’ve received a lot of inspiration from the book Baby and Toddler Meal Planner by Annabel Karmel. I really recommend this book if the topic is at all relevant to you. Apart from great recipes this book also has tips on how to plan the meals in advance to save time.

Here are a few examples on delicious recipes for Robin.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Valkosipulia syövät ihmiset haisevat pahalle 🙁 Valkosipuli itsessään haisee jo niin etten voi mennä kylään jos tiedän että siellä on syöty tai syödään valkosipulia ja sama pätee etten voi mennä ravintoloihin kun jokaisessa paikassa sitä lykätään joka ruokaan ja sit se ravintolakin haisee. Mä oon niin herkkä sen hajulle että jos vaikka kaupan kassalla tulee taakseni ja haisee valkosipulille niin mun kamat jää siihen kun on lähdettä oksentamaan ja näin on käynytkin ja se on noloa ja kamalaa sillä silloin koko vatsani tyhjenee ja tulee vielä huono olo. Niin siksi tässä ihmettelen että noin pienelle lapselle syötetään valkoosipulia. Anteeks Minttu mut mulle tekee tosi pahaa jo nyt kun vain tiedän sen.

  • 2.1

   Annika sanoo

   Kyllä valkosipulia voi antaa myös pienelle lapselle. Jos joku ei siitä tykkää, ei tarkoita etteikö muut voisi siitä tykätä. Eikä sitä ole lapsilta kielletty, myöskään alle 1v ikäisiltä.
   Ihania reseptejä Minttu pienille lapsille, täytyypä katsella tuota kirjaa jos löytyisi Suomesta.

  • 2.2

   lea-karin sanoo

   No oletpa outo valkosipulin suhteen. Kaikkihan melkein syövät valkosipulia….Minttu on todella hyvä ja huolehtiva äiti.

 2. 4

  Miriam sanoo

  I always stay close at home with the food. In Holland we have al lot of great vegatables. With patatoes en and meat, it’s like i am at my grandmothers house. Everything in the old fashion way and organic. That’s way my boy eats everything☺

 3. 5

  Elina sanoo

  Hei Minttu
  Olen seurannut blogiasi jo pitkään. Kerran yhden lukaisin ja koukkuun jäin 🙂 Sitä ei ole ennen tapahtunut…
  Itselläni on kaksi, jo hieman yli 20v. lasta. He ovat olleet elämäni ”ykköset” ja mielestäni nyt saan nauttia valintojeni hedelmistä.
  Minusta on tullut sinun ”Fani”… Robin on aina ykkönen, vaikka huolehdit itsestäsikin ja parisuhteesta. Nyt täytyisi tietysti sanoa, että helppoahan se on. Kun on rahaa jne. Mutta näin se ei ole, tiedät itsekin.
  Toivon kovasti, että jaksat jatkaa valitsemallasi tiellä. Viimein tämä ruokablogi sai minut kommentoimaan. Nautin ajatuksesta, että lapselle tarjotaan monipuolisia herkkuja
  Olet terveen ajatusmaailman omaava nainen ja juttujasi on kiva seurata. Jatka samalla, hyvällä esimerkillä eteenpäin !!

  • 5.1

   Sara sanoo

   Hei. Onpa kiva lukea, että joku vielä oikeasti haluaa panostaa lapsensa ruokailuun. Liian paljon kuulee ja näkee sitä, miten nopeaa ja helppoa valmisruoat ja einekset ovat…Ja eihän aikuinenkaan kovin kauaa jaksaisi ruokiaan lasipurkista tms syödä! Minäkin olen aina tehnyt 4 lapselleni ruoat itse ja esim allergioita ei ole kenelläkään ja lapset ovat olleet melko terveitä aina. Uskon näillä olevan yhteyden! Oikeastihan ruoan valmistaminen itse ei ole vaikeaa tai aikaa vievää. Asenne ratkaisee 🙂

 4. 8

  malla sanoo

  Hei onko teillä aina ruuan perus aineita kala ja kana jatkettuna esimerkiksi valkosipuli ynnä muuta ja gluteenitonta opetatko lapsen pienestä pitäen gluteeniton ja maidoton tarkotan nyt ihan oikeeta maitoa tämä gluteeniton on tällä hetkellä vaan muoti juttu mutta todella kellä tämä on oikeesti ketä tunnen vaihtaisi tavalliseen ruokaan siinä on todella paljon muutakin kuin pelkkä ruoka mikä rajoittaa elämää ja varmaan sama kuin et käytä tavallisia maito tuotteita et niitä kohta siedäkkään kokemusta on olen muuten kokki ammatiltani!

 5. 9

  Miia Kristiina Siimestö sanoo

  Tää on nyt vähän off the record mut jäin miettimään sanomaasi että helvetti olisi irti jos olisit samoilla vaatteilla F1-varikolla kahtena päivänä peräkkäin? Miten niin muka olisi? Käsittääkseni Helvetti on irti silloin kun väkivallantekoja tapahtuu, ei siitä että on samat vaatteet peräkkäisinä päivinä. Lisäksi Kimillä aina sama punainen paita, punainen lippis, silmät piilossa aurinkolasien takana. Mustat shortsit ja mustat puman kengät. Kisasta toiseen. Ja koska se on tallin määräämä uniformu? Ja hikiset ajohaalarit. Lisäksi ollakseen aito jäämies ei tarvitsisi käyttää nuuskaa jonka pyöreä muoto shortsien taskuista erottuu selvästi. Nuuska ei ole terveellinen kenellekään. Hienoa että Kimi jatkaa ensi kauden ja viime kisa olisi voinut mennä paremmin mutta hieno nousu oli kuitenkin viidenneksi. Lähdön aikaan nukuin pihakeinussa, suosittelen päikkäreitä ulkona keinussa kaikille. Robin on suloinen ja olet hyvä äiti. Saat julkaista tai jättää julkaisematta. Suomessa on tällä hetkellä yleislakon uhka kun köyhiltäkin uhataan leikata.

  • 9.1

   minttuvirtanen sanoo

   Helvetti irti on ehkä yliampuvasti sanottu. Olen laittanut varikolle saman mekon kuin muutama kisa takaperin ja asiasta revittiin enemmän otsikoita kun itse päähenkilöstä siellä varikolla. Tämän takia en laita samoja vaatteita, että vältyn kyseisiltä, turhilta otsikoilta 🙂

   • 9.1.1

    Miia Kristiina Siimestö sanoo

    Moi, antaa vaan lehdistön hillua. Suomi-neidot porskuttavat 🙂

 6. 10

  Emma sanoo

  I think it good that you do the cooking on your own and that you use high quality food. It’s also important for Robin’s health and wellbeing.
  The idea of feeding varied food to him from an early age is great, also keeping in mind that you travel a lot. However, my parents tried the same with me but failed. They tried to force me to eat vegetables but when the carrot/cucumber/whatever was in my mouth I had to throw up. Even today, I just can’t eat vegetables or salad. For me, it’s like eating dirt. I don’t want to discourage you, I just meant to say that every child is different and so are their tastes. So please don’t force Robin to eat something he definitely don’t want to eat. It’s pointless. 😉

 7. 11

  sanoo

  Mulla on samanikäinen tytär, ku Robin. Syntyi myös tammikuussa ja olemme pyrkineet syöttämään myös hänelle alusta saakka itsetehtyä terveellistä ruokaa. Esikoinen söi paljon myös purkkeja, kun ei ollu ihan terve ja aika vaikea lapsi, mutta nykyään ei nirsoile koskaan ja kaikki vihannekset jne maistuu! Lempparia on parsakaali.

  Myös tää pienempi neito näyttää menevän samaa kaavaa, ku sisko ja vihannekset maistuu. Onneksi! Ite en oo syöny mitää vihanneksia lukuunottamatta kurkkua ja tomaattia, ku vasta aikuisena. Luulen, että suurin tekijä on henkilökohtanen makuaisti ei ehkä niinkään se että mitä syöttää.. ku mää sain kans paljo vihanneksia lapsena,mut en vaa tykänny.
  Sitä vaan sanon, et jos käy niin että myöhemmin Robin ei tykkää vihanneksista niin ei kannata ottaa stressiä, et välttämättä olis voinu tehdä mitään toisin. Vaikka noi reseptit kyl kuulosti niin herkullisilta, että en usko että niin käy. 😉

  Sulla on kiva ja maanläheinen blogi! 🙂

 8. 12

  marsu sanoo

  Ihana kaunis Minttu! Kiitos kun jaksat kirjoittaa elämästänne. Olen ollut suuri Kimi-Fani ja upeaa että raotat meille ”taviksille” vähän teidän elämäänne =) Onnea ja menestystä teille!

 9. 13

  Leena sanoo

  Kirjoitit jossain blogissa juovasi aamuisin pahanmakuista vihermehua/vihersmoothieta, vaikka se maistuu pahalta, mutta se tekee kropalle hyvää. Mitä tämä mehu/smoothie pitää sisällään?

 10. 14

  Perhepäivähoitaja äiti sanoo

  Hei Minttu,
  ihanat reseptit! Olet hieno esimerkki nuoresta äidistä joka tekee ruokaa lapselleen ja perheelle. Se on iso, hieno arvovalinta. Niin paljon on nuoria perheitä joissa ei edes opetella laittamaan ruokaa, vaikka perheeseen tulee lapsi. Se on niin surullista. Ruoka ja ruokailuhetket kun ovat niin paljon muutakin kun mahan täytettä.
  Toivottavasti pidät ”tätä lippua korkealla” ja puhut kotiruuan, ruokahetkien ja kaiken sen hyvän puolesta mitä siihen sisältyy, terveydestä kulttuuriperintöön.
  Kaikkea hyvää teille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *