Vuosi 2017 – miten aiot sen käyttää? (+kirja-arvonta! )

Vuosi vaihtuu pian taas uuteen ja ilmassa voi jo aistia on odottavan tunnelman.. Mitä vuosi 2017 tuokaan tullessaan? Mitä uutta ja erilaista tänä vuonna tapahtuu vai jatkuuko kaikki kenties ennallaan? Tapahtuuko jotain arvaamatonta, mihin ei ole osannut varautua? Vastausta näihin kysymyksiin ei voi ennalta tietää, voi vain katsoa taaksepäin kulunutta vuotta ja ehkä ottaa siitä jotain opikseen. Miltä sinun kulunut vuotesi näyttää? Mitkä muistot tulvivat ensimmäisenä mieleesi? Mitkä asiat tuottivat sinulle iloa? Toivottavasti vuoteesi mahtui paljon iloa tuovia asioita ja ikimuistoisia hetkiä. Mitä ne sitten sinun kohdallasi ovatkaan, niin niitä  asioita kannattaa vaalia jatkossakin..

Toiset uskovat kohtaloon ja toiset sattumaan, toiset taas ajattelevat, että ovat itse oman elämänsä herroja..Itse ajattelen, että meillä on mahdollisuus vaikuttaa elämämme suuntaan ainakin jollain tasolla. Liian usein kuulee ihmisten voivottelevan sitä, että miten he eivät viihdy työssään. Työ ja työssä viihtyminen ovat mielestäni sellaisia asioita elämässämme, joihin voimme itse vaikuttaa. Jos kokee, että haluaa toteuttaa itseään enemmän ammatillisesti, niin olisiko aihetta tehdä asialle jotakin? Koskaan ei ole liian myöhäistä kouluttautua ja lähteä uusille urille, vai onko? Työn voi kokea myös liian kuormittavana, jolloin ei jää voimia  muille asioille elämässä. Olen kuullut muutamista inspiroivista ihmisistä, jotka ovat hypänneet pois ”oravanpyörästä” ja vaihtaneet ammattiin, jossa saavat tehdä sitä mistä todella nauttivat, kuten ohjata joogaa tai toimia eräoppaana. Oletko sinä nyt unelma-ammatissasi? Itse teen parhaillaan matkaa kohti unelmieni työpaikkaa. Oma haaveeni on toimia päätoimisena hyvinvointialan yrittäjänä ensi vuoden loppuun mennessä.

Voit itse valita asenteesi

Voimme valita millaisen asenteen otamme aamulla herätessämme ja minkä asioiden annamme meihin vaikuttaa. Säähän me emme voi vaikuttaa,  joten sitä on turha voivotella. Myöskään toisten ihmisten käytökseen emme voi vaikuttaa, joten huonotuuliset ihmiset kannattaa sivuuttaa olankohautuksella. Monet ihmiset taas stressaavat kiirettä. Mistä tuo kiire oikein elämiimme hiipii? Auttaisiko asioiden parempi organisointi tai kenties joidenkin asioiden karsiminen elämästä? Jälleen kerran avaimet omaan onnellisuuteen ovat omissa käsissämme. Sinä itse päätät miten kalenterisi täytät! Olisiko ensi vuonna aihetta olla hieman armollisempi itseä kohtaan ja hellittää vähän?hymy

Positiivisuus vetää puoleensa positiivisuuttta

Keksit varmaan ainakin yhden ihmisen, jonka kanssa keskusteleminen on raskasta, koska hän ei osaa useinkaan nähdä asioissa niiden hyviä puolia? Oli miten oli, voit kuitenkin vaikuttaa siihen, miten itse toimit ja käyttäydyt muiden ihmisten seurassa. Positiivisella ajattelulla on kummallinen voima parantaa mielialaa ja saada asiat luistamaan paremmin. Kannattaa pohtia, haluaako levittää ympärilleen hymyä vai huonoa tuulta, molemmilla on nimittäin taipumus tarttua kuin haukotus.

Itse olen joutunut karsimaan elämästäni pois sellaisia ihmisiä, jotka eivät palvele minun hyvinvointiani, vaan tuovat minulle pahoinvointia. Minun on täytynyt tehdä elämässä vaikeita päätöksiä ja sanoa hyvästit sellaisille ihmisille, jotka tuovat elämääni valheita, murhetta ja huolta. Tämä saattaa kuulostaa itsekkäältä, mutta on mielestäni perusteltua, jos kokee, että itseä kohdellaan väärin tai ystävyys/ihmissuhde ei ole terveellä pohjalla. Eteeni on myös tullut hetkiä, jolloin olen joutunut valitsemaan perheeni edun ystävyyden edelle. Päätöstäni en kadu, vaikka se tuolla hetkellä vaikea päätös olikin- perhe on minulle kaikista tärkeintä tässä elämässä, muut tulevat vasta sen jälkeen.

   Beautiful things happen when you distance yourself from negativity.

lapset

My precious ones..

Kannattaako uudenvuodenlupauksia tehdä?

Tammikuussa monet laativat uudenvuodenlupauksia, kuten tupakoinnin lopettaminen ja liikunnan lisääminen. Nämä ovat tietysti meille hyviä tekeviä asioita, jos ne vain toteutetaan järkevästi. Liian usein ihmiset kuitenkin laativat itselleen epärealistisia tavoitteita, kuten 10 kg painonpudotus kuukaudessa tai maratonkuntoon pääseminen parissa kuukaudessa. Harva onnistuu tällaisten tavotteiden saavuttamisessa ja seurauksena voi olla entistä huonompi olo ja pettymys itseä kohtaan. Mitä jos tänä vuonna uudenvuodenlupauksesi olisikin lupaus yrittää suhtautua asioihin positiivisemmin ja pyrkimys levittää hymyä ja hyvää mieltä ympärillesi? Nämä pyrkimykset palvelevat hyvinvointiasi varmasti enemmän, kuin ankara päätös olla syömättä hiilareita tai pakottava tarve lenkkeillä joka päivä..

Minä lupaan ensi vuonna yrittää olla positiivisempi. (: Kuka on mukana?

mina-flowssa

Tämän vuoden Flow:n meininki laittoin hymyilemään (:

               vegea_kansi

*ARVONTA*

Haluan arpoa teidän ihanien lukijoiden kesken vielä vuoden lopuksi yhden VEGEÄ liikkujan kasvisruokaa-kirjan. Kirja sisältää tietoa liikkujan kasvisruokavalion koostamisesta sekä runsaasti treeniä tukevia ruokaohjeita aina aamupaloista energisoiviin herkkuihin asti.

Kommentoi oma mielipiteesi kysymykseen: Kannattaako uudenvuodenlupaus? Voit antaa myös esimerkin onnistuneesta/epäonnistuneesta lupauksestasi. Kaikki kommentin jättäneet ovat mukana arvonnassa! P.s. Artikkelin tykkääminen myös sallittu.

Arvonta päättyy ke 28.12 klo 22.00. Kirja postitetaan voittajalle kotiin. 

Hymyillään!

screenshot-2016-11-09-09-44-46

 

Kommentit
 1. 1

  sinii sanoo

  Jos oikeasti haluaa panostaa lupaukseen, niin kannattaa kyllä. Mutta huvin vuoksi tehty uudenvuoden lupaus mielestäni ei kannata 🙂 Monet lähtevät esim karkkilakkoon ja salille 5krt viikossa. Kannattaa kuitenkin aloittaa pikkuhiljaa muutamista treenikerroista. Kiinnostus saattaa lopahtaa ja väsymys iskee päälle. Been there done that :))

 2. 3

  Mirva sanoo

  Kyllä se kannattaa. Mielestäni ei kuitenkaan kannata tehdä kuin yksi lupaus kerrallaan, eikä sen tarvitse olla mikään erikoinen. Vuosi 2016 on ollut itselleni täynnä myllerrystä, joten siksi lupaankin, että vuodesta 2017 tulee onnellisuuden vuosi. Tarkoitan tällä sitä, että teen asioita, joista tulen onnelliseksi ja panostan omaan hyvinvointiini henkisellä tasolla, joka on viime vuosina unohtunut.

 3. 4

  maikki sanoo

  Kyllä, jos lupaus on sellainen että siihen oikeasti on valmis sitoutumaan ja päättää että se onnistuu.
  Suurimmalla osalla lupaukset on ”lupauksia”, jotka on unohtunut jo Tammikuun loppuun mennessä. Itse en tee varsinaisia lupauksia, mutta tavoitteita ja haaveita kyllä.

 4. 5

  Jasmiina sanoo

  Minun mielestäni sellaiset lupaukset, jotka ovat lunastettavissa ovat hyviä esim. kuntoilun aloittaminen ja terveellisempi elämä esim. sokerilitkujen vähentäminen. 👍

 5. 6

  Jenna sanoo

  Mielestäni kannattaa, jos lupaukseen sitoutuu. Toki pitäisi yrittää pitää lupaukset myös realistisina, jotta tämä voisi toimia.

 6. 7

  Mari sanoo

  Kyllä se kannattaa jos siihen uskoo. Itse olen lupaillut puoliksi huvikseni vähän sitä sun tätä eri vuosina eikä lupausta ole sitten tullut pidettyä. Mutta uskon, että vaikka ihminen lupaisi joka vuosi uudestaan karsia itsektään jonkin pahan tavan ja yhtä monta kertaa rikkoisi lupauksen, on se silti parempi kuin ettei koskaan edes yrittäisi luvata muuttaa mitään.
  Olen joskus luvannut olla onnellisempi ja panostaa harrastuksiini enemmän. Niin on kai tapahtunutkin, lupaus ei ole ollut liian ehdoton. Siskoni lupasi viime vuonna pitää sokerittoman tammikuun. Lupaus kesti kaksi viikkoa, kunnes hän unohti lupauksen ja söi vahingossa karkkia. Kun lupaus oli sitten jo rikottu, hän mutusti sen jälkeen makeaa koko kahden viikon edestä.

 7. 9

  Virpi Lahtinen sanoo

  Hei
  En kannata uudenvuoden lupauksi. Koska itselle on kokemuksia. Minulle tuli pakkopulla asiasta.

  Vuosi 2017
  Jatkan samalla tavalla kuin vuonna 2016.
  Eli liikunta , lepoa ja ruoka.

 8. 11

  Noora sanoo

  Lupaus kannattaa, jos ei lupaile liian isoja asioita. Pienistä puroista kasvaa iso virta!
  Itse en taida tehdä uudelle vuodelle lupauksia, välillä niistä on tullut enemmän ahdistusta kuin positiivisia vaikutuksia.

 9. 12

  Jenny sanoo

  Uuden vuoden lupaukset ovat hyviä tsemppareita tavoitteita kohti, mutta liian ankaria lupauksia ei kannata tehdä.
  Tuo kirja olisi niin ihana saada! 🙂

 10. 13

  Henu sanoo

  Uudenvuodenlupaus kannattaa kunhan muistaa olla itselleen armollinen eikä vaadi mahdottomia 🙂

 11. 14

  Laura sanoo

  Lupauksia kannattaa aina tehdä, mutta suurin kysymys on siinä, jaksaako niistä pitää kiinni. Olen samaa mieltä kanssasi, että moni tekee liian isoja lupauksia, vaikka varaa olisi edetä askel kerrallaan. Silloin voi olla vaikeaa motivoida itseään. Oma lupaukseni on se, että lisään kasvisruuan määrää omassa ruokavaliossani pitämällä ainakin yhden kasvisruokapäivän viikossa. Tavoitteena sitten joskus siirtyä kokonaan kasvisruokavalioon. Eli askel kerrallaan tässäkin 🙂

 12. 16

  ElisaKK sanoo

  Itse en harrasta uuden vuoden lupauksia, vaikka ne periaatteessa kiva idea onkin. Mikäli lupaa jotain konkreettista ja pienehköä, lupaukset voi varmasti pitää, mutta suuret elämän mullistavat lupaukset jäävät varmasti usein täyttämättä.

 13. 17

  Jenna sanoo

  Lupauksia kannattaa tehdä, kunhan ei ole itselle liian ankara. Ei kannata tehdä lupauksia, jotka menevät pieleen jo ekalla viikolla. Ennemmin sellaisia pieniä, joita jaksaa noudattaa koko vuoden 🙂

  Ihanaa uutta vuotta sulle!

 14. 18

  Sofia sanoo

  Kannattaa ehdottomasti, jos on motivoitunut sitoutumaan lupaukseen. 🙂 Itse en ole juurikaan uuden vuoden lupauksia tehnyt, koska yleensä motivoitunut olo sattuu muuhun ajankohtaan ja teen muutoksen sillä hetkellä.

 15. 19

  Suvi T sanoo

  Henkilökohtaisesti mulla ei ole yksikään uudenvuodenlupaus pitänyt, joten tupakoinninkin lopetin viikkoa ennen uutta vuotta, ettei olisi tullut fiilistä ”taas yhdestä uudenvuodenlupauksesta, joka menee kuitenkin mönkään” 😀
  Kyllä se motivaatio ainakin itselläni täytyy tulla ilman ’uusiavuosia’.

 16. 20

  Veera sanoo

  Itse en ole koskaan oikeastaan aikuisiällä mitään luvannut koska uskon enemmän siihen että muutos ei tapahdu tammikuun aikana vaan siihen tarvitaan enemmän. En kuitenkaan tuomitse lupaajia, sillä joskus se lupaus voi olla sysäys parempaan elämään. Teini-ikäisenä lupasin olla vuoden ilman karkkia, lupaus kuitenkin oli hieman hutera sillä en laskenut että jäätelö tai omat leivonnaiset olisivat karkkia 😅

 17. 21

  Katri sanoo

  Lupaukset voivat tuoda motivaatiota tekemiseen, esim. ruokavalion ylläpitämiseen tai liikunnan harrastamiseen. Niiden pitä vaan olla realistisia ja tarpeeksia pieniä, jotta motivaatio pysyy yllä ja itsellä on tunne siitä, että lupaus on mahdollista toteuttaa.

 18. 22

  Riikka Keskinen sanoo

  Jos lupaus on jotakin melko lyhytaikaista kuten ”en syö karkkia kuukauteen”, silloin lupaus kannattaa, koska se on kohtuullisen helppo toteuttaa. Mutta harvoin ihminen pystyy muuttamaan elämäänsä täysin vain päättämällä. Mahtavaa jos joku siihen pystyy. Suurin osameistä kuitenkin joutuu muuttamaan käyttäytymistään melko pitkällä prosessilla että pääsee tavoitteisiinsa. MInä haluaisin alkaa kasvissyöjäksi mutta lihan ”tarve” iskee liian usein muka sen helppouden takia. Siksi olen päättänyt että pyrin etsimään lisää helppoja ja maukkaita kasvisruokia arkeen jolloin niiden tekemisestä tulee tapa ja kasvisruoka lisääntyy myös muilla perheenjäsenillä. Hiljaa hyvää tulee =)
  -Riikka

  • 22.1

   lindakovanen sanoo

   Moi Riikka! Sulla on hyvä suunnitelma lisätä pikkuhiljaa kasvisruokia arkeen. Ymmärrän sinua ihan täysin, kun sanot että lapsiperheen arjessa liharuoat tuntuvat helpommilta vaihtoehdoilta. Olet varmaan jo kokeillut korvata jauhelihan eri ruoissa härkiksellä tai soijarouheella? Tällöin voi valmistaa tuttuja ja turvallisia ruokia helposti, mutta ilman lihaa. (: Itse olen aloittanut kasvisruokailun jo ennen lapsia ja ehtinyt opetellut nopeita kasvisruokareseptejä ennen tätä rumbaa- tsemppiä sulle!
   -Linda

 19. 23

  Ulla sanoo

  Varmaankin riippuen lupauksesta sen antajasta -jotkut voivat saada lupauksesta hirveän tsempin päälle, kun taas jotkut stressin päälle ETENKIN jos lupaukset on tejty ns.julkisesti. Armollisuutta itseä kohtaan pitäisi olla liian tiukoissakin lupauksissa..

 20. 24

  Karo sanoo

  Ehkäpä enemmänkin ”uuden vuoden tsemppi” tai joku, lupaus on tosi tiukka. Tosin itse sain tsempattua tällä itseäni ja hankin vihdoin ajokortin! Jes! 😀

 21. 25

  Maikku sanoo

  Muutamaan vuoteen en ole enää tehnyt uuden vuoden lupauksia, sillä ne tuppaavat unohtumaan nopeasti. 🙂

 22. 26

  Sanna sanoo

  Kyllä se kannattaa, joitakin ihmisiä uudenvuodenlupaus voi auttaa paremmin pitämään lupauksesta kiinni, kun se tuntuu jotenkin isommalta jutulta ja voi aloittaa uuden vuoden uusilla mielin. 🙂

 23. 27

  Jonna sanoo

  Jos lupaus on jotain mitä oikeasti haluaa, lienee se silloin kannattavaa ja uuden vuoden alku on siihen oikein oivallinen ajankohta. Harvoin näitä liian tosissaan tulee otettua, mutta ei kai se millään tapaa typerää ole yrittää jotain muutoksia, parannuksia ja lupauksia elämään sisällyttää 🙂 (oli sitten aika mikä hyvänsä)

 24. 28

  Marjo H. sanoo

  Kannattavat, jos lupaaja saa niistä lisämotivaatiota ja energiaa puskee eteenpäin. Mutta jos lupauksilla on negatiivinen vaikutus ja ne tuntuvat vain velvollisuuksilta, niin ehdottomasti ei.

 25. 29

  Lotta sanoo

  Tavoitteiden ja lupausten teko kannattaa aina, on sitten uusi vuosi tai ei. Lisäksi ne kannattaa kertoa ääneen, niin ei voi lipsua 😉

 26. 30

  Suivi sanoo

  Minusta uuden vuoden lupaus on ihan hyvä idea, kunhan tajuaa pitää sen sellaisena, mikä on mahdollista toteuttaa 🙂 Onhan se kivempi onnistua jossain pienemmässä lupauksessa kuin epäonnistua suuremmassa!

 27. 31

  tinja sanoo

  Mä uskon, että uudenvuoden lupaus kannattaa, kunhan muistaa pitää ne realistisina. Lunastamattomasta lupauksesta jää käteen vain paha mieli. 🙂 Oma lupaukseni ensi vuodelle on opetella hallitsemaan kaikkea muhun varastoitua temperamentia ja tahtoa, josko sen saisi käännettyä jollain tavalla voimakeinoksi!

 28. 32

  Mariam sanoo

  Mielestäni realistiset ja nimenomaan positiiviset lupaukset kannattaa! Ehkä jopa lupausten jakaminen pienempiin jaksoihin kuin yhteen vuoteen motivoisi enemmän, kuten esim. asian x tekeminen ennen kesää ☺️ Olen siirtynyt yhä enemmän kasvispainotteiseen ruokavalioon ja kirja antaisi kaipaamani insipaariota!
  Kivaa uutta vuotta sulle!

  • 32.1

   lindakovanen sanoo

   Olen samaa mieltä, että lupauksen jakaminen pienempiin jaksoihin on järkevää. Askel kerrallaan..

 29. 33

  Ninna sanoo

  Pienen lupauksen itselleen voi tehdä kunhan se on realistinen, tavoiteltavissa, tärkeä itselle ja ei liian tiukka. Joustavuus kannattaa olla mukana.

 30. 34

  milla sanoo

  Kyllä pieni lupaus joka kattaa koko vuoden läpi ja on tavoiteltavissa. viime vuoden lupaukseni oli olla polttamatta työpäivän aikana(sain uuden työpaikan)ja onnistuin!

 31. 35

  seppo sanoo

  En kannata. Vuosi tuo kuitenkin tullessaan muutoksia ja yllätyksiä. Joskus lupaus voi myös menettää merkityksensä. Eikä niitä kauhean usein muistakaan arjen kiireellä. Lisäksi olen huomannut että siitä tulee vaan lisästressiä suorituspainetta.

 32. 36

  anu sanoo

  Ei lupaukset ihan jonninjoutavaa ole! Ehkä tärkeintä on se, että ne on jollain tapaa realistisia, tarpeeksi pieniä asioita. Kaikkea kun ei kerralla saa, niin monesti lupaukset kaatuvat pettymyksiin ja uudelleen ei jaksa yrittää. Tärkeää musta lupausten teossa on myös se, että mitä keinoja käyttää , jotta saavuttaa tavoitteensa!
  Jos mä nyt lupaisin, että haluan hymyille enemmän ja tavoittelen et hymyilen päivittäin, niin sit voisin eka treenata sitä kotona miehen kanssa, töissä työkavereille ja lopulta bussissa kanssamatkustajille 🙂

  • 36.1

   lindakovanen sanoo

   Moi Anu! Olen kanssasi samaa mieltä, että lupauksessa onnistuminen vaatii suunnitelmallisuutta, kuten tuo sinun hymyily-esimerkkisi osoittaa.

 33. 37

  Kaisu sanoo

  Uudenvuoden lupaukset ei omalla kohdalla ole ikinä kannattanut. Aina olen luvannut jotain laihtumiseen mutta sitten se ei ole toteutunutkaan, on ylä- ja alamäkiä. Uskon että joillain lupaukset toimivat ja pysyvät, kunhan ne ei ole taivaissa hipovia lupauksia vaan realistisia itselleen. Helpompi on myös totetuttaa jos sanoo vaikka perheelle lupauksensa.

 34. 38

  Hannian sanoo

  Voi voi voi ehtiikö vielä mukaan!! 😮 Olisi niin nappi palkinto!
  Uudenvuodenlupaus: itelle ainakin sopii. Kerran nuorempana, niin 13v päätin olla vuoden karkkilakossa, ja se lupaus piti loppuun asti! Itseasiassa päätin ottaa nyt ensi vuodenkin agendaksi karkkilakon, sillä herkuttelu on karannut minulta käsistä. Tässä tapauksessa minulle sopii vain ehdottomuus, sillä aina kun olen miettinyt että nyt vähennänm olen ratkennut aina… Tämän päätöksen tehtyäni paino putosi harteiltani, sillä jälleen minulla ei ole edes vaihtoehtoa että otanko. 🙂

  • 38.1

   lindakovanen sanoo

   Sovitaan nyt, että mahduit vielä mukaan kun noin kauniisti pyysit!

   Suoritan arvonnan huomenna aamulla.

   Tsemppiä karkkilakkoon, vai kannattaisiko ajatella, että karkittomaan elämään? Hyviä sokerittomia herkkuja löytyy ainakin Karita Tykän blogista, sillä jotain makeaa on varmaan välillä hyvä sallia itselleen. Mulle maistuu kuivahedelmistä valmistetu herkut ja banaanilla makeutetut leivonnaiset sekä smoothiet. Raakasuklaa on myös hyvä vaihtoehto sokerittomaan herkutteluun.
   -Linda

 35. 39

  lindakovanen sanoo

  Kiitos kaikille kommenteista! Oli mukavaa lukea pohdintaanne uudenvuodenlupauksista. Arvonta on päättynyt ja arpaonni suosi Sannaa! Voittajalle laitettu viestiä.
  -Linda

 36. 40

  Satu sanoo

  Lupaus kannattaa, jos se on tavoitettavissa eli siis realistinen. Yleisesti ottaen varmaankaan ei kannata, koska lupaukset ovat monesti vain tammikuulle, jonka jälkeen on helppo palata vanhoihin tapoihin. Omasta mielestä muutoksia voi tehdä milloin vaan.. pitää vain haluta asiaa tarpeeksi ja suunnitella niin, että tavoite on oikeasti saavutettavissa ja että siihen on valmis sitoutumaan pitkällä tähtäimellä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *