Helpot välipalat kotijuustosta (gluteeniton)

Välipalat täydentävät päivän pääaterioita ja auttavat pitämään verensokerin tasaisena ja vireystilan yllä. Kun uupumus meinaa iskeä iltapäivällä, niin on aika napata jotain välipalaa suuhun. Hyvä liikkujan välipala sisältää jonkin verran täysjyväviljaa, rasvaa ja jotain proteiininlähdettä.

Välillä kaipaa jotain uusia ideoita välipaloihin. Hyvä välipala valmistuu helposti kotijuustosta, näkkäristä ja hedelmistä tai marjoista. Kotijuusto on maultaan mietoa ja soveltuu tarjoiltavaksi myös mozzarellan tapaan tomaattiviipaleiden ja basilikan kera. Kotijuusto sisältää 12g proteiinia sekä vain 9g rasvaa/100g.

Kotijuustosta, tuoreista luumuista ja rapeista hunaja-auringonkukansiemenistä syntyy vastustamaton, mutta terveellinen välipalaherkku. Hunaja-auringonkukansiemenet sopivat myös terveelliseen naposteluu sellaisenaan, niistä saat ruokavalioosi runsaasti kuitua ja terveellisiä rasvoja. Jos onnistut saamaan tuoreita lakkoja, valmista niistä kotijuuston kanssa ihania rouskuvia lakka-kotijuustocrackereita. Nämä ovat myös ihana tarjottava vaikka alkupalana juhlissa.

Luumu-kotijuustovälipala
Luumu-kotijuustovälipala

Luumu-kotijuustovälipala

2:lle

4 viipaletta kauranäkkileipää

1/2 pkt kotijuustoa (esim. Valio)

2 isoa tai 4 pientä luumua

4 tl hunaja-auringonkukansiemeniä

Puolita luumut ja poista niistä siemenet. Viipaloi luumut ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kotijuustosta ohuita siivuja ja laita näkkileipien päälle. Asettele päälle luumuviipaleet sekä hunaja-auringonkukansiemeniä. Tarjoile vaikka kahvin tai teen kera.

Luumu-kotijuustovälipala 3.
Luumu-kotijuustovälipala

                                                          Hunaja-auringonkukansiemenet

1 dl auringonkukansiemeniä

1 tl hunajaa

(ripaus sormisuolaa)

Paahda auringonkukansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla. Lisää joukkoon hunaja ja sekoita hyvin. (Mausta halutessasi suolalla). Levitä leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Lakka-kotijuustocracker
Lakka-kotijuustocracker
Hilla mahla
Sain Lapista tuliaisena Hilla mahlaa.

Lakka-kotijuustocrackerit

2:lle

4 palaa siemennäkkileipää *

1/4 pkt kotijuustoa (esim. Valio)

1 dl tuoreita lakkoja

2 tl hunajaa tai lakkasiirappia

Leikkaa kotijuusto kolmionmallisiksi viipaleiksi. Laita juustoviipale näkkileivän päälle ja ripottele päälle lakkoja. Viimeistele halutessasi hunajalla tai siirapilla.

*esim. Kantolan valmista siemennäkkäriä tai itse valmistettua näkkäriä Risentan chiasiemennäkkileipäaines.

Lakka-kotijuustocrackerit
Lakka-kotijuustocrackerit ja Hilla mahla

Joko kokeilit näitä välipaloja?

Suklaamousse mustapavuista

Proteiinivanukas

Suklaahippuproteiinitaikina

Välipalapatukat

Marjaruudut

Savuiset mantelipatukat

Mokka-chiavanukas

Sitruuna-proteiinipehmis

Maistuvaa päivää!

screenshot-2016-11-09-09-44-46

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *