Nolot tapani

Tässä listattuna nolot tapani top 8. Kaikenlaista säätöä sitä mahtuukin tämän kiireisen äidin ja yrittäjän arkeen..

Noloa myöntää, mutta..

1.Palautan kirjastonkirjat lähes 99% myöhässä. Olen valehtelematta maksanut sakoillani lähikirjastoni yhden työntekijän viikkopalkan tänä vuonna..Tiesittekö, että kirjastokortti lukittuu, kun maksuja on yli 30€? No nyt tiedätte..

2. Olen myös huolimaton laskujen maksaja, maksumuistutuksia on tipahdellut laatikkoon useammin kuin kerran. Mieheni on ihan hiilenä minulle tästä. Onneksi on suoraveloitus!

3. Olen epäjärjestelmällinen. Minulla on päivittäin tavaroita hukassa, eilen etsin työhuoneeni avainta hyvän tovin ja tänään taas hukassa oli lompakko. Olen kerran jättänyt kännykkäni auton katolle ja lähtenyt ajamaan autoa, se oli sen kännykän loppu.

nuupahtanut kukka

4. Onnistun tappamaan kaikki viherkasvit kotonani. Onnistun kastelemaan kukkia joko liikaa tai liian vähän. Viimeksi toukokuussa jätin 10 päivän ulkomaanreissun ajaksi kukat ulos ja ne mädäntyivät liiasta sateesta, että sillä tavalla Linda! Nyt meillä on vain muovikukkia.

5. Vaatekaappini on aina ihan sekaisin. En kerta kaikkiaan pysty pitämään sitä järjestyksessä kuin kaksi päivää siivouksen jälkeen.

treenikuva

Tfw Helsingin treeneissä on aina hauskaa!

6. Treenikassini on lähes aina vajaavaisesti pakattu, kerran olin pakannut mukaan vain yhden vaihtosukan, toisella kerralla kotiin jäi deodorantti. Miten vaikeaa on pakata kassi etukäteen illalla kunnolla?!

7. Jätän asiat usein viime tippaan. Luulen olevani suunnitelmallinen ja järkevä, mutta löydän itseni usein tuskastelemasta viime tipassa erilaisia asioita. Jos viime tippaa ei olisi keksitty, niin olisin varmaan missannut monta tilaisuutta.

yritys-kuva

Nyt työn alla ovat yrittäjän opinnot ja pahoin pelkään, että viime tippaan menee..

8. Olen hukassa ilman kalenteriani. En pysty muistamaan mitä seuraavana päivänä tapahtuu, jos en voi tarkistaa sitä kalenterista tai, jos sitä ei ole kirjoitettu ylös kalenteriin.

whats cooking hki, LindaEttä tällainen säätäjä täällä teille kirjoittelee blogia..Muistutuksen sananen teille rakkaat lukijat, että kukaan ei ole täydellinen, eikä tarvitse ollakaan! Itse tosin voisin kyllä yrittää tsempata joidenkin asioideni kanssa. Mahtavaa keskiviikkoa, toivottaa oman elämänsä supersäätäjä,

screenshot-2016-11-09-09-44-46

 

 

 

Kun opettaja loikkasi yrittäjäksi

vegetreenari-bloggaaja

Moi! Siirryin vastikään toisesta blogiyhteisöstä tänne Kauneuden ja terveyden blogiyhteisöön. Ajattelin, että olisi ehkä aika esitellä teille lukijoille itseni. Olen helsinkiläinen kahden lapsen äiti ja ammatiltani hyvinvointialan yrittäjä. Vapaa-ajalla käyn treenaamassa Tfw Helsingin salilla ja puuhastelen lasten kanssa kaikkea leipomisesta metsäretkiin.

Vegetreenari-blogin synty

Perustin Vegetreenari-blogini pari vuotta sitten sähköiseksi ruokakirjaksi itselleni. Koin, että terveellisiä kasvisruokaohjeita liikunnallisille ihmisille ei ollut tarjolla, joten aloin itse kehittelemään niitä. Ensimmäinen ruokakirjani Vegeä liikkujan kasvisruokaa, ilmestyi viime syksynä. Toinen ruokakirjani, Juures arjen voimaruokaa ilmestyy nyt syyskuussa ja antaa inspiraatiota juuresten monipuoliseen käyttämiseen raaka-aineena. Reseptiikan lisäksi jaan blogissani ravitsemusasiaa ja hyvinvointivinkkejä.

Juures-kirjan kansi

Opettajasta yrittäjäksi

Olen peruskoulutukseltani kasvatustieteen maisteri, kotitalouden opettaja. Opettajan töitä olen tehnyt valmistumiseni jälkeen yhteensä noin viisi lukuvuotta kolmessa eri peruskoulussa. Valmistuttuani sain huomata, että vakituisen työn saaminen ei ollutkaan niin helppoa kuin olin kuvitellut. Viran vei usein kokeneempi opettaja tai minulle tarjottu työ oli äitiyslomasijaisuus, minkä päätyttyä jäin nuolemaan näppejäni. Koin, että oli raskasta pienten lasten äitinä aloittaa aina uudessa työpaikassa ja opetella koulun käytännöt. Elämä toi eteeni vaikeita aikoja myös henkilökohtaisessa elämässä ja tuolloin pohdin paljon ja hartaasti, että mitä minä oikesti haluan elämälläni tehdä. Päätin tehdä peliliikkeen ja kouluttautua lisää ja luoda itse itselleni työpaikan. Kaipasin haasteita ja vapautta ja halusin sellaisen työpaikan, missä voisin hyödyntää monipuolista osaamistani. Näin minusta siis tuli yrittäjä, tryer in english.

Ihana, kamala yrittäjyys

Yrittäjyys on tuonut minulle valtavasti iloa ja onnistumisen kokemuksia, mutta myös huolta ja riittämättömyyden tunnetta. Olen saanut tutustua huikeisiin ihmisiin ja päässyt kokemaan asioita, jotka eivät opettajan työssäni olisi olleet mahdollisia. Kaipaan ajoittain tuttua ja turvallista työyhteisöä ja työskentelyä nuorten kanssa ja sitä tunnetta, kun työpäivän sisältö oli ennalta määritelty. Yrittäjällä on suuri vastuu itsensä ohjaamisesta ja työn aikatauluttamisesta. Yrittäjän täytyy osata priorisoida töitään ja sanoa joskus myös työtarjouksille EI vaikka se pelottaisikin.

Vegekokki-Elixir

Vegekokkina Elixir-ohjelmassa.

Bloggaaja, valmentaja, ruokakirjailija, ruoka-alan ammattilainen, niillä sanoilla esittelen itseni ammatillisesti. Kouluttaudun parhaillaan personal traineriksi Personal trainer akatemialla, sekä opiskelen yrittäjyyttä aikuiskoulutuksena. Vuoden loppuun mennessä nämä koulutukset ovat toivottavasti kunnialla hoidettu ja voin keskittyä täysillä työn tekoon. Tykkään siitä, että minulla on monta rautaa tulessa, mutta nyt tuntuu, että on aika vähän rauhoittaa ja karsia töitä ja pitää tauko ainakin ruokakirjojen tekemisestä.

Täytän pian 35-vuotta ja voin todeta, että matkalle on mahtunut iloa ja surua, epätoivon hetkiä ja autuasta onnea, valvottuja öitä ja seesteisiä sunnuntaiaamuja, elämää sen kaikissa väreissä. Kokemukseni tekevät minusta juuri sellaisen henkilön ja valmentajan, kuin nyt tällä hetkellä olen ja olen siitä kiitollinen. Osaan kohdata ihmiset kokonaisina ja auttaa heitä monipuolisesti elämän eri osa-alueilla. Koen, että minulla on valmentajana paljon annettavaa ja on ollut hienoa huomata, että voin auttaa ihmisiä löytämään heidän omat voimavaransa ja ohjata heitä heidän matkallaan. Keskeneräisiä me kaikki olemme ja hyvä niin.

Mozart terasse Pula

Mitä haluaisit lukea blogistani?

Sinulla on nyt mahdollisuus vaikuttaa blogini sisältöön! Haluaisitko lukea asiasisältöä vai kaipaatko ennemminkin reseptiikkaa? Mitä liikuntaa, ravitsemukseen ja kasvisruokaan liittyviä aiheita haluaisitte blogistani lukea? Kommentoi alle, kiitos!

                                                                            Ihanaa syksyä!

                                           Seuraatko minua jo instagramissa? #vegelinda

 

screenshot-2016-11-09-09-44-46

 

Juureskoulu osa 3. Näin lisäät juuresten käyttöä

Juureskoulu

Keltajuuri

Juureskoulu jatkuu tänään aiheella; miten lisätä juuresten käyttöä arjessa? Koetko sinä, että juuresten käyttö rajoittuu lähinnä porkkanan rouskutteluun silloin tällöin? Tässä vinkkejä sinulle miten voit lisätä helposti juuresten käyttöä arjessasi.

Juures kasvaa mullan alla

Juurkset kuuluvat kasviksiin yhdessä vihannesten, marjojen ja hedelmien kanssa. Juurekset ovat siis kasviksia, joista syödään maan alla kasvava juuriosa ja vihanneksista taas syödään maan pinnalla kasvavia osia. Esimerkiksi tomaatti ja erilaiset kaalit ovat vihanneksia. Kotimaisia juureksia ovat juuripersilja, juuriselleri, keltajuuri, lanttu, maa-artisokka, mustajuuri, nauris, palsternakka, peruna, piparjuuri, porkkana, punajuuri, raitajuuri, retikka ja retiisi.

Juureskoulu

Väriporkkanoita

Kotimaisten juuresten suosiminen on ekologista

Kotimaisten juuresten etuja ovat edullisuus, säilyvyys, hyvä maku, ekologisuus, monikäyttöisyys sekä hyvä ravintoarvo. Suomessa voidaan viljellä avomaalla useita eri juureksia ja niiden eri lajikkeita. Kotimaassa tapahtuvan viljelyn ansiosta juureksia ei tarvitse rahdata meille toiselta puolelta maapalloa, eikä avomaan viljely vaadi ulkopuolista energiaa. Tämä tietenkin näkyy meille kuluttajille juuresten hinnoissa, eli voimme ostaa niitä edullisesti..

Juureskoulu

Keltajuuri

              Tässä vinkkejä juuresten käyttöön keittiössäsi

  • Keitä juureksista sosetta, soseuta ja pakasta se jääpaloina tai pienissä 100g kerta- annospusseissa. Käytä sosetta smoothieissa, taikinoissa, puuron joukossa, hummuksen joukossa ja perunasoseen joukossa tai sen tilalla.
  • Tee juureksista sipsejä. Leikkaa juureksista ohuita siivuja, sivele pinnalle öljyä ja kuivata niitä 100 asteisessa uunissa kiertoilmalla. Mausta suolalla ja esim. chilillä tai savupaprikajauheella.
  • Älä heitä nahistuneita juureksia pois! Nahistuneet juurekset sopivat hyvin esimerkiksi sosekeittoon.
  • Tee juureksista mehustimella mehua.
  • Valmista juureksista terveellinen dippijuureslautanen leffailtaan. Pilko juureksia tikuiksi ja valmista lisäksi erivärisiä hummustahnoja (ricotta tofusta, hernehummus, edamamelevite  tai kermaviilidippikastiketta.
  • Kuori ja pilko juureksia valmiiksi eväsrasiaan, jonka pohjalla on hummusta ja nappaa suuhun kun pikkunälkä yllättää.
  • Paahda erilaisia juureksia uunissa lisukkeeksi. Tärkkelyspitoiset juurekset, kuten palsternakka, peruna ja maa-artisokka kypsyvät nopeammin kuin muut juurekset, joten ota tämä huomioon juureksia kypsennettäessä. Tärkkelyspitoiset juurekset kannattaa lisätä uuniin vasta kypsennyksen puolivälissä, jos pilkot ne samankokoisiksi muiden juuresten kanssa.
juurespiirakka

Porkkana-Hirssipiirakat

Juureskoulu

Porkkanat taipuvat moneen ruokaan. Oletko kokeillut aamusmoothiessa?

Maistuvaa arkea!

screenshot-2016-11-09-09-44-46