Liikkujan siemennäkkäri (gluteeniton)

Siemennäkkäriä ja hernehummusta

Tässä maistuva ja terveellinen siemennäkkäri liikkujan arkeen! Siemennäkkäri on todella kuitupitoinen ja sisältää runsaasti siemenien pehmeitä rasvoja, todellinen terveysherkku! Siemennäkkärin ohjeita on netti tulvillaan ja halusin kehittää oman versioni liikkujalle, missä käytetään kananmunien tilalla kananmunan valkuaisjauhetta (esim MyProtein). Jos kaapistasi ei löydy kananmunanvalkuaisjauhetta, voit korvata sen 3 kokonaisella kananmunalla, jätä tällöin ohjeesta vesi pois. Itse tykkään syödä näkkäriä ihan paljaaltaan vaikka keiton kanssa. Tässä lisäksi sinulle hernehummuksen ohje, mikä sopii loistavasti siemennäkkärin seuraksi.

Liikkujan siemennäkkäri (noin 10 annosta)

30 g kananmunan valkuaisjauhetta

2 dl vettä

tai

3 kananmunaa

1 dl seesamin siemeniä

1 1/2 dl auringonkukan siemeniä

1/2 dl pellavansiemeniä/rouhetta

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl kaurajauhoja/perunajauhoa

3/4 tl laadukasta suolaa

(1/2 tl kuivattuja yrttejä)

Sekoita kananmunan valkuaisjauhe kierrevatkaimella veteen.

Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita hyvin.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi kerrokseksi.

Paista uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes näkkäri on rapeaa.

Jäähdytä ja paloittele.

Tarjoa keiton kanssa lisukkeena tai vaikka välipalana hernehummuksella päällystettynä.

Vinkki! Kokeile maustaa näkkäri esimerkiksi oreganolla, niin saat ihanan pizzaan vivahtavan näkkileivän.

Siemennäkkäriä ja hernehumusta 2.

Hernehummus (noin 10 annosta)

2 dl kikherneitä

2 dl herneitä (pakaste)

1 rkl tahinia

2 rkl sitruunanmehua

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

3 rkl oliiviöljyä

suolaa

(vettä)

Kypsennä pakasteherneitä mikrossa 2 minuutin ajan.                                                                                   Soseuta kikherneet ja pakasteherneet tehosekoittimessa.                                                                               Lisää joukkoon muut aineet ja anna koneen käydä vielä pari minuuttia.                                                           Lisää tarvittaessa vettä, jos levite on liian paksua. Säilytä kannellisessa astiassa. Levite säilyy kylmässä noin viikon.

Rouskuvaa päivää!

screenshot-2016-11-09-09-44-46

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *