Miltä näyttää tulevaisuus?

Viime perjantai hurahti ihan aamusta ihan iltaan saakka Långivikissa, PINGHelsingissä. Tapahtuma, joka oli täynnä bloggaajia, vloggaajia, somettajia, tubettajia… Kuten tapahtumasta twiittasinkin, tunsin kyllä itseni aika ajoittain tämän nykynuorison (Huh, käytin todella tuota sanaa!) keskellä ihan tädiksi. Tapahtuman juonsi 23 vuotias Ronja Salmi, joka on Ystäväni Hevonen -blogin perustaja, toimittaja, kirjailija ja vaikka mitä muutakin. Ai niin, sanoinko, että hän on siis kaksikymmentäkolmevuotias?!

thumb_DSC00595_1024

thumb_DSC00552_1024

thumb_DSC00547_1024

Mimmiltä tuli mainioita sutkautuksia juontojensa lomassa. Kun Ronja puhui siitä, mitä kaikkea hän on ehtinyt tekemään, hän lisäsi: ”Olen tehnyt paljon ja mitään en oo osannut, kun hommiin olen lähtenyt.” Tuo olisi niin hyvä pitää mielessään, kun tekee sitä sun tätä ja liian usein huomaa miettivänsä, että onkohan minusta nyt tähän tai tuohon tommaan. Jos mahdollisuuksia tulee, niihin kannattaa tarttua ja vasta sitten miettiä, miten maaliin päästään. Ja jos mahdollisuuksia ei tulla kotiovelle tarjoamaan, on niitä itse kehitettävä!

thumb_DSC00608_1024

thumb_DSC00619_1024

thumb_DSC00621_1024

thumb_DSC00572_1024

Oli ihan huippua olla PINGissä mukana. Inspiraatiota ja uutta oppia, sitä sieltä sai. Yksi mielenkiintoisimmista puheenvuoroista oli futuristi Gerd Leonhardin puhe siitä, mihin maailma oikein on menossa. Aika raffi, jopa provokatiivinen mies oli puheissaan, mutta useassa kohden hän oli myös hyvin vakuuttava. Leonhardin mukaan ihmiskunta tulee muuttumaan seuraavan 20 vuoden aikana enemmän kuin edellisen 300 vuoden aikana. Perinteisen markkinoinnnin ja mainonnan muuttumisesta (katoamisesta) hän puhui myös paljon. Sen sijaan, että keskeytetään sisältöjä, jotka ihmisiä kiinnostavat, on mentävä osaksi näitä sisältöjä. Onneksi kaiken teknologiaähkyn keskellä futuristi korosti myös ihmisyyden ja inhimillisyyden tarvetta. Ihan kaikki asiat ja toimet eivät ole korvattavissa koneilla ja sellaisten asioiden merkitys tulee jatkossakin säilymään tai jopa kasvamaan. Robotti ei kuitenkaan koskaan voi olla tunteellinen ja tunteva ihminen.

thumb_DSC00625_1024

thumb_DSC00588_1024

thumb_DSC00563_1024

Myös vanha työparini Laura oli mukana. Katsastahan video alla. Meille meinasi käydä kalpaten, kun neiti Aina Ajoissa olikin tällä kertaa himpan myöhässä…

Aurinko luuraa jossain kateissa tällä hetkellä, mutta sitä odotellen: muksaa viikon starttia!

nimmari

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *