Sekasorto kakkukurssilla

Ai että meillä olikin kivaa! Lähdin Korpien, siis Petran ja Kiiran kanssa viettämään iltaa GreenStreetin raakakakkukouluun. Siellä me kaksi avutonta (Kiira ja minä) ja yksi selvästi professionaalisempi leipuri saatiin kärvennettyä ope-Heidin pinna varmaan äärimmilleen. Olin vähän yllättynyt omasta kädettömyydestäni. Olenhan ennen vanhaan leipuroinut kaiken maailman torttuja ja piiraita harva se päivä. Sittemmin tuo on jäänyt vähemmälle (ehkä siksi, että parikymppisenä ihan oikeasti pystyi syömään kaikki tekeleensä, toisin kuin nyt), mutta jotenkin mä luulin, että leivontataito olisi kuin pyörällä ajo. Minkä nuorena oppii ja niin poispäin.

thumb_DSC00815_1024

thumb_DSC00737_1024

thumb_DSC00730_1024

thumb_DSC00740_1024

thumb_DSC00741_1024

thumb_DSC00785_1024

thumb_DSC00816_1024

No ensin Kiira hurautti taatelit tehosekoittimeen siemenineen päivineen. Minä unohdin omasta reseptistäni makeutuksen ja taisipa Korpien kakusta unohtua nestekin vain puoleen… Ja voin luvata, että paljon muutakin olisi tapahtunut, jollei valvova silmä (tai itseasiassa usempikin) olisi ollut kaiken aikaa skarppina paikalla.

Naurettiin elämämme kyllyydestä ja saatiin lopulta myös kakut valmiiksi. Niistä tuli upeita, vaikken millään meinannut malttaa odottaa hyytymistä. Ja taas Heidin hermoja koeteltiin…

thumb_DSC00774_1024

thumb_DSC00745_1024

thumb_DSC00744_1024

thumb_DSC00751_1024

thumb_DSC00726_1024

thumb_DSC00724_1024

thumb_DSC00767_1024

Tässä myös toinen resepti kokeiltavaksi. Jos on kovasti minttusuklaan ystävä, sopii kokeilla basilikan sijaan mintun lehtiä ja tilkkasta minttuaromia.

 

BASILIKASUKLAAKAKKU

Pohja:

2 dl pähkinää

1 dl kaakaonibsejä

suolaa

1 dl taateleita

 

Suklaatäyte:

4 dl liotettuja cashewpähkinöitä

2 dl vettä

1 dl vettä + 2 tl psyllium

1 dl kaakaojauhe

2 dl kookossokeri

2 rkl tocoa

8 taatelia

100 g avokado

2,5 dl kookosöljy

50 g kaakaovoi

3/4 tl suolaa

0,5-1 tl vanilja

 

Basilikatäyte:

6 taatelia

1 dl vettä

2 rkl kookosöljyä

1/2 avokado

ripaus suolaa

+ tuoretta basilikaa n1/2 punttia

 

Alkuvalmistelut: Liota cashewpähkinöitä täytettä varten 2-5 tuntia. Raasta ja sulata kaakaovoi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia tai leikkaa paperista pyöreä pala vuoan pohjalle.

Pohjan teko: Laita kuivat aineet, eli pähkinät, kaakaonibsit ja suola, tehosekoittimeen. Sekoita ja lisää joukkoon taatelit. Sekoita massa tasaiseksi ja painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.

Täytteen valmistus: Valmista ensin suklaatäyte. Kaada cashewpähkinöiden liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät. Laita cashewpähkinät tehosekoittimeen ja lisää pähkinöiden joukkoon 2 dl vettä. Sekoita pähkinät ja vesi tasaiseksi cashewkermaksi.

Sekoita pienessä kulhossa psyllium ja 1 dl vettä. Anna psylliumin turvota vedessä pari minuuttia. Lisää psylliumgeeli, täytteen kuiva-aineet ja taatelit tehosekoittimeen cashewkerman joukkoon. Sekoita. Lisää tehosekoittimeen lopuksi avokado, sula kaakaovoi ja kookosöljy. Maistele ja lisää täytteen joukkoon tarvittaessa suolaa tai makeutusta. Kun täyte maistuu mielestäsi valmiilta, kaada se tasaisesti irtopohjavuokaan pohjan päälle.

Valmista seuraavaksi basilikatahna. Basilikatahna kannattaa valmistaa sauvasekoittimella. Sekoita sauvasekoittimella ensin taatelit, vesi, suola, avokado ja kookosöljy tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi tahnan joukkoon basilika tai muu haluamasi makuaine. Levitä tahna suklaakerroksen päälle haluamallasi tavalla. Voit levittää tahnan tasaisesti suklaakerroksen päälle tai esimerkiksi sekoittaa tahnan kevyesti suklaamassan joukkoon.

Koristele kakun pinta ja anna jähmettyä kylmässä mielellään yön yli.

thumb_DSC00799_1024

Tsekkaa lisää GreenStreetistä ja mene nyt ihmeessä heidän superhauskoille kakkukursseilleen. Ei musta yhden kerran jälkeen vielä terveyskakkuilijaa leivottu, mutta pieni askel parempaan. Aion tehdä uudestaankin! Nam!

nimmari

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *