Maailman parhaat browniesit

Aion nyt tehdä sen, mitä kymppiuutisten loppukevennyksen Helmi-mummo ei koskaan tekisi. Aion paljastaa arvokkaimman, salaisimman, parhaimman reseptini. Bravuurin, josta kukaan ei ole koskaan tohtunut sanoa pahaa sanaa. Varmaan siksi, ettei siitä juuri ole pahaa sanottavaa. Valtavasti voita, suklaata ja sokeria. Siitä on hyvät browniesit tehty.

thumb_DSC06840_1024

Kutsun tätä leivonnaista lempeästi suklaamötökseksi ja sitä se kirjaimellisesti onkin. Ihan pienellä vuohenjuustotwistillä. Tiedän, kuulostaa erikoiselta, mutta uskokaa pois, maistuu aivan taivaalliselta. Makean ja suolaisen yhdistelmä on tässä ihan pettämätön. (Ja vinkkinä muuten, että ripaus suolaa antaa muutenkin suklaaleivonnaisille sen tarvitun pikkiriikkisen lisän!)

Sen verran minun on paljastettava, ettei ohje oikeastaan ole omani. Jos lähteen tietäisin, sen kyllä kertoisin. Olen vuosia sitten kaivanut tämän reseptin netistä ja se on minulla edelleen tallessa alkuperäisenä paperiversiona. Vuosien saatossa se on rispaantunut, jauhottunut ja on se tainnut suklaassakin pari kertaa uida. Muutamia pieniä muutoksia olen tehnyt, mutta resepti toimii takuuvarmasti. Lupaan! Sitä en lupaa, että piirasta olisi jäljellä vielä huomenna… Ai niin, olen monesti tehnyt annoksen puolitoistakertaisena ja jakanut tämän kahteen keskikokoiseen vuokaan. Toinen pakkaseen, toinen parempiin suihin!

thumb_DSC06777_1024

thumb_DSC06780_1024

thumb_DSC06786_1024

Vuohenjuusto-suklaabrownies

Brownie-taikina:
200g tummaa suklaata
200g voita
3 kananmunaa
3dl sokeria
2dl vehnäjauhoja

Täyte:
200g tuorejuustoa
150g vuohentuorejuusto tai muuta vuohenjuustoa
2rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
2 kananmunaa

Sulata suklaa ja voi. Vatkaa näiden jäähtyessä munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt suklaaseos. Lisää siivilän läpi vehnäjauhot ja sekoita varovasti.  Levitä reilu puolet taikinasta (voideltuun) paistosvuokaan (n.20 x 30 cm tai pyöreän halkaisija 20cm).

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään (tai vatkaa nämä sekaisin) ja levitä hieman epätasaisesti suklaataikinan päälle. Marmoroi lusikalla tuorejuustotäyte taikinan joukkoon ja lisää päälle loput suklaataikinasta. Epätasaisuus ei haittaa.

Paista 175asteisessa uunissa 35-40min. Varo paistamasta liikaa!

Nauti niin paljon kuin jaksat.

thumb_DSC06797_1024

thumb_DSC06811_1024

thumb_DSC06814_1024

Muistinko muuten mainita, että tähän reseptiin sisältyy ähkytakuu. Koeta nyt hyvä ihminen. En ole kertaakaan saanut tätä epäonnistumaan, vaikka huoleton kokki ja leipuri olenkin. Namskis!

Nautinnollisin terkuin,
nimmari

Ps. Jos Helmi-mummon tarina ei ole sulle Kymppiuutisten kevennyksestä tuttu, niin tsekkaa täältä. <3

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *