Kakku, josta reunat unohtuivat

Ennen vanhaan mä olin ahkera leipuri. Ihan oikeasti olipa edessäni resepti kuin resepti, niin aina luonnistui. Leivonnaiset onnistuivat lähes poikkeuksetta. Ajat on muuttuneet. Ei ole enää itsestäänselvyys, että kakkarat ovat suunmukaisia. Jostain syystä onnistun aika usein kärvistämään leivokset ylikypsiksi tai muuten vain kämmäilen. Johtunee siitäkin, että leipuroin tätä nykyä aika harvakseltaan. Siitäkin huolimatta, että rakastan kaikenmaailman herkkuja ja herkuttelua.

Tänään päätin taas pitkästä aikaa tarttua toimeen ja leipoa toista suosikkiani – juustokakkua. Suklaaleivonnaisten puolella ehdoton suosikkini on jo löytynyt vuohenjuusto-brownieseista, mutta juustokakun täydellinen resepti on edelleen hakusessa. Tästäkään ei tullut täydellistä, mutta kyllä mä ähkyn sain itselleni. Ihan törkysen hyvää!

Siinä vaiheessa, kun kakku oli jo uunissa, tajusin, että unohdin reunat kokonaan. Läiskäisin keksiseoksen pohjalle ja unohdin kokonaan, että uuniin laitettavaan juustokakkuun kuuluvat reunatkin. Hetken aikaa ihmettelin, kun rasvaa valui ympäriinsä uuniin, kunnes tajusin mokani.

Toinen moka tuli, mutta siihen osasin jo varautua. Sen verran olen googlaillut, että tiesin kakkupinnan halkeamien johtuvan juustotäytteen liiasta ilmasta. Kai mä kuitenkin vatkasin sitä liikaa. Mutta virheitä tai ei, niin omin kätösin tehtyä ja tosi hyvää! Namskista. Suosittelen kokeilemaan!

thumb_DSC09386_1024

Ohje on otettu ihan suoraan Kinuskikissalta. Mulla on tapana hurauttaa niin vaniljasokeria kuin sitruunaakin ohjemääriä reilummin. Pidän molempin mausta. En ole muutenkaan millintarkka leipuri. Liekö siinä syy epäonnistumisiini. Lisäksi vaihdoin alkuperäisen voileipäkeksipohjan digestive-kekseihin ja skippasin sokerin tuosta. Ai niin. Ja yritin kyllä musertaa keksejä tehosekottimessa, mutta ei siitä tullut muuta kuin mahdotonta surinaa. Laitoin lopulta muovipussiin ja nuijin.

Amerikkalainen Juustokakku

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
150 g voita

Täyte:
500 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl sokeria
reilusti vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
4 munaa

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit murusiksi. Sulata voi. Sekoita voisula ja keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille

Sekoita vatkaimen avulla tuorejuusto, ranskankerma, sitruunamehu ja sokerit. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita (vatkaimella) kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa noin tunti. Uunin pohjalle kannattaa laittaa pelti, sillä rasvaa saattaa tihkua vuoan raoista paistamisen aikana. Voit tarvittaessa peittää kakun pinnan foliolla, jos se näyttää ruskistuvan liikaa.

Anna kakun jäähtyä ja nautiskele.

thumb_DSC09365_1024 thumb_DSC09369_1024

thumb_DSC09372_1024

thumb_DSC09374_1024

thumb_DSC09379_1024

Parhaita juustokakkureseptejä ja -vinkkejä otetaan mieluusti vastaan!

nimmari

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *