Tällainen mä nyt vain olen

Olin Ali Jahangirin vieraana Ali Showssa. Tuo pätkä tulee ulos sitten myöhemmin sekä töllön että radion puolelta. Ali kysyi multa, milloin mä olen raskaimmillani tai ärsyttävä muille ihmisille. Vastasin epäröimättä, että tilanteet jolloin olen pakahtua onnesta, ovat varmasti läheisilleni vähän uuvuttavia.

IMG_7645Tiedätkös sellaiset hetket kun tuntuu, että päässä risteilee satamiljardia ajatusta, hymyilyttää ja tekisi mieli pomppia ympäriinsä. Joskus mä pompinkin ja kalkatan iloisesti, ehkä vähän villiinnyn. ”Vähän”. Lähellä olevat eivät aina saa kiinni samasta aaltopituudesta ja mukaan voi olla vähän vaikeaa päästä ihan tuosta noin vaan.

thumb_IMG_7628_1024Mutta onhan se ihanaa. Se on oikeastaan sekä ihanaa että kamalaa samaan aikaan, että on niin paljon isoja tunteita. Niin mä olen aina todennut, että mähän olen tällainen suurien tunteiden ihminen. Ei mitään keskitietä, ei missään asioissa. Aina painetaan täysillä sata lasissa tai sitten ei ollenkaan. Ei mulle ole olemassakaan mitään ”ihan kivoja” juttuja. On huippuja juttuja ja sitten on kamalia juttuja. On paljon naurua jopa kyyneleet silmissä ja niin että mahaan sattuu. Ja sitten on raastavia itkuja ja ahdistuksia, jotka tulevat useimmiten keskellä yötä. On huolta, murhetta ja stressiä, sekä vaaaaltavan suuria ongelmia. Ne tulevat nimittäin samassa paketissa nuo tunteet, ihanat ja kamalat. Mä en voi valita ainoastaan niitä onnenhetkiä. Myös matalapaine kuuluu tunneskaalaan ihmistyypille jota ilkeä voisi sanoa draamaqueeniksi. Kauniimmin tätä tyyppiä kutsuttaisiin tunteella eläjäksi.

thumb_IMG_7623_1024Senkin mä olen oppinut, etten itseäni oikein saa tasoittumaan. Ikä on ehkä loiventanut tiukimpia mutkia ja hionut kulmia. Lisäksi mä olen oppinut näkemään mustan ja valkoisen lisäksi myös harmaan sävyjä. Mutta helpompaa kuin itseni muuttaminen tasaiseksi luonteeksi, on varmasti itseni hyväksyminen ihan juuri tällaisenaan.

IMG_7633Ehkä se menee lopulta niin, että mun ympärille jää ne ihmiset, jotka kokevat ja näkevät sen kuplivuuden ja herkkyyden rikkautena eivätkä taakkana. Niinhän sen kuuluukin olla.

nimmari

Paita: MoshMosh
Hame: Neo Noir (Tää on ihan mun lempparimerkki)
Kengät: Adidas

Kuvat Ketterin ottamia. Käyppä muuten fiilistelee tän mimmin instagramia. <3

Tunti Mikael Granlundin kanssa

Kyllä mä sain houkutella ja suostutella tätä kaveria kaikin voimin, että hän viimein tuli vieraakseni. Mutta olipas mahtava päätös kevätkaudelle, kun Mikael Granlund saapasteli vieraakseni lähetykseen. Harvalla kaksvitosella on samanlaista meriittilistaa kuin tällä kaverilla. Mutta ei se ollut se asia, joka muhun teki vaikutuksen. Ei suinkaan. Vaan se, miten käsittämättömän hyvin tää jamppa on saanut pidettyä järjen päässä ja jalat maan pinnalla kaiken myllyn keskellä.

tuija_mikael_granlund_areena3Ei kai kukaan meistä voi unohtaa ilmaveiviä ja legendaarisia 2011 MM-kisoja? Granlundin elämä heitti aikamoista häränpyllyä noiden kisojen jälkeen. Mutta jos et usko, että hän on selvinnyt täysjärkisenä ja vielä jotenkin tosi symppiksenä kaiken tän keskellä, niin kuuntele. Koko haastis on tietenkin Yle Areenassa täällä.

tuija_mikael_granlund_selfieHommat jatkuvat Yle Puheella taas syyskaudella. Jo elokuun loppupuolella mä astun taas ruoriin. Hyvä niin. Onhan tää nyt aivan järjettömän hieno ohjelma, vaikka itse sanonkin.

Kiitän ja kuittaan tältä erää.

nimmari

 

Kippis kesälomalle

Ihana, ihana kesä ja loma. Viimein ne tulivat. Sää nyt on mitä on, mutta olkoon. Näinhän se on aina Suomessa. Ne lämpimät aurinkoiset päivät tuntuvat sitten entistäkin makoisammilta, kun on saanut ensin värjötellä toppatakissa ja lapasissa kesäkuun puolella.

IMG_7473Mun vika radio-ohjelma tältä keväältä on nyt paketissa ja Rankat Duunit –tuotantokin saatiin purkkiin. Loma, loma, loma!

Tänään olen loman alun kunniaksi syönyt hyvin, syönyt vähän lisää (jäistä suklaakakkua salaa himassa), treenannut kahteen otteeseen ja tsekkaillut majoituksia Barcelonassa, Tallinnassa ja Suomen Turkusessa. Vikassa kutsuu tietenkin Ruisrock! Tosin majoitusta huhuillessani tajusin, ettei meillä ole vielä kyytiäkään hommattuna! Noh, pari viikkoa tehokasta peliaikaa vielä jäljellä. Ehkä nää on niitä ensimmäisiä askeleita vähän suunnittelemattomanpaan elämään. Sitähän mä yritän opetella, hetkessä elämistä.

IMG_7456

IMG_7445

IMG_7441Mä oon niin kaivannut aikaa itselleni ja lähimmille, aikaa olla ja nukkua. Melkein odotan, että tulisi kunnon kaatosade ja myräkkä. Saisin viettää koko päivän peiton alla, tilata ruokaa kotiinkuljetuksella ja rötvätä tyhjän panttina. Lupaan kyllä toteuttaa tuon loman aikana.

Samoin mä lupaan nauttia monta ihanaa, hikoilevaa lasillista skumppaa terassilla. Lupaan treenata oikein ajan kanssa ja nautiskellen, ilman kiirettä. Lupaan laittaa mun kynnet kuntoon ja hankkia vähän brunaakin – sopivasti tietenkin.

Lupaan saada miljoona uutta ideaa ja ladata akut niin, että vikoina päivinä en malta odottaa töihin pääsyä!

IMG_7491

IMG_7435Nyt suuntaan juhannusnokan kohti saarta ja mökkimaisemaa. Mukaan on pakattu toppaa ja juoksukamat. Kummatkaan eivät taida sopia juhannuksen viettoon. Otin mä pari pulloa kuplivaakin. Ja rökövaatetta, että voi landeilla. Ja yhden juhannusmekon varmuudeksi. Jos aurinko sattuisi pilkistämään onnekkaasti.

Toivossa on hyvä elää! Ihanaa, rentouttavaa jussia!

nimmari

Tuo mekko on Ajlajkin mallistoa ja saatavilla siis DOTS…ista. Nettikauppakin on nyt auki ja toiminnassa ja suorastaan huutaa tilaamaan.

Kuvat nappasi superihana Ketter Michelle.