Vahva, kiltti ja vakaa

Lasikattoja säpäleiksi niin, että mäiskistä vaan. Jutta Urpilainen on todella ollut edelläkävijä, raivannut polkua muille. Ollut ensimmäinen nainen niin SDP:n puheenjohtajana kuin Suomen valtiovarainministerinä. Ihan vain pari juttua mainitakseni. Ja on hänet aika monessa kohussa ja liemessä keitettykin. Ja niin vain nainen painaa selkä suorana eteenpäin. Hattu päästä, sanon mä.

tuija_jutta_selfie2Mulla olikin mielessäni miljoona asiaa, joista häneltä haluaisin kysyä. Miten tuo kaikki tehdään? Miten Jutalla on ollut rohkeutta ja vahvuutta kaikkeen siihen, mitä hän on saanut aikaan? Miten hän ei ole romahtanut välillä mahdottomalta tuntuvan taakan alle? Kaksseiskana eduskuntaan ja kolmekakkona vastuu koko puolueesta puheenjohtajan paikalla. Huhhuijaa. Ei varmaan tarvitse muistutella verkkosukkahousukohuista sun muista. Jutta on itsekin todennut, että olisi säästynyt paljolta, jos olisi voinut ja osannut valmistautua paremmin puheenjohtajan pestiinsä.

Ja verkkosukkiksetkin naurattavat häntä.

tuija_jutta

Olen todennut, että jokainen vieras jättää minuun oman merkkinsä, jonkinlaisen vaikutuksen ja muiston. Jutasta mulle jäi päälimmäisenä mieleen se valtava tyyneys ja vahvuus, joka hänestä huokui. Sitä toivon saavani murusen itsellenikin.

Ja puhuttiinhan me siitä kiltin tytön roolistakin. Että lopulta se voi olla myös ihan hyvästä. Kiitos synninpäästöstä, kiltti Jutta.

Tämä kannattaa kuunnella Areenasta. Vaikuttaa toivottavasti suhun yhtä vahvasti kuin muhun.

tuija_jutta_selfie

Niin ja vahvojen naisten lista jatkuu. Ensin Jutta. Seuraavaksi Sofi Oksanen ja sitten Lenita Airisto. Aikamoinen putki! Olehan kuulolla keskiviikkoisin klo 13 Yle Puheell!

nimmari

Tauon paikka!

Aina välillä on hyvä ottaa hetki happea, levähtää, rentoutua, antaa ajatuksille tilaa. Mä olen paahtanut taas hyvän, tiukan rupeaman, saanut yhden projektin päätöseen, vähän haikein, toisaalta odottavin fiiliksin olen taas uuden ja jännittävän kynnyksellä. Nyt kun Tuija Tähtien Kanssa -ohjelman kolmekuukautinen rutistus on kasassa, on olo samaan aikaan vähän tyhjä, melko tyytyväinen ja kuten jo aiemmin kirjoitin, hyvin kiitollinen. Seuraavaa projektia kuitenkin jo pukkaa päälle ja vaikken siitä juuri saa vielä pukahtaa mitään, olen esimerkiksi somen puolella jakanut muutaman aikas vihjailevankin postauksen. Näppärimmät saavat kyllä jo suurin piirtein kiinni, mistä on kyse.

tuija-3

Sen mä kuitenkin olen oppinut, että kroppa ja mieli tarvitsevat myös lepoa. Sitä ei kukaan yrittäjälle tule tarjoilemaan, joten aika on vain otettava itse itselleen. Mä suuntaan nyt Rodoksen lämpöön ja lupaan, ettei mua juuri tavoita seuraavaan viikkoon. Moni kertoo viettävänsä lomalla aikamoiset tovit myös sähköpostin ja muiden vempeleiden kimpussa. Joskus siihen itsekin sortuneena voin luvata, että nyt näin ei käy. Tunnen itsesi ja tiedän, mitä kulloinkin tarvitsen. Nyt se on tilaa, rauhaa ja lepoa. Ennen kaikkea etäisyyttä kaikesta, jotta voin taas into piukeana tulla takaisin jatkamaan hommia ja puhista eteenpäin.

Toivottavasti Suomessakin on ihana, aurinkoinen viikko. Mä suuntaan nyt etelään. Moiks!

nimmari

Ps. Kyllä mä tänne vähän lupaan kirjailla. Tää on kuitenkin mun rentoutumistakin tää kirjoittaminen. Pus!

Kuva on napattu vähän pikaisemmalla tauolla kuvausten lomassa. Nyt siis edesssä onneksi vähän pidempi tauko. Ja noi Lumenen Sisu-tuotteet – aivan supereihania! Varsinkin toi ruskeassa purnukassa oleva seerumi!

 

Kiitos kiitos kiitos, TKK!

Tänään pyörähtää ilmoille vihonviimeinen Tuija Tähtien Kanssa -ohjelma.  En tiedä, olenko hehkuttanut projektia liikaa vai liian vähän. Tää on ollut mulle yks isoimpia juttuja, joita olen päässyt tekemään.

Olenkohan muistanut kertoa:
… Miten innoissani olen ollut?
… Miten paljon olen oppinut?
… Miten olen saanut haastaa itseäni?
… Miten moneen mielettömään ihmiseen olen saanut tutustua?
… Miten mahtavien tyyppien kanssa olen päässyt työskentelemään?
… Miten monta upeaa tarinaa olen kuullut?
… Miten paljon olen päässyt näkemään?
… Miten monta kertaa olen liikuttunut kyyneliin?
… Ja kuinka usein taas nauranut vedet silmissä?
… Miten monta halausta olen näiden kymmenen viikon aikana saanut antaa ja ottaa vastaan?
… Miten olen päässyt osaksi TTK-kuplaa ja yhtä suurta perhettä?

IMG_5503

FullSizeRender (1)

IMG_5502

IMG_5500

IMG_5501

IMG_4962

thumb_DSC09032_1024

thumb_DSC08918_1024

thumb_DSC08911_1024

Miten onnellinen olenkaan, että olen saanut tehdä tätä ohjelmaa.

Olenkohan muistanut kiittää riittämiin kaikkia, jotka ovat olleet mukana tekemässä ja jakamassa tarinaa? Kiitos, kiitos, kiitos. Kiitos TTK-tiimi. Kiitos Maikkari. Kiitos elämä.

thumb_DSC08887_1024

thumb_DSC08881_1024

thumb_DSC08875_1024

thumb_DSC08905_1024

thumb_DSC08893_1024

thumb_DSC08923_1024

thumb_DSC08947_1024

thumb_DSC08954_1024

thumb_DSC08914_1024

thumb_DSC08910_1024

thumb_DSC08967_1024

thumb_DSC08960_1024

thumb_DSC08957_1024  Onhan tää yhtä tanssia. Välillä tunteikkaan tangon pyörteissä, välillä rajun paso doblen tahdein, välillä pyöritään ympyrää valssin askelin ja välillä flirttaillaan rumban malliin. On tässä päästy onneksi myös keikistelemään cha chaan malliin. Just hyvä näin.

FullSizeRender

IMG_4257

Ihanaa viikonloppua. Mä aion karonkoida oikein urakalla.

nimmari