Vogue-lehti paljastuksia

Oliko Vogue-lehti yhtä pelottava ja kylmä paikka tehdä töitä, kuin hittikirja ja -leffa Devil wears Prada kuvailee? Kirjan on sanottu perustuvan US Voguen toimitukseen ja pahamaineiseen päätoimittaja Anna Wintouriin. Minulla oli kunnia tehdä harjoittelujakso Britti Voguessa, kun opiskelin muotitoimittajaksi Lontoossa, 2008. Oliko toimituksessa pakko pitää korkokenkiä ja pitikö päätoimittajaa pelätä?

Vogue lehti pääkonttori

Voguen toimitus sijaitsee Vogue Housessa Lontoossa lähellä Oxford Circusta.

Vogue Housen sisällä

Tämä mies respassa oli aivan mahtava ja sydämellisin tyyppi!

Astu sisään Vogue-lehteen

Aloitin opinnot Lontoossa muotijournalismin parissa vuonna 2007. Vogue-lehti oli minulle tällöin ah-niin-unelma-työpaikka, joten oli ilmiselvää, että hain sinne tekemään harjoittelujakson. En kuitenkaan uskonut, että olisin päässyt sinne – mutta unelmani toteutuivat! 

Ensimmäinen päivä Voguessa oli todella jännittävä! Minua kohdeltiin hyvin, mutta olin ruokaketjun alimmaisena, joten olin monelle työntekijälle kuin ilmaa. Työni toimituksessa oli ”fashion cupboardiin” liittyvät tehtävät, joka oli yllättäen maailman pienin komero!! Fashion cupboardiin, muotikomeroon, tulee kaikki vaatteet ja asusteet, joita käytetään Voguen eri muotikuvauksissa.

Minun työni oli pitää muotikomero siistinä, lähettää ja vastaanottaa vaatteita ja asusteita sekä vastata puhelimeen, joka soi kokoajan (oli myös elintärkeää osata lausua kaikkien suunnittelijoiden nimet oikein, kääk stressi!) 🙂 Asusteet olivat pääosin jättimäisissä matkalaukuissa toimituksen käytävillä, koska ne ei mahtuneet muotikomeroon. Yksi työni oli roudata matkalaukkuja ympäriinsä ja purkaa tavaroita ja pakata niitä uudelleen (monta kertaa päivässä), kun eri muotitoimittajat halusivat käydä asusteita läpi…Olin Voguen jälkeen muutamia kuukausia GQ-lehden toimituksessa muotiassistenttina, josta jatkoin LOVE-lehteen. Aikani Voguessa oli miellyttävä ja opin paljon, kuitenkin alan kovuus alkoi hieman mietityttää itseäni ja epäilin onko muotiala oma juttuni lainkaan..

Vogue Housen sisällä

Voguen toimitus oli 5.kerroksessa.

Vogue-lehti paljastuksia…

  • Voguen naiset käyttivät suurimmaksi osaksi flattejä kenkiä – ballerinat olivat supersuosittuja (he vaihtoivat korot jalkaan iltamenoihin tai PR-tilaisuuksiin)
  • Kyllä, Voguen työntekijät syövät roskaruokaa ja toimituksessa oleva kahvila on varustettu kaikenlaisilla makeisilla!
  • Harjoittelijat eivät istu samassa pöydässä kun editorit tai päätoimittaja. Heille ei uskaltanut puhua, ellei he puhuneet sinulle ensin (ellei sinulla ollut joku tärkeä kysymys).
  • En tavannut päätoimittajaa henkilökohtaisesti kertaakaan harjoittelun aikana. Pelkäsin kyllä häntä hieman 🙂
  • En valitettavasti törmännyt Anna Wintouriin, mutta hänen tytär oli tekemässä harjoittelua Voguessa samaan aikaan. Hänen työaika ja työtehtävät eivät olleet niin hektisiä, kuin minun…

Minulle aikani muutamien muotilehtien toimituksessa Lontoossa sai minut ymmärtämään, ettei se ollut minun juttuni. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti sinua seuraamaan unelmiasi, jos haluat menestyneen uran muotialalla (tai muilla aloilla)! Lupaan, että joudut tekemään todella paljon töitä, mutta jos todella haluat sitä – tulet elämään unelmaasi <3

Usko itseesi, elät vain kerran!

Vogue lehden toimituksessa

Työpöytäni Voguessa.

Vogue lehden toimituksessa

Voguen ”fashion cupboard” ei ollut niin hieno kun leffassa ja roudailin matkalaukkuja eri paikkaan muotitoimittajien pyynnöstä.

Vogue lehden toimituksessa

Vaatteiden ja asusteiden pakkaaminen tuli erittäin tutuksi. Vien tässä pusseja kuljetukseen.

Vogue lehden toimituksessa

Talon sisällä oli pikkuinen kahvila, josta sai superhyvää ruokaa! Valikoimassa oli erittäin paljon myös makeisia eli ei ihan kuin leffassa :)

Kuvat: omia ja vogue.co.uk

 

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lue myös:

Haalari on hyvä vaihtoehto mekolle

Kevättyyli 2017

Mitä muoti tarkoittaa minulle

Kommentit
  1. 1

    Siiri / Pilkettä sanoo

    Tämä oli mielenkiintoista luettavaa! Kiva päästä ”kurkkaamaan” mitä kulissien takana tapahtuu. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *