Tyhjä asunto: 7 syytä miksi vähentää tavaraa

Me ollaan nyt virallisesti kodittomia Suomessa. Muutettiin maanantaina asunnostamme ja lähdetään Aasiaan matkailemaan kahdeksi kuukaudeksi huomenna 🙂 Ihan hullua! Oli aika erikoista tyhjentää asunto, jossa olen asunut yli 6 vuotta typötyhjäksi…Olo keveni aika merkittävästi, kun sain kaiken ylimääräisen tavaran pois asunnosta ja loppufiilis oli: tyhjä asunto – tyhjä mieli.

Tyhjä asunto

Tyhjä asunto tuo mielenrauhaa?

Rupesin jälkikäteen pohdiskelemaan, miten ihanan rauhaisa olo minulle tuli, kun pääsimme eroon kaikesta ylimääräisestä tavarasta. Mieleeni muistui poikaystäväni sanat:

en minä oikeastaan tarvitse kuin patjan ollakseni tyytyväinen kotona.

Ensireaktioni Davidin patjakommenttiin oli ”ai mitä?! no en minä ainakaan! Kai sitä nyt ainakin sohvan tarvitsee ja ja ja ja…”. Mutta alan hieman ymmärtää, mitä hän tarkoitti. Olimme viime viikonlopun kodissamme, jossa oli vain sänky – ja olimme kovin onnellisia! Asuntomme täyttyi valolla ja ylimääräinen tila toi minulle mielenrauhaa. Ei ihminen tarvitse paljoa ollakseen onnellinen 🙂

Tyhjä asunto

Trendikäs KonMaritus

En ole tutustunut KonMaritukseen aikaisemmin muuten, kuin että tiedän sen olevan suosittu kirja (ja filosofia?). Luin Hesarissa kiinnostavan jutun, jossa nainen kertoo miten turhasta tavaroista luopuminen muutti hänen elämänsä.

Ydinsanoma kuuluu: säästä vain tavarat, jotka tuottavat iloa – samalla koko elämäsi muuttuu.

En koe olevani kova tavaroiden hamstraaja, mutta minun oli todella vaikea luopua monesta tavarasta. Tuntui, että sanoin turhankin usein ”mä kyllä varmasti tarvitsen tätä vielä joku päivä”. Ja moni paita säästyikin äidin varastoon…taisin kyllä siirtää vaan tavarat siis hänen nurkkiinsa 🙂 On se kyllä jännä, miten tavaroista on vaikea luopua!

7 syytä aloittaa riisutumpi elämä

Löysin hyvän blogipostauksen, jossa listataan 7 syytä miksi sinun pitäisi elää yksinkertaisempaa elämää.

 1. Nautit elämästä enemmän
 2. Et tarvitse niin paljoa rahaa
 3. Sinulla on enemmän aikaa tärkeille asioille ja ihmisille
 4. Innostut elämästä enemmän
 5. Olet tyytyväisempi
 6. Opit tuntemaan itsesi paremmin
 7. Tunnet meneväsi eteenpäin

Mitä mieltä sinä olet aiheesta, oletko innokas KonMarittaja? 🙂

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lue lisää muutosta.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Konmari kuulostaa kyllä mullekin tarpeelliselta jutulta, vaikken olekaan sen paremmin perehtynyt. Tsemppiä Aasian reissuun ja toivottavasti saadaan sieltä paljon kuvia!<3

  • 1.1

   martina sanoo

   Moi Elli, suosittelen paljon keventämään tavaramäärää – siitä tulee yllättävän kevyt olo! Ihana blogi sulla 🙂 Kiitos paljon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *