Aito thaimaalainen papaijasalaatti resepti

Olen ihastunut thaimaalaiseen papaijasalaattiin ja opin hiljattain, miten se valmistetaan. En ole varma löytyykö kaikkia valmistusaineita Suomesta, nopeasti googlaamalla löysin muutaman aasialaisen kaupan, joista tuotteita voi etsiä, mm. Helsingissä Vii-Voan. Voit toki muunnella reseptiä, jos et löydä kaikkia ainesosia ja muutenkin tehdä salaatin oman makusi mukaiseksi. Papaijasalaatti tulisi murskata ja sekoittaa isossa keraamisessa morttelissa, mutta tämänkin suhteen voit improvisoida.

Papaijasalaatti resepti

Papaijasalaatti on hyvin suosittu ja se on perusruoka thaimaalaisen ravintolan menussa. Mielestäni se on todella herkullista ja siinä yhdistyy rapeus, suolaisuus, tulisuus, kirpeys ja makeus upeasti! Salaatti on myös hyvin helppo valmistaa.

Papaijasalaatti

Ainesosat:

Määrät eivät ole täysin tarkkoja, eli voit lisätä vihanneksia, chilejä ja valkosipulia oman maun mukaan.

  • 1 vihreä papaija (ohuina siivuina) Huom! Jos tätä ei löydy käytä esim. kurkkua, kaalia tai kesäkurpitsaa.
  • 1 porkkana (ohuina siivuina)
  • 1 pitkäpapu 2 cm pätkiksi (käy myös tavallinen ohut vihreä papu)
  • 1 pieni kupillinen/kourallinen maapähkinöitä
  • puoli kupillista/kourallista kuivattuja katkarapuja
  • 2 tomaattia (pilkottuna reiluksi paloiksi)
  • 1-5 pientä chiliä (punaista tai vihreää) Huom! Lisää varovasti, jo puolikas vihreä chili tuo potkua! Älä pilko chiliä
  • 2 valkosipulinkynttä Huom! Puolikas valkosipulinkynsi tuo jo makua
  • 1/2 ruokalusikallinen palmusokeria tai ruskeaa sokeria (itse laitoin vain ripauksen)
  • 2 ruokalusikallista kalakastiketta
  • 2 ruokalusikallista limen mehua.

Valmistusohje:

Pilko ainesosat. Alla kuva, minkä määrän ainesosia yhden ihmisen annokseen. 1 tomaatti, puolikas vihreä chili, puolikas valkosipulinkynsi, kourallinen maapähkinöitä, puoli kourallista kuivattuja katkarapuja ja reilu kourallinen papuja.

Papaijasalaatti

  • Murskataan ainekset isossa morttelissa (tai iso keraaminen kulho ja morttelikauha tai muu painavampi väline, voit myös käyttää pientä morttelia aluksi ja lopuksi, kun lisäät vihannekset, ota käyttöön isompi kulho)
  • laita kulhoon chili ja murskaa sitä hieman
  • lisää sekaan valkosipuli, kuivattu katkarapu ja murskaa ainesosat keskenään
  • lisää sokeri, kalakastike, limen mehu ja jatka murskaamista
  • lisää papaija, porkkana, papu, tomaatti ja pähkinät
  • jatka murskaamista kunnes aineisosat ovat sekoitettu kunnolla
  • maista ja lisää tarvittaessa mausteita (lisäsin limeä, tykkään kirpeästä ruoasta).

Salaatti on valmis nautittavaksi! Bon appétit 🙂

Papaijasalaatti

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lisää reseptejä.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *