Taltuta PMS hirviö

PMS ei ole kiva kaveri. Minulla puhkesi pahimmanlaatuinen PMS kukkaan, kun lopetin e-pillereiden käytön. Olen kuitenkin löytänyt apua luonnollisilla keinoilla. Kerron nyt vinkkejä, miten minä olen saanut taltutettua oman PMS hirviöni (en kuitenkaan kokonaan).

Slowisbeautiful_PMS.jpg

Minä hieman kiukkuisena pitkän lennon jälkeen vasemmalla ja hyvin nälkäisenä oikealla 😀

Apua PMS:ään

Olen syönyt e-pillereitä yli 10 vuotta. Minulle kirjoitettiin yhdistelmäpillerit aluksi todella runsaan vuodon takia, joka kontrolloikin vaivaa hyvin. Olen kuitenkin joutunut lopettamaan e-pillerit aurallisen (ja basilaari) migreenin vuoksi. Lopetin käytön noin vuosi sitten.

Kun lopetin pillereiden käytön olen huomannut itsessäni oireita, joita moni nainen pelkää: finnit, vatsakrampit ja “piilevä persoonallisuushäiriö”. PMS oireiden aikana olen ollut todella herkkä, kiukkuinen monia päiviä ja mielialani on heittänyt häränpyllyä – poikaystäväni iloksi (olen ehdottanut hänelle muuttoa toiseen paikkaan, kun olen PMS hirviö. Hän on päättänyt jäädä kotiimme <3). Nyt vuoden jälkeen olen kuitenkin oppinut elämään oireideni kanssa ja itse asiassa, olen muuttanut ajattelutapaani aikalailla. Hormonit ovat todella isossa roolissa jokaisen naiskehon toiminnassa ja sen sijaan, että vihaisimme hormonitoimintaamme, mitä jos rakastaisimme sitä? Eikö ole hienoa, miten kehomme valmistaa meitä raskauteen (vaikka et halua juuri nyt lasta)?

…kuitenkin ennen kuin löydät tämän rakkauden hormonitoimintaasi kohtaan (joka myös saattaa vaihdella viikoittain), tässä vinkkejä PMS-hirviön taltuttamiseen.

Lataa kuukautis-appi

Applikaation avulla voit seurata, milloin sinulla on PMS, vuotopäivät ja hedelmällinen kausi (olen rakastunut Clue-applikaatioon). Jos huomaat, että olet epätavallisen herkkä olo ja mielialasi vaihtelee helposti, tsekkaa onko sinulla PMS; tämä auttoi minua käsittelemään oireitani ja ymmärtämään, että “ok, nyt olen todella hormonaalinen – enkä sekoamassa” (jos kerrot myös poikaystävällesi tämän, hän ymmärtää sinua varmasti enemmän).

Testaa näitä tuotteita

Syön seuraavia tuotteita, joiden sanotaan tasapainottavan hormonitoimintaa:

Helokkiöljy

Gelee royal (kuningatarhyytelö)

Pellavansiemenrouhe

Löydä hyvä ihonhoitorutiini

Ihon oikeanmukainen hoito on tärkeää, jos sinulle pukkaa akne. Tärkeintä on REMAIN CALM 😀

Putsaan kasvoni aamuin ja illoin puhdistusmaidolla ja kasvovedellä. Olen käyttänyt myös c- ja a-vitamiini tippoja kasvoilleni, joka on selvästi kirkastanut ihoani ja hormonifinnejä ei ilmaannu niin usein. Netistä löytyy varmasti paljon lisävinkkejä finnien hoitoon. Itse yritän antaa finnien olla ja pistää päälle peitepuikkoa (ja toivoa parasta).

Olen huomannut myös, että hiustenlähtö on lisääntynyt, kun olen lopettanut e-pillerit. Älä huolestu, tukkasi tuskin tippuu ihan kokonaan pois (sitä minä pelkäsin)!

PMS ja turvotus

Kivenkova koripallo vatsan tilalla on myös yksi PMS:n ihanista oireista. Löysin Kauneus ja Terveys -lehden sivuilta artikkelin, missä löytyy vinkkejä PMS-turvotuksen laskemiseen.

Siinä kehoitetaan hoitamaan hormonipinkeyttä mm. näillä ohjeilla: vältä liikaa suolaa, rasvoja ja alkoholia, lisää kuituja ja liikuntaa. Luontaisia nesteenpoistajia turvotuksen hoitoon on mm.

…kurkku, persilja, selleri ja ananas.

En tiedä helpottaako oloasi ollenkaan se, että ajan myötä hormonit taas tasapainottuu. Itselläni vuoden jälkeen oireet ovat helpottaneet merkittävästi, eli pitkäjänteisyyttä vain kehiin! Toivottavasti sait näistä vinkeistä apua. Ilmianna sinun hyvä PMS-hoitokeino kommenteissa.

Rakkaudella, Martina

Liketä blogiani Facebookissa ja seuraa live-elämääni Instassa!

Lue myös:

Mitä jos sinulla olisi enää puoli vuotta aikaa?

Sairastumistarinani: Kun jalat lähtivät altani

Sairastumistarinani kuvina

Arki sidekudossairauden kanssa

Sairaus ja parisuhde

Lisälinkit:

Taltuta turvotus koko kropassa, Kauneus ja Terveys -lehti

Tietoa Clue-applikaatiosta

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *