Suhtautuminen sairauteeni on muuttunut radikaalisti

Totuuden aika. En ole kirjoittanut sairaudestani vähään aikaan mitään blogiini. Halusin kertoa, miksi näin on 🙂 Suhtautumiseni sairauteeni on muuttunut radikaalisti muutaman kuukauden sisällä.

Blogini toimi alussa päiväkirjana

Sain sidekudossairausdiagnoosin viime vuonna. Elämäni muuttui radikaalisti elokuussa 2015, kun yksi päivä sain rajun kouristus-/kipukohtauksen töissä. Tämän jälkeen menetin pikkuhiljaa kokopäiväisen työkykyni, harrastukseni (ratsastus) ja tavallisen arkeni. Slow is beautiful -blogi syntyi yli vuosi sitten ajatuksella, että haluan tuoda julkisuutta sairaudelleni ja jakaa terveysvinkkejä muille ihmisille. Ehkä blogini toimi aluksi myös jonkinlaisena päiväkirjana ja purin paljon sairaudestani johtuvaa hämmennystä blogiini. 

Tuntui helpottavalta saada purkaa sitä surua, minkä kohtasin, kun en saanut tukea lääkäreiltä tai Kelalta sairauteeni. Ehkä muut ihmiset ymmärtäisivät, miltä minusta tuntuu?

Suhtautuminen sairauteeni on muuttunut

Kun yksi ovi aukeaa, toinen aukeaa :)

Suhtautuminen sairauteeni on muuttunut

Lähiaikoina on tuntunut siltä, että en halua kirjoittaa sairaudestani blogiini. En oikeastaan mieti sairauttani lähes ollenkaan arjessani ja huomaan sen tekevän minulle todella hyvää. Päätin yksi päivä hiljattain, että en aio omien fyysisten heikkouksieni määritellä, sitä kuka minä olen. Olen kirjoittanut tästä aiheesta aikaisemmin blogissanikin, mutta olin vieläkin salaa sairauteni uhri.

Ajattelin pitkään pääni sisällä: ”Moi, minä olen Martina, sairas ihminen”. Nyt minä esittäydyn, ”Moi, minä olen Martina”.

Kaunis ovi Bali

Tämä kaunis ovi löytyi Uluwatusta, Balilta.

Mitä blogini käsittelee tulevaisuudessa?

Olen saanut paljon lisää itseluottamusta kehoni toimintaan, sillä matkustamme Aasian lämmössä tällä hetkellä. Pystyn liikkumaan enemmän ja uskallan kohdata pelkoni liikuntaa kohden. Jokapäiväiset kivut ovat myös vähentyneet lämmön ansioista. Tutkin myös tällä hetkellä sitä, miten aivot käsittelevät kipua ja miten pystyn hallitsemaan kipua paremmin rentoutus- ja ajatusharjoitusten avulla.

Aion tulevaisuudessa kirjoittaa edelleen kivusta ja kivunhallintakeinoista, sillä tämä aihe kiinnostaa minua paljon! Varmasti myös kirjoitan sairaudestani, mutta en ehkä niin usein. Onkin täysin luonnollista, että blogin sisältö ja tyyli muuttuu kirjoittajan mukana. Matkustus tulee olemaan suuressa osassa elämääni tästä lähtien, sillä olemme muuttamassa maailmalle syksyllä.

Olen kovan luokan itsetutkiskelija ja rakastan oppia elämästä uutta joka päivä, joten varmasti myös blogini muuttuu mukanani 🙂

Toivottavasti pysyt matkassani mukana!

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lisää sairauteeni liittyviä postauksia.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *