Sisältääkö sinun kasvorasva myrkyllisiä aineita?

Katsoin eilen todella mielenkiintoista dokumenttia ”Broken Brain”. Dokkari on älyttömän kiinnostava minisarja, jossa puhutaan terveydestä ja sairauksista funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta. Dokumentissa puhuttiin haitallisista kemikaaleista, joille altistumme päivittäin, joka ei ollut kylläkään minulle uusi uutinen. Olen superherkkä ihminen ja havahduin dokumentin jälkeen katsomaan, eihän kasvorasvani yms. sisällä mitään haitallisia ainesosia. Ja mitä vielä! Lähes kaikki tuotteet, joita käytän päivittäin, sisältää jotain ainetta, joka on luokiteltu myrkylliseksi...Oletko sinä tietoinen mitä sinun kasvorasva sisältää?

Kasvorasva

Sisältääkö sinun kasvorasva myrkyllisiä ainesosia?

Suosittelen tsekkaamaan, mitä sinun kauneudenhoitotuotteet sisältävät. Olin TÄYSIN rakastunut kasvorasvaani ja puhdistusemulsioon ja olen aika järkyttynyt, että niissä on monia haitallisia aineita. Ei tämmöisiä asioita tule miettineeksi, kun käyttää jotain tuotetta pitkään. Olen ollut tietoinen aikaisemmin mm. deodoranteista, jotka sisältävät alumiinia ja itseasiassa tässä samalla selvisi sekin, että dödöni sisältää alumiinia. Kaikki tuotteet lähtivät vaihtoon.

En tiedä miten merkittävän haitallisia nämä ainesosat ovat ihmiselle, jos kyseessä on hyvin pieniä määriä. Mutta ajatuskin, että sivelen kasvoilleni myrkyllistä rasvaa tai vatkaan kainaloideni alle mömmöä, missä on alumiinia, on ETOVA!

Kosmetiikka-asiantuntija Päivi Kuosa kertoo MTV.fi -artikkelissa:

Koska kulutus on lisääntynyt ja ainesosaluettelot eli inci-luettelot ovat melko uusi juttu kosmetiikassa, ei pitkäaikaisvaikutuksia tiedetä. Saamme kemikaalialtistusta myös muualta, joten olemme suuressa ihmiskokeessa, jossa ehkä vasta 20–30 vuoden kuluttua selviää asioita.

Miten voit selvittää onko kauneustuotteissasi myrkyllisiä aineita?

Käytin itse mobiiliappia nimeltä Cosmethics, jossa voit katsoa kätevästi, mitkä tuotteet ovat turvallisia käyttää. Alla kuva, jossa näkyy, miten applikaatio ilmoittaa turvallisista tuotteista (vihreä pallero ja v) ja tuotteista, joissa on haitallisia ainesosia (punainen pallo ja huutomerkki). Klikkaamalla vihreää tai punaista palloa saat tietää lisää ainesosista. Voit myös skannata tuotteen viivakoodin ottamalla siitä kuvan.CosmEthics applikaatio

Näitä appeja on varmasti olemassa muitakin. Cosmethics on muistaakseni suomalaisten kehittämä. Olen käyttänyt tätä applikaatiota pidempään, kun olen tarkistanut mm. aurinkorasvojen ainesosia. Käytän itse mm. ACO:n aurinkorasvoja, joissa ei ole haitallisia ainesosia.

Kiinnostuneille, minun rasva sisälsi mm. ainetta nimeltä Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene, joka ei kyllä kerro minulle mitään. Myöskin, tämä tieto on vuodelta 2016, joten saattaa olla, että he ovat muuttaneet tuotteen ainesosia. En itse löytänyt tietoa tuotteen sisällöstä netistä…

Kannattaa muuten ehdottomasti tutustua ”Broken Brain” dokkariin! Kirjoitan siitä varmaan oman postauksen piakkoin.

Hyvää viikonloppua!

Rakkaudella,

Martina allekirjoitus

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kiitos artikkelista, pitääkin etsiä tuo dokkari ja katsoa 🙂 Täytyy myös laittaa omiin tuotteisiini (Saaren Taika) viivakoodit ja ilmoittaa ne tuonne Cosmethics äpsiin, aikaisemmin tuotanto on ollut niin pientä, etten ole tullut viivakoodeja ajatelleeksi, mutta nykyään pyykkietikoissamme on ne jo, joten on helppoa laittaa ne myös voiteisiin, saippuoihin ja deodorantteihimme 🙂

  • 1.1

   martina sanoo

   Moi Johanna! Kiitos paljon kommentistasi ❤️ Saarentaika onkin minulle tuttu entuudestaan. Olisi mahtava kokeilla teidän dödöä joskus tai muita tuotteita 🙂 Kannattaa ehdottomasti laittaa ne Cosmethics-appiin, luulen että todella moni käyttää sitä.

   Ihanaa viikonloppua!
   Terkuin, Martina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *