Risiiniöljy kasvattaa ripsiä ja partaa

Oletko sinä kuullut, että risiiniöljy kasvattaa ripsiä ja partaa? Purkki ei maksa paljoa ja on erittäin helppo sekä luonnollinen niksi, jos haluat pitkät säihkyripset tai roiman pukinparran. Luin tästä Kauneus ja Terveys -lehden bloggaajan Ida iholla -blogista, jossa asiasta postattiin jo vuonna 2014, eli olen aika reilusti myöhässä postaukseni kanssa 🙂 Mitä tiede sanoo risiiniöljyn vaikutuksista?

Risiiniöljy kasvattaa ripsiä ja partaa

Risiiniöljy kasvattaa ripsiä ja partaa

Ostin Nurme-merkkisen risiiniöljyn Ruohonjuuresta hiljattain. Tuote on luonnonmukainen, vegaaninen ja maksaa 15,95 €. Täytyy sanoa, että tuote on todella riittoisa! Eli pullo kestää varmasti todella pitkään. Liikeessä on muitakin öljyjä, eli tämä oli vain yksi merkki.

Risiiniöljyä tulee käyttää säännöllisesti, jotta tulokset näkyvät. Itse laitan öljyä ripsiin juuri ennen nukkumaanmenoa. Öljyä voi käyttää ripsiin, kulmakarvoihin ja partaan. Se vahvistaa ja tuuheuttaa kuulemma myös hiuksia! Löysin tietoa netistä, että risiiniöljyssä on paljon eri ravinteita, jotka kosteuttavat ihoa karvan ympärillä ja luo sille parhaan mahdollisen kasvuympäristön. Ilmeisesti sillä on myös antibakteerisia vaikutusmekanismeja ja se suojelee ripsiä mm. ilmansaasteilta yms. ja estää niiden ennenaikaista tippumista pois. Mutta nämä eivät ole luotettavista lähteistä.

Moni ihminen kuitenkin vannoo risiiniöljyn toimivuuteen!

Mitä tiede sanoo risiiniöljystä?

En löytänyt tutkimusnäyttöä, siitä että risiiniöljy kasvattaisi ripsiä tai partaa. Tämä tutkimus ehdottaa, että risiiniöljy parantaa karvan kiiltoa ja kun valo osuu siihen, se näyttää paremmalta. Eli öljyn kiinnittyessä karvaan, se näyttää paksummalta.

Onko risiiniöljyn luoma vaikutus siis vain optista harhaa?

Minusta öljy ainakin toimii 🙂

Risiiniöljyä käytetään myös ummetuksen hoitoon sekä synnytyksen aloittamiseen. Tässä tiedeartikkelissa kerrotaan tutkimuksesta, joka voisi selittää risiiniöljyn laksatiivisista vaikutusmekanismeista. Sen mukaan risiiniöljyhappo sillottaa suolen lihaspintaa aiheuttaen suoleen supistuksia ja näin toimisi laksatiivina. Tutkijat eivät tiedä täysin, miksi risiiniöljyn sanotaan toimivan moneen vaivaan. 

En ole itse tutkija, eli tämä teksti perustuu maallikon näkemykseen netistä löytämiin tutkimusartikkeleihin. Jos sinulla on parempaa tietoa, laita ehdottomasti kommentti ja opeta minua ja lukijoita! 🙂

Ripset risiiniöljy

Tässä lähikuva ripsistäni, kun olen käyttänyt risiiniöljyä muutaman viikon. Ripseni vaikuttavat jo pidemmiltä, vai onko se vain optista harhaa?

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lue myös: Vaha joka räjäytti finnipankin

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  Niina sanoo

  Kyllä kasvattaa ripsiä. Itse olen käyttänyt reilun vuoden n. 5 krt viikossa. Kasvu alkoi minulla näkymään noin kuukauden kuluttua. Valitettavasti tuuheutta öljyllä ei synny, se pitää hoitaa sitten hyvällä ripsivärillä.

  • 1.1

   martina sanoo

   Kiva kuulla Niina 🙂 Ihan mahtavaa, että tällainen tuote on olemassa! Miksi ottaa kalliit tekoripset, kun voi ostaa purkin risiiniöljyä. Joo kunnon ripsarilla näkyy vasta tulokset paremmin olet oikeassa. Onko kasvu jatkunut muuten, kun olet käyttänyt pidemmän ajan tuotetta vai loppunut jossain vaiheessa?

 2. 2

  sanoo

  Mukava lukea tuloksista! Itsekin vasta ostin riisiniöljyä, nimenomaan ripsiä ajatellen. Hiuslatvoihin olen myös muutaman kerran hieronut hoidoksi hetki ennen pesua!

  • 2.1

   martina sanoo

   Kiva kuulla Kaisa! Itseasiassa hämmästelin tänään, kuinka ripset näyttää pidemmiltä 🙂 Toki vaatii sen ripsarin, jotta tulokset näkyy enemmän. Postaan vielä uudelleen tuloksista muutamien viikkojen päästä ja laitan kuvan! Tuliko latvoista paremman näköiset?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *