Rentoutuskellunta

Oletko sinä testannut jo rentoutuskelluntaa? Halusin tietää, miltä tuntuu leijua avaruudessa – maan kamaralla.

Mikä ihmeen rentoutuskellunta?

Rentoutuskellunta tapahtuu tankissa (n. 2,50m x 2m x 1,5m),”sensory deprivation tank”, jossa kellutaan suolavedessä. Tankki on pimeä, siellä käytetään korvatulppia, ja ideana on olla ilman aistiärsykkeitä noin tunnin verran. Suolavesi kannattelee sinua veden pinnalla, joten voit antaa kehosi rentoutua aivan uudella tavalla. Säännöllisen kellunnan sanotaan parantavan verenkiertoa, lisäävän endorfiinien tuotantoa, normalisoivan verenpainetta sekä auttavan mm. selkävaivoista palautumista. Itse lähdin kokeilemaan kelluntaa sidekudossairauteni aiheuttamiin kipuihin, jotka ovat olleet aika tapissa viimeisen parin viikon ajan.

kellunta_pieni.jpeg

Minun kokemukseni

Testasin rentoutuskelluntaa Floating Helsinki -kellumossa Haagassa. Olin avoimin mielin liikenteessä, vaikkakin olen hieman klaustrofobinen tyyppi ja tankin ahtaus mietitytti etukäteen.

kellunta2_pieni.JPG

Ennen tankkiin menoa käydään suihkussa ja laitetaan tulpat korviin. Olin hieman jännittynyt mennessäni synnyinasussani pimeän tankin uumeniin. Ihan kuin olisin astumassa johonkin outoon kidutuskopperoon. Yllätyin, kun istuin tankkiin, että siellä ei ollut kovinkaan paljoa vettä, mutta kun menin selälleni, suolaveden kannattava voima nosti kuin nostikin minut heti veden pinnalle. Suljin tankin oven ja päällä olevan kannen (jätin kannen vähän raolleen, sillä olen hieman nössö) ja laitoin puhallettavan tyynyn niskani alle, joka auttaa pitämään niskaa rentona kellunnan ajan.

Rentoutus tankissa alkaa rauhallisen musiikin parissa, jonka jälkeen ollaan 50 minuuttia täydessä hiljaisuudessa. Pianonsoitto herättää kellujan jälleen tähän päivään, joka toimii myös merkkinä kellunnan päättymisestä.

Olin aluksi hieman ahdistunut tankin pimeydestä ja ”ahtaasta” fiiliksestä ja oli aika erikoinen fiilis maata säkkipimeässä tankissa alasti, mutta totuin siihen pian. Aloin luottaa veden kannattelevaan voimaan ja tein pieniä meditaatioharjoituksia.

Huomasin, että kivut hävisivät ranteistani, niskastani ja selästäni ja oloni oli vaivaton. Veden ja tankin lämpö syleilivät minua ja aloin nauttia olostani. Ihan mieletöntä, ajattelin, tältäkö tuntuisi seistä tai elää ilman kipuja?! Huomasin hymyileväni tankissa rentoutuessani enemmän. Heiluttelin käsiä ja jalkojani veden pinnalla (tein vesienkeleitä) ja nautin suunnattomasti liikkeestä, joka ei tuonut mitään kipua.  Kaikki aistini tuntuivat latautuvan tankissa ja pohdin, tuntuukohan samalta lillua avaruudessa. Aivan mieletön fiilis!

Nautin tästä kokemuksesta todella paljon. Alkujännityksen väistyttyä uskalsin rentoutua tankissa täydellisesti ja nauttia sen hiljaisuudesta. Kun nousin ylös tankista tunnin jälkeen oloni oli todella virkeä! Kipuni olivat poissa monta tuntia ja olin täynnä energiaa. Ihan kuin olisin ladannut akkujani tunnin.

Suosittelen rentoutuskelluntaa todella paljon kaikille, varsinkin jos kärsit tukielinvaivoista. Lämpö, vesi ja rentoutus maximus tekee nannaa nivelille <3

Rakkaudella, Martina

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *