Rakkauskirje Helsingille ja Suomelle

Muutin eilen pois Suomesta. Minulle iski jo alkuviikosta todella haikea olo, kun yhtäkkiä tajusin, että olen lähdössä oikeasti pois pitkäksi aikaa. Olen tiennyt muutostamme jo vuosia, mutta oli vaikea ymmärtää, että nyt se oikeasti tapahtuu! Kun tapasin poikaystäväni yli kolme vuotta sitten, hän kertoi minulle jo silloin, että haluaa muuttaa ulkomaille opiskelemaan lentäjäksi. Olen todella iloinen ja innostunut muutostani, mutta surullinen siitä, että lähden pois Suomesta. Tämä rakkauskirje on omistettu Helsingille ja Suomelle.

Rakkauskirje SuomelleVene ja ranta

Rakkauskirje Suomelle

Rakas kotimaa. Olet pitänyt minusta hyvää huolta siitä asti, kun otin ensimmäiset hengenvedot tässä maailmassa. Olen saanut sinulta turvallisen ympäristön kasvaa ja olen voinut selvittää rauhassa, kuka minä olen. Jo siitä hetkestä asti, kun en tunnistanut minun varpaitani omikseni, olen saanut nauttia puhtaasta ilmasta ja kasvaessani opin arvostamaan kaikkea, mitä sinulla oli tarjota. Näistä päällimmäisenä oli luonto.
Muistoihini tulvii vehreitä niittyjä, sinisiä liplattavia järviä, salaisia polkuja metsän keskellä, naurun täytteisiä hetkiä mökkimme hernemaalla, lintujen säestäessä taustalla. Lapsena runsaan lumen tulo aiheutti riemua ja vaikka en tuntenut usein nenänpäätäni tai sormiani, en muista mitään kauniimpaa kuin huuruavan pakkaspäivän hevostallilla.
En kuitenkaan halua romantisoida muistojani sinusta, sillä kasvaessani en malttanut jättää sinua. Olit liian pieni, turvallinen ja tuttu.

 

Rakkauskirje SuomelleSydän ovet
Maltoinhan minä olla muutamia vuosia ulkomailla, jossa silmäni avautuivat aivan uudella tavalla sille, miten kaunis olet ja miten en malttanut päästä takaisin syliisi. Pidät edelleen maaperälläsi minulle rakkaita ihmisiä ja tuttuja kulmia, jotka ovat muovanneet minusta ihmisen, kuka olen tänään.

 

On aika tehdä sinut taas kateelliseksi ja koittaa jalansijaa toisissa maissa. En koskaan tule unohtamaan, miten hyvin olet kohdellut minua. Tottakai meillä on ollut erimielisyytemmekin ja en aina ymmärrä, miksi sinun pitää niin kovasti noudattaa sääntöjä tai miksi puolet vuodesta olet kovin synkkä. Ehkä haluat vähän kasvattaa meitä, sillä et halua tehdä elämäämme liian helpoksi. Jos olemme rehellisiä, elämä suurilta osilta on ihanan helppoa kulmillasi.

 

Rakkauskirje Suomelle
Pidäthän huolta itsestäsi. Nähdään taas pian rakas kotimaani  ❤️

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *