Rakastatko sinä itseäsi? (ja messulippuarvonta!)

Vierastaako suomalaiset itsensä rakastamista? Joskus mietin, olemmeko kansana liian ujoja ja vaatimattomia omista suorituksistamme, sillä Suomessa on uskomatonta osaamista! Rakastatko sinä itseäsi oikeasti? Varoittavat ”VARO NARSISTIA” -mediaotsikot saa ihmiset ehkä pelkäämään liikaakin itsensä rakastamista. Missä menee hyvän itsetunnon ja liiallisen itserakkauden raja?

Rakastatko sinä itseäsi?

Rakastatko sinä itseäsi?

Ehkä sanat ”minä rakastan itseäni” ei sovi omaan suunikaan täysin luonnollisesti, mutta yritän sanoa niitä useammin. Mielestäni on hyvä asia kunnioittaa itseään, sekä huomioida itsessään hyvät (ja huonot) puolet. Itse uskon ”hiljaiseen” itsetuntoon ja itsensä rakastamiseen. Hänellä ei ole tarvetta puhua kokoajan omista saavutuksistaan tai menestyksestä, vaan hän haluaa nostattaa muiden energioita.

Itsevarma ihminen ei ole välttämättä se puheliain ihminen, vaan hän saattaa olla hiljaisempi tyyppi, jolla on itsevarma hymy 🙂 (Huom! Näitä sinkkunaiset, näitä miehiä kannattaa katsastaa!!)

Rakastuin itseasiassa poikaystävääni lähes ensisilmäyksellä, sillä hänestä huokui juuri tämä hiljainen itsevarmuus, joka vei jalat altani (vaikka hän on myös aika puhelias tyyppi).

Rakastatko sinä itseäsi?

Voita lippu I love me -messuille!

Rakastutaan itseemme enemmän yhdessä! Minulla on suuri ilo osallistua I love me -messuille Messukeskuksessa 20.10.2017 – 22.10.2017. Sain tapahtumaan ylimääräisen lipun, jonka haluan arpoa lukijoideni kesken. Voidaan myös halutessasi treffata 🙂 Messuilla on todella kiinnostavia luentoja, joihin olen osallistumassa.

Kommentoi tätä postausta ja olet mukana lipun arvonnassa! Arvonta päättyy sunnuntaina 24.9. klo 19.00.

Uskallatko sinä sanoa ääneen: ”minä rakastan itseäni?”.

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Kuvat: Susanne Lipasti. Vaatteet: kimono Gustav, toppi Mango ja farkut Mos mosh.

Kommentit
 1. 3

  pimassou sanoo

  Uskallan sanoa ääneen, että rakastan itseäni. 🙂
  Mukana ihanassa arvonnassa, messulippu olisi kiva piristys syksyyn.

 2. 6

  Tanja sanoo

  Vielä on matkaa itsensä rakastamiseen. Mutta pikkuhiljaa olen oppimassa arvostamaan itseäni sellaisena, kun olen. Olen 4-kymppinen.
  Mukana arvonnassa.

  • 6.1

   martina sanoo

   Kiitos Tanja kommentistasi ja olet mukana arvonnassa 🙂 Ihana kuulla, että olet ottanut jo askeleita eteenpäin itsesi rakastamiseen. Onneksi on koko elämä aikaa opetella ❤️

 3. 8

  JennO sanoo

  Uskallan <3 Mutta siihen meni kauan, että opin rakastamaan ja arvostamaan itseäni. Se tapahtui, kun löysin rinnalleni maailman ihanimman ihmisen. Aina sanotaan, että pitää ensin rakastaa itseään ennen kuin syöksyy parisuhteeseen. Tein päinvastoin ja tällä kertaa onnisti <3

  • 8.1

   martina sanoo

   Kiitos Jenna tarinastasi 🙂 Aivan mahtava kuulla, että olet löytänyt rinnallesi upean ihmisen ❤️ Olen onnellinen sinun puolestasi! Joskus päinvastaisuus voi toimia hyvin 😀

   • 8.1.1

    Jokaisen naisen joogaa sanoo

    Kyllä se välillä koville ottaa kun sairaudet ja leikkaukset ovat tehneet kropasta aika rujon ja pakolliset liikuntatauot näkyvät ennen niin sporttisessa kehossa. Tiedät itsekin valitettavasti miten se syö naista kun ei voi enää tehdä kaikkea mitä haluaa 🙁 Mutta minäkin olen opetellut hyväksymään muuttuneen itseni, en ehkä uskalla sanoa, että rakastan mutta olen hyväksyvämpi. Henkisesti olen onneksi muuttunut parempaan suuntaan 😉

    • 8.1.1.1

     martina sanoo

     Ymmärrän hyvin..kaikki pienetkin muutokset ovat oikeasti todella suuria askeleita 🙂

 4. 9

  Harpie sanoo

  Olin nuorena epävarma . Katsellessani nyt kuuskymppisenä nuoruuden kuvia nään niissä kauniin naisen. Silloin sitä en sisäistänyt. Elämässäni ero oli raskas .
  Mutta kaiken kokemani jälkeen elämä kantoi. Minusta tuli introvertti vai olisinko aina ollutkin . Nautin elämästä , yksin. Rakastan itseäni ja nautin kaikesta kauniista.
  En tarvitse montaa ystävää.
  Kaunista syksyä!

  • 9.1

   martina sanoo

   Kiitos Marja, kuvaat kauniisti elämääsi 🙂 Kiitos, ihanaa syksyä sinulle myös!

 5. 10

  Camilla sanoo

  Tietyssä lauseyhteydessä, sopivan keskusteluaiheen ja pienen porukan yhteydessä voisin sanoa ääneen rakastavani itseäni. Todella ajatuksia herättävä teksti ja ehdottomasti täytyy miettiä tätä ja harjoitella sanomaan se ääneen.
  Ja messuille olisi ihana päästä! Toivotaan, että arpaonni suosisi! 🙂

 6. 12

  Ida Kemi sanoo

  Oo olin viime vuonna ensikertaa kyseisillä messuilla ja oli aivan huippu kokemus! Olisi ihana käydä taas, mutta tällä kertaa ystävän seurassa 🙂

  • 12.1

   martina sanoo

   Ihana kuulla, että pidit messuista Ida! En ole itse ollut aikaisemmin 🙂 Katsotaan, jos arpaonni osuu kohdallesi ❤️

 7. 14

  tyttö sanoo

  mukana arvonnassa.
  vaikeata on rakastaa itseään mutta pikkuhiljaa sitä oppii

  • 14.1

   Tuula sanoo

   En ehkä ääneen uskalla sanoa, mutta ajan kanssa olen hyväksynyt itseni. Olen enemmänkin muita auttava ihminen, meidän perhe sekä ystävät sanovat, että ”kanaemo”, joka passaa kaikkia. Mutta siitä tulee itselle hyvä olo kuin tietää, että muilla on hyvä olla.
   Mukana, olisi ihan luksusta päästä päiväksi pois arjesta 🙂

   • 14.1.1

    martina sanoo

    Täällä toinen kanaemo kuittaa 🙂 Kiitos Tuula sanoistasi ja toivotaan, että arpaonni osuu kohdallesi ❤️ Välillä on hyvä hemmotella itseään!

  • 14.2

   martina sanoo

   Jes kiitos kommentistasi, pian selviää jos voitit 🙂 Opetellaan olemaan itsemme parhaita ystäviä!

 8. 15

  Virpi Heikkilä sanoo

  Mukana arvonnassa. Monta vuotta ollut jo menossa,
  vieläkään en ole päässyt messuille 😀

  • 18.1

   sanoo

   Viime vuonna olin kyseisillä messuilla ensimmäistä kertaa ja ihana olisi päästä tänäkin vuonna 😍
   Viimeinen vuosi on ollut aikamoinen itsetunnonkohottamisen vuosi, joten pikkuhiljaa, hieman ujosti voisin sanoa rakastavani itseäni.

   Mukana siis arvonnassa! ☺☺

   • 18.1.1

    martina sanoo

    Kiitos Henna 🙂 Minulla on meneillään samanlainen projekti eli taidan ymmärtää, mitä tarkoitat ❤️ Meillä on koko elämä aikaa opetella 🙂 Jess olet mukana! Kivan näköinen blogi sinulla muuten, positiivisuus pukee sinua 🙂

    • 18.1.1.1

     Henna / Pölyä Pinnoilla sanoo

     Kiitos kauniista sanoistasi! 😍😍
     Tuntuu, että tämän hetkisen matkan aikana olen saanut elämääni niin paljon uutta hyvää ❤

     • 18.1.1.1.1

      martina sanoo

      Mahtavaa! 🙂 Itsetutkiskelu johtaa positiivisiin asioihin ❤️ Usein matkalla selviää, mitkä asiat tekevät ihmisen oikeasti onnelliseksi!

 9. 19

  Kirsikka sanoo

  Yritän oppia rakastamaan ja hyväksymään itseni päivä päivältä enemmän. Onneksi mukana auttamassa maailman rakkain aviomieheni.
  Olisi kiva päästä messuille ja tavata 🙂 💕

  • 19.1

   martina sanoo

   Kiitos Kirsikka kauniista sanoistasi ❤️ Tukijoukot ovat parasta mitä tiedän tässä elämässä 🙂 Olisi ihanaa tavata myös sinut!

  • 21.1

   martina sanoo

   Kyllä, tosiaan ei ole mikään helpoin projekti… Olet mukana arvonnassa 🙂

  • 22.1

   martina sanoo

   Kiitos Jenna! Täällä myös toinen messuneitsyt 🙂 Olet mukana kisassa!

 10. 24

  Tuikku sanoo

  Olisi kyllä ihana päästä messuille. Täytyy kyllä tunnustaa, että oma itsetunto ei oo kyllä sieltä parhaasta päästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *