Piikkimatto laukaisee stressin, kivun ja rentouttaa uneen

Piikkimatto on mullistanut maailmani! Enkä nyt liioittele sen toimivuutta. Poikaystäväni David on jo pidempään ehdottanut, että testaisin piikkimattoa kipuun ja ylivireisiin tiloihin, mutta jostain syystä päätin kuunnella häntä vasta viime viikolla. Yllättäen piikkimatto laukaisi orastavan migreenikohtauksen, poisti niska- ja pääsäryn ja rentoutti minut lähes uneen! Olin täysin ymmälläni ja sekaisin onnesta 🙂

Piikkimatto

Piikkimatto esittelyssä

Piikkimatto on vanha keksintö ja ei ole uusi juttu Suomessakaan. Bongasin artikkelin piikkimatosta Ylen sivuilta, joka on julkaisu 2009. Piikkimatto vilkastuttaa verenkiertoa jopa 6000 piikin voimin samalla vapauttaen kehoon hyvänolon hormoneja eli endorfiineja. Matto aktivoi parasympaattista hermostoa, eli ”lepohermostoa” laukaisten mm. stressiä ja rentouttaen koko kehoa. Voi käyttää apuna moneen vaivaan.

Meidän piikkimatto on 65 x 40 cm -kokoinen ja ostimme sen aikanaan K-citymarketistä muutamalla kympillä. Piikkimattojen hintoja kannattaa vertailla netissä. Pikaisesti googletettuna huomasin, että piikkimattoa ei suositella raskaana oleville, eikä ihmisille, joilla on sydänongelmia.

Miltä piikkimatto tuntuu?

Piikkimatolla voi olla missä asennossa vain, mutta suosittelen testaamaan sitä selällään ensimmäistä kertaa. Kannattaa ottaa paita pois niin saat parhaimman vaikutuksen. Piikit eivät tunnu alussa mukavalta ja ne tekivät hieman kipeää, mutta muutaman minuutin jälkeen niihin tottuu. Tunsin verenkierron parantuvan kehossani, käteni olivat lähes kuumat (!!!! käteni ovat AINA jäässä), niska- ja pääsärky alkoi helpottaa pikkuhiljaa ja oloni oli kuin rauhoittavan pillerin jälkeen. En halunnut nousta matolta enää ylös 🙂 Matolla voi olla niin pitkään kuin haluaa, kannattaa kuitenkin olla ainakin 10 min, että tunnet piikkimaton vaikutuksen kunnolla.

Olen nykyään matolla jopa kaksi kertaa päivässä, sillä se laukaisee jännitysniskan oireita ja yksinkertaisesti, minulle tulee siitä pirun hyvä olo!

Vinkki: kääri pyyhe maton alle, jolloin saat paremman tuntuman niskan kohdalle.

Piikkimatto

Pikkubuddha tykkää myös piikkimatosta :)

Oletko koittanut piikkimattoa? Sydämeni pohjasta: testaa tätä tuotetta!

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lue lisää terveysvinkkejä

 

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *