Miten saada parempi mieli: minun lempparit x 4

Minulla on ollut tässä parin viikon sisällä aika rankkaa, kun olen joutunut kohtaamaan sidekudossairauden tuomia haasteita arkeeni. Olen ollut välillä surullinen ja peloissani ja huomaan vanhojen kipeiden haavojen avautuvan uudelleen. Rupesin pohtimaan, mitä minä yleensä teen jos olen surullinen tai huonolla tuulella. Joskus ei tee mieli meditoida vaan tehdä jotain ihan muuta, joka saa minut taas hymyilemään. Parempi mieli voi löytyä yllättävänkin pienien asioiden takaa 🙂

Altaalla

Vanhoja matkakuvia on ihana katsoa!

Parempi mieli minun top 4

1. Puhuminen läheiselle

Minulle luonnollinen reaktio pelkoon tai suruun on käpertyä omaan kuoreeni, eikä päästää ketään sisään.

Olen kuitenkin vuosien aikana oppinut, että tämä coping-keino ei ole paras mahdollinen. Olen pikkuhiljaa oppinut päästämään siitä irti. Olen opetellut sanomaan ääneen, jos minua pelottaa tai olen surullinen poikaystävälleni, joka yleensä jo helpottaa oloa potenssiin miljoona. Puhuminen läheisille on merkittävä voimavara, joka tuo paremman mielen helposti ❤️ Olen todella kiitollinen läheisilleni heidän hyvistä kuuntelutaidoista.

Kukkia

Valokuvaus saa minut paremmalle tuulelle.

2. Kävelylenkki luonnossa ja aistien herättely

Kävelylenkki on mahtava tapa saada tuoretta näkökulmaa. Raikas ilma ja verenkierron vilkastuminen tekee ihmeitä mielelle ja keholle! Minusta on ihana katsoa ympärilleni lenkillä ja tutkia kaunista luontoa. Tämä on hyvä aistien herättely harjoitus, jolla voi viedä fokuksen pois omista tunteista. Kuuntele ääniä ympärilläsi tai katso todella tarkkaan maisemia ja nautiskele!

Parempi mieli

3. TV-sarjat ja musiikki

Tykkään katsoa aika paljon TV-ohjelmia. Joskus on kiinnostava uppoutua mieltä avartavan dokumentin tai elokuvan pauloihin, kun taas välillä haluan katsoa jotain täysin päätöntä puhdasta viihdettä. Joitain lempisarjojani on klassikot Frasier, Seinfeld, Friends ja uudempia kiinnostavia tuttavuuksia on The Good Doctor, Stranger Things ja House of Cards.

Kuuntelen oikeastaan mitä tahansa musiikkia, paitsi metallimusiikkia. Yleisesti tykkään rauhallisemmasta melodisesta musiikista. Joitain lempiartisteja tällä hetkellä on Sia, The Cinematic Orchestra, The National ja B.Miles. Musiikkimakuni kuitenkin vaihtelee aika paljon ja välillä en tiedä mitään parempaa kuin kunnon konemusiikki!

Usein surullisemmat biisit herättävät luovuuttani enemmän ja minulle tulee niistä positiivisempi ja elinvoimainen olo.

Urheillessa kuuntelen ehdottomasti hyvää housea tai kevyttä trancea. Playlistiltä löytyy mm. Oceanlabia ja The Late Night Alumnia.

Kukkia

4. Ruoka ja kirjan lukeminen

Hyvä ruoka ja kirjan lukeminen on myös ehdottomasti minun go-to -listalla. Talvisin lohikeitto on aivan mielettömän ihanaa lohdutusruokaa tai joku lämmin pataruoka! Luen myös paljon kirjoja Kindleltä. Minulla on aina monta kirjaa menossa samaan aikaan; joku järkevä kirja ja toinen hömppä. Tällä hetkellä luen kahta kirjaa: The Chimp Paradox, Steve Peters, ja Crazy Rich Asians, Kevin Kwan.

Tykkään myös kierrellä ikkunaostoksilla ja pyöriä kaupungilla. Täällä Espanjassa teen tätä paljon, käyn katselemassa uusia kauppoja ja tutustumassa Terueliin lisää. Myös kuppi todella hyvää teetä tai kahvia tuo aina paremman mielen!

Ilmianna sinun vinkit kommenteissa, kuulisin todella mielelläni uusia vinkkejä! Tässä muuten myös vinkkejä, miten kohdata vaikeat tunteet.

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lisää mieli aiheesta.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *