Miten aloittaa terapia?

Monen vuoden terapia muutti ajatusmaailmaani ja helpotti minua käsittelemään asioita pääni sisällä. Aloitin terapiassa käynnin vuosia sitten, kun asiat eivät enää tuntuneet järjestyvän pääni sisällä. Kerron nyt omakohtaisia kokemuksia, miten itse aloitin terapiani.

Kauneus ja Terveys –lehden uusimmassa numerossa bloggaaja Jenni Rotonen kertoi terapian mullistaneen hänen elämänsä. Olen todella iloinen, että moni ihminen puhuu julkisesti terapian merkityksellisyydestä ja toivon tosissani, että terapiaan liittyvä ”häpeä” poistuisi keskuudestamme. Mielestäni kaikille ihmisille tekisi hyvää jutustella terapeutille muutamia kertoja!

Terapia oli minun auttava käsi

Miten aloittaa terapia?

Tapasin muutaman terapeutin ennen kuin löysin tyypin, jonka kanssa kemiat tuntuivat synkkaavan. Aloitin terapeutin etsinnän googlailemalla eri terapeutteja ja etsin sopivia vaihtoehtoja. Aika vaikeaa henkilöä on päättää nimen perusteella…Kannattaakin tavata muutama terapeutti, ennen kuin päätät, kuka on sinulle paras vaihtoehto! Itse katsoin myös onko terapeutilla pitkä tausta ja onko hänellä esim. lisäkoulutuksia. Löysin terapeuttini googlailemalla eri paikkoja ja täysin tuurilla törmäsin häneen. Oma terapeuttini on psykologi, psykoterapeutti sekä hypnoterapeutti. En kylläkään käy enää aktiivisessa terapiassa.

Olen tavannut aivan järkyttäviä terapeutteja, joiden ei pitäisi edes harjoittaa koko alaa…Minulla oli lainassa vanhempieni BMW-auto ja yksi psykiatri kysyi minulta vastaanotolla, mitä autoa ajan (?!?) ja kun kerroin hänelle BMW, hän vastasi:

ei sinulla pitäisi kyllä olla mitään ongelmia, jos ajat noin hyvää autoa.

Olisi melkein pitänyt raportoida tästä henkilöstä. Tässä muuten hyvä artikkeli, miten tunnistat huonon terapeutin. Kannattaa myös kysellä ystäviltä, jos he osaavat suositella hyvää terapeuttia.

Psykiatri vai psykologi?

Terapeutteja ja terapiamuotoja on myös monenlaisia. Psykiatrin ja psykologin välinen suurin ero on, että psykiatri määrää lääkkeitä (psykiatriaan erikoistunut lääkäri) ja psykologi ei. Oman kokemuksen mukaan psykiatrit eivät ole niin kiinnostuneita juttelemaan kanssasi, kuin ovat lääkitsemään sinua, ja psykologille jutustelu on luontevampaa 🙂

Terapia on aika kallista lystiä kylläkin…valitettavasti. Kelalta voi onneksi hakea korvausta esim. psykoterapiaan. Muista, että sinun tulee varmistaa, että psykologi on Valviran hyväksymä ja Kela-korvattava psykoterapeutti. Suomen mielenterveys Seuran sivulla on paljon lisää tietoa, miten terapiaan voi hakeutua. Voit etsiä psykologien vastaanottoja mm. psykologiliiton sivuilta.

Suosittelen terapiaa todella paljon!

Kirjoitan lisää omia kokemuksia terapiasta pian, sillä terapia todella pelasti elämäni.

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lue myös:

Vihapuhe satuttaa ja jättää arpia

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *