Mindfulness työpaikoilla – keino lisätä tuottavuutta?

Helsingin Sanomat esitti viime kuussa väitteen: mindfulness on haitaksi terveydelle. Nostin asian esille viime viikolla blogissani ja, kiitos ihanien lukijoideni kommenttien, hesarin jutusta nousi huolestunut kysymys: tehdäänkö mindfulness-harjoituksia työpaikalla vain tuottavuuden lisäämiseksi? Karvat nousi kyllä pystyyn ja huolella!

Mistä on kyse?

Meditaatio ja mindfulness on tullut monen ihmisen arkeen – ja työpaikalle. Filosofian tohtori Mira Karjalainen tuo esille HS:n artikkelissa, että voi olla vaara, ”että henkisyydestäkin tulee uusi työtaakka”. Karjalainen perustelee: Ajatukseen sisältyy vaara, että stressiä lievittämään tarkoitettu tekniikka muuttuu yhdeksi stressin lähteeksi itsessään. Se voi peittää rakenteellisia ongelmia ja saada ihmiset tuntemaan syyllisyyttä siitä, että he stressaavat – harjoituksista huolimatta.” Karjalainen on huomannut hälyttävän seikan työpaikkojen mindfulness-harjoitusten yhteydessä, ”harjoituksia perustellaan sillä, että ne tekevät ihmisestä parempia työntekijöitä”. Miksi he ovat parempia työntekijöitä?

Herää kysymys, mitkä ovat työpaikkojen motiivit mindfulness-harjoitusten taustalla?

Slowisbeautiful_mindful.jpg

Mindfulness-hattu päässä 🙂

Jos työntekijöiden työt lisääntyvät ja toimistossa on vallalla ajatus ”hengitäppä vähän ja kaikki hoituu”– miten työntekijä uskoltaa edes huomauttaa liiasta työmäärästä? Eikö tämä ole nyt täysin nurinkurista mindfulnessia? Mitä hyötyä tällainen harjoittelu tuo työntekijälle? Tohtori Karjalainen mainitsee HS:n artikkelissa, että mindfulness-harjotteiden tuominen työpaikalle ei ole ongelmatonta ja huomauttaa: ”on hyvä pitää mielessä, ettei se ole mikään yleinen syöpälääke. Kaikilla asioilla on kääntöpuolensa”.

Jos mietin asiaa mindfulness-ideologian kannalta, voisin kuvitella, että työntekijä ottaisi enemmän tietoista aikaa itselleen, eikä esim. tee enempää töitä. HS:n artikkelissa nostetaan esille, että mindfulness-kouluttajat korostavat, ettei mindfulness ole rentoutusmismenetelmä, vaan ”harjoitusten on määrä kehittää tietoista läsnäoloa ja sitä kautta auttaa ihmistä tuntemaan ja hyväksymään itsensä”.

Kuitenkin, jos mindfulness-trendi on lisääntymässä työpaikoilla, sen takana on oltava jokin syy. Halutaanko,että työntekijät ovat tyytyväisempia, onnellisempia ja osaavat tehdä kullekin sopivan määrän työtä– vai kenties lisätäänkö työntekijöiden tuottavuutta ajatuksella ”liiasta työstäkin selvitään mindfulnessin kanssa”? Onko tässä trendissä itseasiassa kyse enää lainkaan mindfulness-harjoittelusta?

Rakkaudella, Martina

Löydä minut Facebookissa ja live-elämäni Instassa!

Lue myös:

Alkuperäinen postaus, jossa kerron hesarin artikkelista (Väite: mindfulness on haitaksi terveydelle)

Mitä jos sinulla olisi enää puoli vuotta aikaa?

Sairastumistarinani: Kun jalat lähtivät altani

Sairastumistarinani kuvina

Arki sidekudossairauden kanssa

Lähteet:

Tutkija varoittaa mindfulness-trendin ongelmista, hs.fi (25.1.2017)

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *