Mindfulness ohjaajakoulutus kokemuksia

Olin riemua täynnä vähän aikaa sitten, kun aloitin Mindfulness ohjaajakoulutuksen. Kurssi alkoi etäopiskeluna syksyllä ja kurssin 100 h lähiopetustunnit pidettiin viime viikolla Espanjassa, Albirissa. Kroppani kuitenkin irtisanoi sopimuksen mieleni päättäväisyyden kanssa ja kurssi loppui harmikseni osaltani jo 4 päivän jälkeen. Sidekudossairauteni ei oikein tykännyt 13 tuntisista päivistä ja opin todella tärkeän neuvon: kuuntele kehoasi. Ohjaajakoulutus ei onneksi päättynyt osaltani kokonaan, vaan voin jatkaa kurssia ensi keväällä.

Meditointi

Mindfulness ohjaajakoulutus ohjelma

Mindfulness ohjaajakurssilla oli aika pakattu ohjelma, 100 h 10 päivässä. Kurssilla opetellaan Jon Kabat-Zinnin perustamaa Mindfulness Based Stress Reduction eli MBSR-menetelmää (tässä postauksessa lisää kurssista). Tässä ohjaajakurssin päiväohjelma, niin saat vähän osviittaa, mitä kaikkea teimme kurssilla.

Tyypillinen päiväohjelma

07.00-08.00 Ohjattu meditaatio (hiljaisuudessa)

08.00-09.00 Aamupala (hiljaisuudessa)

09.00-13.30 Luento (2 kahvitaukoa)

13.30-15.30 Lounastauko

15.30-20.00 Valmistautumista omaan Mindfulness harjoituksen ohjaamiseen ja ohjaus pienryhmissä.

Kaikki Mindfulness ohjaajakoulutukset eivät ole näin intensiivisiä, tämä oli retriitti-tyyppinen koulutus. Meillä oli myös yhtenä päivänä hiljainen retriittipäivä, jolloin emme puhuneet lainkaan. Vietimme aamut myös hiljaisuudessa.

Mindfulness ohjaajakoulutus lokaatioKurssin anti oli minusta todella kiinnostava ja ensimmäiset päivät olivat mahtavia. Muut 11 kurssilaista olivat uskomattoman hyväsydämisiä tyyppejä ja oli suuri ilo tavata heidät! Olimme hyvin kansainvälinen poppoo, muut kurssilaiset tulivat Singaporesta, Slovakiasta, Australiasta, Amerikasta, Irlannista, Hollannista ja Suomesta.

Minä ja sininen taivas

Opettelen kuuntelemaan kehoani

Olen todella iloinen, että sain itsevarmuutta ohjaamaan Mindfulness harjoituksia yksin ja ehdin oppimaan paljon uutta. Kuitenkin kurssin suurin anti itselleni oli: opettele kuuntelemaan kehoasi. Välillä mieleni on niin päättäväinen, että unohdan, mitä kehoni tarvitsee.

Olen voinut lähiaikoina paremmin, joten luulin että kurssi ei olisi minulle liian rankka. Päädyin saamaan tuttuja sairaskohtauksia/migreenejä monta päivää putkeen ylirasituksesta johtuen, joka kyllä harmitti todella paljon. En ehkä miettinyt etukäteen, miten kroppani tulisi reagoimaan 13 tuntisiin päiviin ja lyhyisiin yöuniin.  

Palmu

Näin intensiivinen kurssi ei ehkä ollut tarkoitettu minua varten, eikä varmasti muita ihmisiä varten, joilla on fyysisiä rajoitteita.

Uskon, että kurssi on kyllä hieno kokemus, jos tiukka aikataulu ei haittaa. Muut kurssilaiset tykkäsivät kurssista paljon.

MeditointiOhjaajakoulutus oli todella kauniissa lokaatiossa lähellä Alicantea kaakko-Espanjassa. Albir on aikamoinen turistirysä, mutta oli kyllä niin kauniit maisemat! En ole tottunut näkemään vuoria, reheviä sitruunapuita tai turkoosia rantavettä takapihallani 🙂

SitruunapuuPalmu ja rantaTällä hetkellä lepään paljon ja parantelen itseäni viime viikkoisesta ylirasituksesta. Koitan myös löytää keinoja, miten voin jatkaa koulutustani keväällä kunnioittaen kehoni tarpeita.

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lisää mindfulness postauksia.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *