Minä olen terveysintoilija – en terveyspoliisi

Ohjeistavatko terveysintoilijat besserwisser tyyliin muita syömään terveellisemmin ja moralisoivatko he ruokapöydässä, kun joku tilaa jälkiruokaa? Ovatko he kamalia tiukkiksia? En ainakaan minä.

Slowisbeautiful_enoleenkeli.jpg

Näytän siipeni vain lukijoilleni KL towerin huipulla Malesiassa viime kesänä.

En ole mikään enkeli

Minun seurassani saa syödä, miten kukin itse haluaa. En tuputa omia valintoja muille tai saa heitä tuntemaan oloonsa ikäväksi, jos herkuttelevat. Päinvastoin, sanon varmaan välillä: herkutelkaa minunkin puolesta! Jos en sairastaisi sidekudossairautta ruokavalioni saattaisi olisi erilainen. Herkuttelisin silloin tällöin. Mutta olen päättänyt, että herkutteluni pysyy vain hedelmien ja mahdollisimman puhtaiden ruokien parissa, sillä ne eivät aiheuta verensokerissani suuria piikkejä (”sokerilaskut” ovat pahin tunne maailmassa!). Välttelen suuria määriä viljaa refluksitautini takia ja herkutteluni nykyään saattaa vain olla pala hyvää leipää tai kuppi espressoa (oi sitä iloa!). Join tänään kupin kahvia ja olin onnellisuudesta soikeana! Sokeri häiritsee myös sidekudoksen toimintaa, joten sokerin välttely on motivoitunut sairauteni takia. Innostun todella paljon terveydestä ja rakastan etsiä uusia keinoja parantaa omaa hyvinvointiani. Olen itse syönyt ennen todella epäterveellisesti.

Elämäni ei kuitenkaan pyöri vain terveyden ympärillä, kuten vajaa vuosi sitten. Olen uskaltanut päästää irti kontrollista.

Kerron usein ihmisille ruokavaliostani ja siitä, että olen voinut merkittävästi paremmin, kun olen jättänyt lisätyn sokerin pois ruokavaliostani. Olen myös terveempi nykyään. Olen erittäin infektioherkkä; sairastin ennen flunssia monta kertaa vuodessa. Kerron muille myös siitä, että minulle tulee todella huono olo jos syön sokerisia herkkuja ja suuret heilahtelut verensokerissani vaikuttavat merkittävästi energiatasoihini. Ja moni komppaa minua; hekin voivat huonosti, kun syövät paljon mm. karkkia. Välillä tuntuu myös siltä, että ihmiset eivät tiedä, miten paljon piilosokeria eri tuotteissa saattaa olla. Itse en esimerkiksi tiennyt tätä ennen, jopa maustetussa tomaattimurskassa on sokeria! Mutta lisääkö tieto tuskaa?

Saatan rohkaista ihmisiä tekemään muutoksia ja kerron, miten hyvältä terveellisyys tuntuu – siihen pitää vain sitoutua. Pieni muutoskin on iso asia! Silti kaikki ihmiset saavat tehdä omat päätöksensä. En väitä olevani parempi ihminen, teen vain minulle sopivat ratkaisut. Ja kyllä, saat syödä seurassani karkkia!

”Moi kaikki, olen Martina, minä olen terveysintoilija – en terveyspoliisi!”

Rakkaudella, Martina

Blogini on Facebookissa ja terveellinen live-elämäni Instassa!

Lue myös:

Mitä jos sinulla olisi enää puoli vuotta aikaa?

Sairastumistarinani: Kun jalat lähtivät altani

Sairastumistarinani kuvina

Arki sidekudossairauden kanssa

Sairaus ja parisuhde

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *