Miltä tuntuu elää ilman omaa asuntoa?

Minulla on kourallinen todella värikkäitä kuukausia takanani. Olen niin monta kokemusta rikkaampi Aasian reissun jälkeen ja on ihanaa, mutta outoa olla takaisin Suomessa – varsinkin ilman omaa asuntoa. Olen Suomessa enää pari viikkoa, jonka jälkeen muutamme poikaystäväni kanssa Espanjaan 4 kuukaudeksi. Tämän jälkeen muutan Englantiin 10 kuukaudeksi ja sitten pläänit ovat täysin auki. Luulen, että tulemme vaihtamaan maata aika usein (poikaystäväni opiskelee lentäjäksi). En yhtään edes tiedä, milloin asetumme aloillemme pidemmäksi aikaa Englannin jälkeen 🙂

Meillä on muuten ollut aikamoinen määrä kommelluksia muuton kanssa (…), mutta rauhallisin mielin ja syvähengitysten kanssa kaikesta aina selviää.

Matkalaukku

Miltä tuntuu elää ilman omaa asuntoa?

Jos olisit kysynyt minulta 4 kuukautta sitten, voisinko elää elämääni parin matkalaukun turvin, olisin nauranut! Parin kuukauden Aasian reissun jälkeen kuitenkin tajusin, että en oikeasti tarvitse (tai kaipaa) suurta määrää tavaraa ja huomasin, että oloni oli paljon keveämpi. Arkeni pyörii pienemmällä tavaramäärällä erittäin tehokkaasti. Haluan pitää tavaramäärän pienenä vielä vuosia eteenpäin, eli välttämättä ei ole kyse vain väliaikaisesta ratkaisusta.

Olin siinä käsityksessä että oma koti, omat huonekalut, astiat, kahvinkeitin ja sähkövatkain ovat minulle todella tärkeitä asioita, mutta luovuin näistä ”rakkaista” tavaroista yllättävän helposti.

Näköala

Toki edelleen tavaroiden omistaminen tuo minulle iloa, mutta eri tavalla ja tavaroita ei ole niin paljon. On jotenkin ihana tunne, kun minulla ei ole omaa asuntoa, joka sitoisi minut yhteen paikkaan.

Minulla on aivan uskomattoman kevyt ja jännittävä olo, sillä voisin vaihtaa maata tai asuntoa päivän varoitusajalla!

Olen löytänyt onnekkaasti kivoja majapaikkoja Suomesta. Kiitos ❤️

llman asuntoa

Mistä sinun matkalaukku koostuisi?

Jos sinun pitäisi pakata yksi matkalaukku, jolla elää – mistä se koostuisi (tai helpotetaan, kaksi matkalaukkua)? Mitkä asiat ovat sinulle kaikkein tärkeimpiä? Tulisiko sinulle keveämpi olo jos luopuisit tänään joistain ylimääräisistä tavaroista?

…oli kyllä todella vaikea päättää, mitä laukkuihin pakkaan.

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lue myös: 7 syytä miksi vähentää tavaraa

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kaksi matkalaukkua, joihin pitäisi mahtua koko elämä. Mielenkiintoinen kysymys!

  Näin omassa kodissa seinien ja katon sisällä asuessa pohdin usein, mitä me oikeasti avomiehen kanssa tarvitsemme. Olenkin aloittanut itse asiassa tässä viime aikoina kodin urakkasiivouksen, ja pyrkinyt siihen, että luovumme kaikesta, mitä emme tarvitse.

  Jos minun pitäisi pakata koko oma elämä matkalaukkuihin, pakkaisin mukaan käytännöllisiä vaatteita, joista saisi kivoja, erilaisia asukokonaisuuksia, treenivaatteet, pakolliset hygienia-
  ja kosmetiikkatarpeet, läppärin, bujoilujutut oheistarpeineen, päiväkirjan ja kaikki tärkeimmät kirjat, jotka omistan. Lopulta ihminen ei tarvitse paljon ylimääräistä.

  Mietin, että blogisi teemaan voisi sopia myös kysymys siitä, millaisia elämän eväitä pakkaisi henkiseen matkalaukkuun, ja mistä taas voisi luopua? Minä ainakin luopuisin jatkuvasta negatiivisesta ajattelusta, pessimismistä ja sen sellaisesta.

  • 1.1

   martina sanoo

   Kiitos Anna ihanasta kommentistasi, sinulla on niin hyviä näkemyksiä elämään 🙂 Tuo ehdotus henkisestä matkalaukusta onkin mainio, pitääkin tehdä siitä postaus joku päivä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *