Miltä joulu näytti Barcelonassa ja mini lomaopas

Joulu Barcelonassa on sujunut ihanasti. Suomalaiseen makuuni katukuvassa näkyy suht niukasti joulukoristeita ja muutenkaan joulu ei tunnu olevan täällä niin suuri juttu. Tämä on omalla tavalla hyvä juttu, mutta osa minusta kaipaa Suomen pimeää ja tunnelmallista joulua sekä kasoittain joulukoristeita. Päädyimme syömään jouluaattona epäperinteistä ruokaa, joka oli muuten yksi parhaimmista aterioista, jonka olen koskaan syönyt 🙂 Kannattaako Barcelonaan matkustaa jouluksi?

Joulutähti

Miltä joulu näyttää Barcelonassa?

Barcelona on mielestäni täydellinen joulukaupunki ihmiselle, joka pitää hillitystä joulusta ja kaipaa vaihtelua mm. perinteisiin jouluruokiin.

Barcelonassa näkyy toki tämä rakas juhlapyhä, mutta ei niin räikeästi kuin toisissa suurkaupungeissa esim. Lontoossa. Paikalliset tekivät viime tipassa joululahjaostoksiaan, mutta muuten mielestäni kaupungin meininki oli business as usual. Joulupäivänä kadut tyhjenivät ja kaupunki rauhoittui joulun viettoon.

JoulutähtiIsommat kaupat olivat normaalisti auki jouluaattona, mutta ravintolat sulkivat ovensa jo ennen siestaa (klo 14 aikaan). Lähes kaikki kaupat ja ravintolat olivat suljettuja joulupäivänä, joka esitti hieman haasteita…Kannattaa suunnata Barri Gotic -(turisti)alueelle, jossa oli muutamia ravintoloita auki jouluaattona (ja varmasti myös joulupäivänä). Paras tapa tottakai varmistaa pöytä on varata se etukäteen.JoulukuusiJoulu BarcelonassaKauppojen kiinniolo ei kyllä haitannut lainkaan, sillä Barcelona on TÄYNNÄ upeaa arkkitehtuuria ja nähtävyyksiä. Kannattaa ottaa kamera mukaan ja lähteä käppäilemään ympäri kaupunkia. Rambla de Sant Josep -torilla (La Ramblalla) kannattaa käydä (kiinni joulupäivänä). Aikamoista ruokapornoa sanoisinko 🙂

ChilejäTapasPäädyimme syömään jouluaattona aika epätyypillistä jouluruokaa (kuin mihin olen tottunut). Ravintolan nimi oli Gilda ja löysimme sen täysin sattumalta. Oli ihme, että saimme pöydän, sillä moni turisti oli jonossa kanssamme. Alkupalaksi söimme perinteisiä espanjalaisia tapaksia ja pääruoaksi söin tulista kanaa vihercurry tyylisessä kastikkeessa. Oli muuten yksi parhaista aterioista, mitä olen koskaan syönyt! Olin itselleni lempeä ja unohdin jouluaaton kunniaksi herkkulakkoni ja jaoin äitini kanssa jäätelöannoksen. Lähes kahden vuoden herkkulakon jälkeen en voi muuta sanoa kuin:

Wowzaa, maistuuko jäätelö ja suklaa näin hyvältä?!? Makunystyräni olivat ekstaasissa.

Infernaalisen herkullinen jouluateria. En ole vielä syönyt Barcelonassa huonoa ruokaa ja olen ihan hulluna tapaksiin. Yksi ehdoton ravintolasuositus on Flax & Kale lähellä Universitat-metroasemaa, joka on ehkä vähän hintavammasta päästä, mutta hintansa arvoinen, jos tykkäät terveellisestä ruoasta. Upeita vegeruokia ja herkullisia viherjuomia! Suosittelen testaamaan myös paleoleipää.

JoulusuklaaEn ole kovinkaan uskonnollinen ihminen, mutta käymme jouluna perheeni kanssa joulukirkossa. Se on minusta rauhoittava traditio ja olikin aivan uskomatonta kiivetä bussilla Tibidabo-vuorelle ja vierailla Pyhitetyn Sydämen (Sagrat Cor) katolisessa kirkossa. Näkymät olivat henkeäsalpaavat. Bussi lähti Catalunyan aukiolta ja koko lysti maksoi bussilipun verran (edestakaisin 6 €).

Sagrat Cor -kirkkoSagrat Cor -kirkkoTididabo vuoreltaSagrat Cor -kirkkoJos suuntaat Barcelonaan kannattaa ehdottomasti käydä tällä vuorella, jossa on muuten myös huvipuisto.

Tididabo huvipuistoVastaus kysymykseen kannattaako Barcelonaan matkustaa jouluksi on kyllä 🙂

Miltä sinun joulu näytti? Oliko perinteisempi kuin minun?

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lisää matkustus postauksia.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *