Miltä 7 päivän kylmä suihku haaste tuntui?

Päätin tehdä viime tiistaina 7 päivän kylmä suihku -haasteen ja nyt on viikko pulkassa. Pidin päiväkirjaa, miltä suihkut tuntui ja mikä olo oli jälkeenpäin. Oli hyvin vaikea haaste!

Kylmä suihku haaste

Miltä 7 päivän kylmä suihku haaste tuntui?

Tiistai

Olen aikaisemminkin ottanut kylmiä suihkuja ja ne ovat tuntuneet hyvin vastenmielisiltä…Omaksi yllätykseksi, olin tänään innoissani kylmän suihkun ottamisesta. Kuvasimme videolle suihkuni, joten luulen että se ei tuntunut niin pahalta, koska olin kameran edessä (video) 🙂 Otin toisen kylmän suihkun kuvauksen jälkeen, sillä olin videolla veden alla vain sekunteja. Oli kyllä tosi vaikea olla kylmän veden alla pidempään, mutta olo jälkeenpäin oli erinomainen. Olin selvästi iloisempi ja energisempi suihkun jälkeen (kuten videossakin näkyy).

Keskiviikko

Okei, tänään oli paljon vaikeampi ottaa kylmä suihku, kun kamera ei rullannut 🙂 Menin ennen ja jälkeen saunaan lämmittelemään, joka helpotti hommaa kovasti. Täytyy kyllä myöntää, että tänään olo suihkun jälkeen oli erityisen hyvä! Ihanan raukea, rauhallinen, väsynyt ja tyytyväinen olo!

(Huom! Otin suihkuja eri paikoissa, sillä olen tällä hetkellä Suomessa vain käymässä, ja kylmän veden (maksimi) lämpötila vaihteli selvästi. Ti ja ke paikassa suihkut eivät olleet niin kylmiä kuin loppuviikon paikoissa. Poikaystäväni ottaa päivittäin kylmiä suihkuja ja huomasi saman.)

Kylmä suihku haaste

Torstai

Kylmän suihkun ottaminen oli tänään aika ok, hieman vastahakoisesti kyllä käänsin suihkun hanaa väärään suuntaan. Tuli raikas olo jälkeenpäin.

Perjantai

Tänään ei huvita tämä haaste ollenkaan. Kammoksuttaa jo ajatuskin kylmästä vedestä…Pidin päätä ehkä liian kauan veden alla, sillä sain todella karseaa kipua päähäni! Tuntui kun päästäni olisi kuorittu palanen irti. Auts, tältäkö lobotomia tuntuu? Kivusta huolimatta, oli todella raikas ja ihanan väsynyt olo suihkun jälkeen.

Lauantai

Samat fiilikset jatkuu, todella vaikeaa ottaa kylmä suihku. Käänsin pitkin hampain veden kylmälle ja tänään kyllä lähes fuskasin, sillä olin niin vähän aikaa kylmän veden alla. Yääääh!

Kylmä suihku haaste

Sunnuntai

En tiedä tulenko koskaan tottumaan tähän hommaan. Jotenkin tuo ajatus jo kylmästä on niin vastenmielistä. Minusta tuntuu, että kylmäallas olisi helpompi vaihtoehto ja kaipaan jo entisen salini kylmävesiallasta suihkujen sijaan! Mutta jälleen, olo suihkun jälkeen oli todella hyvä. 

Maanantai

Sama kaava jatkuu. Etukäteen todella vaikea edes ajatella, että otan kylmän suihkun, mutta kun pääsen itse kylmän veden alle olo helpottuu hetken päästä. Fiilis kylmän suihkun jälkeen on todella hyvä, iloinen ja raukea.

Lopputulokset

Katsotaan jatkuuko spartalaiset suihkut tavaksi asti…Minulle olisi paljon helpompi pulahtaa kylmään veteen jalat ensin, jotenkin tuo kylmä vesi tuntuu välillä todella pahalta päässä. Ilmeisesti pää on herkempi alue ja siksi vesi tuntuu ”pahemmalta”, kuin esim. jaloissa.

Luulen, että pienet ajatusharjoitukset ennen suihkua voisi auttaa. Tänään voisin miettiä ennen kylmää suihkua, että otan lämpimän suihkun 🙂

Summa summarum: Kylmä suihku ei tunnu kivalta ja sen alle on vaikea mennä, mutta olo jälkeenpäin on lähes hurmioitunut. Suihkujen terveysvaikutukset kiinnostaa, joka vaatii varmasti pidemmän testausajan.

Kylmä suihku vinkit: ajattele etukäteen, että otat lämpimän suihkun (nynnyily ja asteittain suihkun alle meneminen ei myöskään toimi, asenteella suoraan sekaan!), mene ennen ja jälkeen saunaan ja laita pipo päähän suihkuun (auttaa ehkä aivokipua) 🙂

Suosittelen kyllä ehdottomasti testaamaan, hyvä haastaa itseään!

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lue lisää terveyteen liittyviä postauksia.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *