Miksi kiltteys olisi heikkous?

Mietitkö sinä koskaan, miten paljon sanat merkitsevät? Itse myönnän ottavani itsestäänselvyytenä sen, että voin kommunikoida päivittäin toisten ihmisten kanssa ja saada ääneni kuuluviin. Voin ilmaista itseäni, kertoa tarpeistani, ottaa kantaa keskusteluun ja kertoa että rakastan, tai olen vihainen. Mieti hetki, jos et pystyisi käyttämään ääntäsi, olisit mykkä. Sanoillasi olisi varmasti suurempi merkitys. Ehkä varjelisit joka ikistä pientä äännähdystä, joka sinun äänihuuliltasi lähtisi – ja ehkä miettisit myös enemmän, miten arvokkaita nuo pienet sanat ovatkaan.

Bestversion_pieni.jpeg

Minä olen hyvin kiltti ihminen. Kirjoitin ajan kulukseni Googlen-hakukenttään sanan ”kiltteys” ja olin kauhuissani tuloksista! Kaikki suosituimmat hakutulokset näyttävät olevat negatiivissävytteisiä. Tuloksista pomppaa esiin sanoja kuten ”tylsä”, ”epäilyttävä” ja voin havaita tuloksista linjan, että liikakiltteys olisi pahasta. Mitä ihmettä? Wikisanakirja määrittelee kiltteyden näin: ”hyvää toiselle tahtova”. Olemmeko tulleet päivään, joilloin hyvää toiselle tahtominen on pahasta?

Kiltteys on tuonut minulle paljon iloa elämääni, mutta olen myös joutunut kärsimään siitä hyvin paljon, sillä kiltteyttä pidetään helposti heikkoutena. Kiltti ihminen leimataan ehkä ovimatoksi tai nyrkkeilysäkiksi ja kiltin luonnetta käytetään helposti hyväksi, jotta toisten ihmisten äänet kuuluisivat kovempaa. Voin myöntää, etten ole täydellinen ja suustani on lähtenyt monta rupikonnaa elämäni aikana ja että olen itsekkin pitänyt kilttejä ihmisiä hieman heikkoina. Mutta tiedän täsmälleen, miten pahalta se tuntuu. Vaikka olen esittänyt nuorempana olevani kovempi ja vahvempi  enkä niin kiltti – olen silti aina ollut kiltti ja minua on käytetty elämäni aikana ovimattona, nyrkkeilysäkkinä ja ihmiset ovat käyttäneet kiltteyttäni häikäilemättä hyväkseen. Jolle olen ollut täysin sokea, koska olen ajatellut, että nämä ihmiset haluavat minulle hyvää. Mutta mitä jos he eivät halua sinulle hyvää? 

Miten kiltti ihminen saa äänensä kuuluviin? Huutamalla?

Minä rakastan kirjoittamista, kuten olen jo kertonut aikaisemmissa kirjoituksissani. En ole opiskellut kaunista äidinkieltämme paljoakaan ja uskon kirjoitukseni sisältävän paljon virheitä ja korjattavaa. Otan myös rakentavaa kritiikkiä mielelläni vastaan. Mutta eikö painavampi asia ole se, mitä tunteita tekstini lukijassa herättää? Oletko inspiroitunut, tylsistynyt tai et oikein mitään, luettuasi tekstini? Minä haluan innostaa sinua! Haluan, että kunnioitat ja rakastat itseäsi ja läheisiäsi enemmän ja näet, miten paljon sillä on merkitystä. Mutta myös huomaat, mitä negatiiviset ihmiset tuovat elämääsi ja kunnioitat itseäsi niin paljon, ettet välttämättä ole heidän seurassaan niin paljoa ja vedät elämääsi rajoja. Ole kiltti, jos haluat olla kiltti, sillä aidot ihmiset välittävät siitä ja pitävät sitä upeana ja kauniina ominaisuutena! Haluan, että löydät itsesi, intohimosi ja suuren rakkautesi asioihin ja ihmisiin – ja elät täyttä elämää. Haluan myös, että arkesi ei olisi niin ”harmaata” ja avartaisit mieltäsi kirjojen, musiikin, taiteen, valokuvien, itsereflektoinnin, hymyilemisen tai nauramisen kautta! Sinä päätät, mikä sinun onnesi on.

Huomaatko, minunkin sanat voivat olla painavia ja minullakin on ääni  vaikka olen kiltti.

Tämä kirjoitus on muistutus kaikille teille kilteille ihmisille, olette täyttä kultaa ja maailma tarvitsee enemmän teidän rakkautta. Äläkää koskaan menettäkö uskoa itseenne <3

Rakkaudella, Martina

Lue lisää:

Sairastumistarinani: Kun jalat lähtivät altani

Arki sidekudossairauden kanssa

Sairaus ja parisuhde

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *