Mitä Maaret Kallion kurssi on opettanut minulle?

Kevään Ole itsellesi iki-ihana -kurssi on jo kovaa vauhtia lähestymässä loppuaan. Olemme tavanneet jo kolme kertaa, meillä on vielä yksi tapaamiskerta jäljellä. Kerron nyt vähän, mitä fiiliksiä kurssille osallistuminen on sytyttänyt minussa. Olen pallotellut päässäni paljon ylisuorittamista ja miksi ihminen pyrkii täydellisyyteen..

Minä kurssillaYlisuorittajan arkea

Minusta on kuoriutunut vuosien aikana aikamoinen ylisuorittaja. Olen ehtinyt tehdä jo paljon elämäni aikana mm. opiskellut itselleni kaksi ammattia, tehnyt töitä Lontoossa huippu muotilehdissä ja myöhemmin päädyin kilpailemaan kouluratsastuksessa, sillä pelkkä harrastaminen ei riittänyt minulle. Haluan haastaa itseäni ja pelkkä suoriutuminen ei riitä minulle – haluan olla todella hyvä. 

Olen helposti innostuva, idearikas, temperamenttinen ihminen ja mieleni vetää minua hektiseen elämäntyyliin luonnollisesti. Sidekudossairauteni ei kuitenkaan salli minulle nopeaa tahtia…joten olen joutunut tehdä elämääni isoja muutoksia. Alussa muutokset tuntuivat ”luovuttamiselta”, mutta onneksi olen ymmärtänyt, että muutos voi olla myös hyvästä 🙂

Täydellistä ihmistä ei ole olemassa

Oudolla tavalla olen onnellinen, että sairastuin, sillä olen joutunut hidastamaan elämäni tahtia merkittävästi. Nyt maisemat eivät vain vilise ohitseni ja ehdin arvostaa pieniä hetkiä elämässäni. Ylisuorittaja asuu minussa vielä vahvasti, mutta yritän tehdä arjessani välillä 7- tai 8-kouluarvosanan suorituksia. Tämä olikin yksi vinkki, mitä Maaret jakoi meille kurssilla.

Elämässä ei voi ehtiä aina 10+ suorituksiin, joskus on pakko priorisoida ja antaa itselleen armoa.

Myös lausahdus: ”Minä olen tarpeeksi”, on pyörinyt mielessäni. Miksi vertaamme itseämme muihin ja ajattelemme, että pitäisi suoriutua johonkin ihmemiesmäisiin suorituksiin? Täydellistä ihmistä ei ole olemassa, miksi siihen edes yrittäisi pyrkiä? Ketä me oikein yritämme miellyttää?

Ole itsellesi iki-ihana -kurssi

Miten kaunis annos! Kurssilla tarjoiltiin Aino-jäätelöa. Muut kurssilaiset saivat minunkin annoksen <3

Hengitellään syvään ja nautitaan elämästä. Sillä #välillävoi.

*kurssin tarjoaa Aino jäätelö.

 

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lue myös:

Olenko oikeasti lempeä itselleni?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Just näin <3 Tunnollisena ylisuorittajana hoen itselleni usein "valitse taistelusi" -mantraa. Sillä muistutan itseäni siitä, että jokaisessa asiassa ja jokaisella osa-alueella ei voi eikä kannata pyrkiä kympin suoritukseen – tyydyttävä riittää.

  Aurinkoista kevättä!

  • 1.1

   martina sanoo

   Kiitos kommentista <3 Lohduttavaa kuulla, että muutkin taistelee samojen asioiden äärellä…Mantrat toimii kyllä moneen asiaan 🙂

   Samoin, paljon iloa viikkoosi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *