Kuntosali sidekudossairauden kanssa

Sairauteni koki pienen romahduksen viime marraskuussa. Olen siitä asti kuntouttanut itseäni parempaan kuntoon, hyvin hitaasti. Sidekudossairaudesta kärsivän ihmisen on paras laittaa lunta hattuun, sillä pienetkin virheliikkeet tai ylisuoritukset voi romuttaa kunnon takaisin lähtöruutuun.

Kuntoutus_hidastaelamaa.jpg

Kirkkaanväriset urheiluvaatteet antavat minulle virtaa!

Lähtökohta

Viime marraskuussa terveyteni ja erityisesti fysiikkani oli todella huonossa kunnossa ylirasituksen vuoksi. Sain sairaskohtauksia päivittäin viikon ajan ja olin kotini vanki suurimmaksi osaksi. Niskani särki tuskastuttavan paljon, enkä jaksanut kannatella päätäni edes pystyssä pitkään. Tällöin niskatuki, lämpö- ja kylmähoidot olivat ystäviäni. Yritin ulkoilla päivittäin ja näin parantaa verenkiertoani, mutta muuta en voinut oikein tehdä. Muutamien viikkojen jälkeen kuntoni kohetessa pystyin menemään kuntosalille. Kun aloitin salilla käynnin, minulle oli jo tarpeeksi rankkaa kantaa salikassini paikan päälle, joten kävin vain rentoutumassa uima-altaassa ensimmäiset viikot. Apua, voitko kuvitella, miten romuna olinkaan? 

Hidas on kaunista

Sidekudossairaudesta kärsivien on erittäin tärkeää saada hyvä lihaksisto, joka tukee niveliä ja jeesaa sidekudosta, joka ei hoida hommaansa tarpeeksi hyvin. Lihasten saaminen vaan on aikamoista kikkailua, sillä liikkeiden ja liikeratojen tulee olla erittäin hallittuja, eikä ne saa rasittaa liikaa. En ole koskaan ollut kova salihirmu, mutta tykkään nykyään käydä salilla – omaksi yllätykseksi. Teen tällä hetkellä salilla lähinnä toiminnallista harjoittelua ja pilatesta, joista on hyvä aloittaa. Teen myös pienenpieniä niskaharjotteita ja kävelen juoksumatolla. Tällä viikolla pystyin jo tekemään kyykkyjä! Olen niin iloinen, että kehoni antaa minun tehdä pikkuhiljaa vähän rankempia treenejä. Aikamoinen saavutus muutamassa kuukaudessa, sanoisin. Tärkeintä treenaamisessani on muistaa slow is beautiful – hidas on kaunista <3

Muista sinäkin treenatessa ottaa välillä vähän iisimmin, kehosi on sen ansainnut!

Rakkaudella, Martina

Lue lisää:

Sairastumistarinani: Kun jalat lähtivät altani

Arki sidekudossairauden kanssa

Sairaus ja parisuhde

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *