Koti Espanjassa: haasteet ja parhaita paloja

Olemme asuneet Espanjassa viime syksystä lähtien ja matkamme päättyy täällä pian. Muutamme Englantiin, Brightoniin, ensi kuussa. Pidän Espanjasta ihan mielettömästi ja olen kiintynyt erityisesti espanjalaisten ystävällisyyteen. Olen ollut onnekas ja tehnyt monta uutta kaveria täällä, vaikka en puhunut oikeastaan sanaakaan Espanjaa, kun muutimme tänne pieneen kylään, Terueliin (jota kuuluu kylläkin kutsua kaupungiksi!). Koti Espanjassa on ollut todella suuri ilo!

Teruel

Espanjalaisten ystävällisyys sulatti sydämeni

Olen rakastunut espanjalaisten avoimuuten, ystävällisyyteen ja iloisuuteen. Pienet asiat, kuten se, että autot pysähtyvät lähes poikkeuksetta aina, kun olen ylittämässä suojatietä, tai jos olen ruokakaupassa muutaman ostoksen kanssa, niin edellä oleva asiakas tarjoaa paikkaansa minulle. Vaikka en osaa puhua Espanjaa kuin hieman, ihmiset auttavat minua parhaansa mukaan (vaikka lähes kukaan ei puhu Englantia Teruelissa) ja tunnen ihmisten lämmön ilman sanoja.

Teruel

Olen tutustunut moneen espanjalaiseen, kun olen asunut täällä Espanjassa. Päätin lampsia yksi päivä käymään paikallisessa kielikoulussa, josta sain monta kontaktia opiskelijoista, jotka haluavat oppia puhumaan paremmin Englantia ja vastapalkkioksi he opettavat minulle Espanjaa. Paras vaihtokauppa ikinä! Meillä on tapana tavata muutamia kertoja viikossa eri kahviloissa ja tutustumme toisiimme Englanniksi ja Espanjaksi.

Teruel

Elämä Espanjassa

Elämä Espanjassa sujuu todella mukavasti ja olen nauttinut todella paljon siitä, että täällä kaikki on edullisempaa kuin Suomessa. Meidän vuokraan kuuluu myös siivooja, joka käy kerran viikossa, mikä on uskomaton helmi! Maksan täällä vain 200 € vuokraa kuussa (sisältää laskut). Meidän siivooja on mahtava tyyppi ja yritän puhua hänen kanssaan Espanjaa, välillä todella huonolla menestyksellä 🙂

Teruel

On ollut vähän tottumista siinä, että täällä vietetään siestaa n. klo 14-17 joka päivä, jolloin moni kaupoista on kiinni. Myös se, että sunnuntaisin kaikki kaupat ovat kiinni on vaatinut totuttelua. Suomessa taitaa olla joitain Prismoja, joka on auki 24 h? Minusta on ihanaa, että täällä pidetään kiinni perinteistä. Ruokaostokset voi aina ajoittaa etukäteen.

Koti Espanjassa

Espanjassa on todella helppo matkustaa bussilla paikasta toiseen. Itse pääsen lähikaupunkeihin helpommin bussilla, kuin esim. lentokoneella. Viime joulun Barcelonan matka oli niin upea kokemus. Rakastuin siihen kaupunkiin kovaa ja korkealta! Puhuimme poikaystäväni kanssa, että voisimme muuttaa sinne mieluisasti tulevaisuudessa. Toivottavasti tämä toive toteutuu joku päivä ❤️

Barcelona

Espanjassa asumisen haasteet

En ole kokenut suuria haasteita täällä asumisen suhteen. Toki kielimuuri on ollut paikoittain ongelma. Emme tosiaan asuneet täällä niin pitkää aikaa, että olisimme avanneet pankkitilejä tai maksaneet veroja yms. täällä, joiden voisin kuvitella aiheuttavan ongelmia. Ehkä minulla on vielä vähän ruusuinen kuva Espanjasta (tai elämästä yleensäkin), mutta ei haittaa minua! Ehkä yksi ”haaste” on ollut se, ettei vesijohtovettä kannata juoda ja kaupasta vesipullojen raahaaminen on raskasta. En oikein pidä siitä myöskään, että kotimme on todella pimeä, eikä sisään pääse paljoakaan luonnonvaloa. Nämä nyt on tämmöisiä hyvin pieniä niponipo juttuja 🙂

Barcelona

Sen sijaan tiedän jo etukäteen, että tulemme kohtaamaan Englannissa kaikenmoisia haasteista mm. pankkitilin avaamisen kanssa. Asumme Englannissa ainakin vuoden. Onneksi olen asunut siellä jo ennen, joten tiedän jo suunnilleen, mitä suurimmat haasteet tulevat olemaan.

Barcelona

Terulissa on tänä viikonloppuna Medieval festivaalit, jolloin koko kylä pukeutuu vanhanaikaisiin asuihin. Uudet espanjalaiset kaverini kertoivat minulle, että asuja ei saa missään nimessä kutsua sanalla ”costume”, sillä se on hyvin loukkaavaa. Paikalliset ottavat juhlan siis tosissaan 🙂 En malta odottaa viikonloppua! Laitan Instaan videoita juhlista.

Rakkaudella,

Martina allekirjoitus

Lue lisää Espanjasta.

Tykkää Slow is beautiful blogista Instagramissa ja Facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *