Koh Tao: pieni pala paratiisia

Pääsimme seuraavalle etapille matkallamme Aasiassa. Matkustimme veneellä Koh Samuilta sen lähellä sijaitsevalle saarelle nimeltä Koh Tao. Saari on pienempi kuin Samui ja todellinen paratiisi. Turkoosi vesi ja valkoinen pehmeä hiekka tervehti meitä rannalla, kun pulahdimme raikkaaseen meriveteen.

Elämä maistuu vesimelonilta ja hengitän sisään iloa 🙂

Minä rannalla

Freedom rannalla.

Koh Tao

Koh Tao

Saaren nimi tarkoittaa thaiksi kilpikonnasaarta, sillä sen vesissä oli ennen paljon kilpikonnia. Saari oli ennen suht tuntematon kohde, mutta nykyään saarella on aika paljon turismia. Taon keskusta on keskittynyt MaeHaadin ja Sairee-rannan ympärille ja näillä alueilla turismia on eniten.

Koh Tao tulvi nuoria reppureissajia, joilla joka toisella oli sideharson peittämä jalka tai käsi skootterionnettomuuden jälkeen. He katsoivat meitä ihmetellen, kun työnsimme matkalaukkuja emmekä kantaneet ponin kokoisia reppuja 🙂

Koh Tao

Koh Tao

Koh Taon keskusta.

Koh Tao on tunnettu sukellus- ja snorklauspaikka, joita kannattaa kokeilla. Suosittelen ottamaan alle myös kanootin, sillä saarelta on upeat näkymät! Me testasimme snorklausta, joka oli aivan uskomaton kokemus 🙂 Olemme budjettimatkalla, joten emme osallistuneet ”ohjautuille retkille”, vaan vuokrasimme edullisesti snorklausvälineet ja googlailimme, mikä ranta olisi paras snorklaukseen.

Minä snorklaamassa

Snorklaamassa

En ole ennen snorklannut näin kirkkaassa vedessä. Veden alla oli henkeäsalpaavan kaunista!!

Löysimme muutaman todella hyvän (ja edullisen) ruokapaikan ja pääsimme tutkimaan saarta perusteellisesti skootterin selästä. Kannattaa tutustua saaren muihin osiin, joiden rannoilla vesi on kirkkaampaa ja turisteja vähemmän. Skootterin vuokraaminen on hyvä idea, sillä taksit voi olla kalliita, mutta tiet ovat aika vaativia eli kannattaa olla erityisen varovainen. ”Vuoriteille” (ei nyt ihan vuori) en suosittele lähtemään, ellet ole hullua sorttia – kuten me olimme! (APUA, korkeanpaikankammo!! Kirjoitan tästä pian lisää!)

Koh Tao

Näkymä huipulta Mango view pointilta.

Minä rannalla

Matkakokemuksia Koh Taolta

Tykkäsimme Koh Taosta paljon. Olimme saarella yhteensä 5 päivää. Olisin toki voinut jäädä löhöilemään saaren kauniille rannoille vielä pidemmäksikin aikaa! Saarella oli pienen paikan fiilistä ja vaikka keskustassa oli aika kova hälinä, se ei haitannut meitä. Keskusta ei ole kovinkaan suuri.

Kannattaa ottaa hotelli keskustan ulkopuolelta, jos haluaa rauhallisemman loman. Meidän hotelli oli hieman keskustan ulkopuolella ja musiikki kantautui silti iltaisin korviimme. Onneksi oli korvatulpat, sillä aamuisin meille serenoi kylän kukko 🙂 Koh Samuilla meille lauloi iltaisin joukko ulvovia koiria.

Koh Tao

Taksi on usein helpompi ottaa saarella veneellä.

Koh Tao

Koh Tao

Todella kauniita minialttareita voi nähdä mm. ihmisten pihoilla.

Koh Tao

Sairee ranta.

Olemme nyt jo matkalla kolmanteen kohteeseen, siitä pian lisää!

Psst. Seuraa puhelimestasi matkaani Instagram tarinoissa livenä 🙂

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lisää matkapostauksia.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *