Ikoninen kietaisumekko luo täydellisen tiimalasivartalon

Kietaisumekko on todella hyvä ratkaisu monelle vartalotyypille. Löysin aivan ihanan mekon matkaltani Aasiassa, jonka malli sopii minulle kuin nakutettu. Minulla on usein ongelmia löytää hyvin istuvia mekkoja. Kietaisumekko on muuten myös yksi ikonisimmista mekoista muodin historiassa! Kannattaa ehdottomasti hankkia ainakin yksi kietaisumekko vaatekaappiin, sillä se voi pelastaa monet juhlat 🙂

KietaisumekkoKietaisumekkoKietaisumekko

Ikoninen DVF-mekko

Klassisin ja kuuluisin kietaisumekko on Diane Von Fürstenbergin suunnittelema, joka on ollut trendikäs 70-luvulta lähtien. DVF:n klassisessa mallissa on pitkät hihat, polvipituinen helma ja se on tehty ihoa myötäilevästä jerseykankaasta (yleensä värikäs kuosi). Jos olet sattumoisin muuten nähnyt leffan American Hustle, yksi naispäänäyttelijöistä (Amy Adams) on puettu DVF:n kietaisumekkoihin, ja näyttää muuten erityisen upealta ne päällä! Nämä mekot ovat kuitenkin hyvin hintavia ja voit löytää edullisemman (sekä imartelevamman) kietaisumekon muualta 🙂

Kietaisumekko

Miksi valita kietaisumekko?

Mekko luo naiselle täydellisen tiimalasivartalon. Syvään uurrettu kaula-aukko korostaa rintoja, vyö korostaa vyötäröä ja levenevä helma viimeistelee naisellisen siluetin. Kun löydät sinulle oikean mekon sillä voi joko korostaa omia kurveja (ja nipistää uumaa sisään) tai voit luoda sillä kurveja, jos sinulla on suorempi vartalomalli.

Kietaisumekko on hyvä valinta kaiken ikäisille ja se sopii arkeen tai juhlaan!

Vinkki: sido rusetti eteen vatsan päälle ja kiinnität huomion pois esim. pienestä pömppömahasta 🙂

Kietaisumekko

Löydä oman tyylinen kietaisumekko

Kietaisumekkomalleja on olemassa todella monenlaista sorttia. Kannattaa kiinnittää muutaman yksityiskohtaan huomiota, jotta löydät juuri sinulle sopivan mekon (ja jos siis kaupan valikoimasta löytyy sellainen).

KietaisumekkoKietaisumekko

Materiaali

Kevyt sifonkimainen mekko, jossa on esim. rypytyksiä antaa paljon eloisuutta mekkoon ja on hyvä valinta, jos ei tykkää ihonmyötäisestä kankaasta. Jos et ole tottunut ohuisiin ja kireisiin kankaisiin (itselläni olisi ehkä vähän alaston olo), kannattaa valita paksumpi joustava materiaali ja muista alle hyvät alusvaatteet, jotka tarvittaessa muotoilee ja hoikentaa!

Kuosi

Värikkäällä printillä tuot pirteyttä elämääsi (!!) ja se antaa myös anteeksi monta muhkuraa. Raitojen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä ne ei sovi kaikille vartalotyypeille ja mm. poikkiraidat saattaa leventää turhaan. Musta on aina tyylikäs valinta ja täydellinen LBD, little black dress. Alla kaksi esimerkkiä erityylisistä kietaisumekoista (Lindex ja Warehouse).

Lindex kietaisumekko

Warehouse kietaisumekko

Hihan ja helman pituus

Hihojen ja helmojen pituuksissa kannattaa pitää mielessä oman vartalotyypin tärpit. Pitkät hihat ovat hyvä valinta, jos ei tykkää esitellä käsivarsiaan, kun taas hihattomalla vaihtoehdolla voit korostaa käsiä. Yksivärinen ja pitkähihainen mekko on arkisempi valinta, kun taas kukallinen sinfonkimekko on oiva valinta juhliin. Yllä olevassa mekossa on moderni ja naisellinen versio ”pienistä hihoista”. Yleisesti imartelevin helman pituus on polvimitta (tai vähän ylle) ja hihapituus 3/4. 

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lisää muotipostauksia.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *