Ihana Lontoo: paluu kotikulmille ja mini lomaopas

Lontoo on mahtava kohde kaupunkilomalle. Tutkittavaa riittää moneen makuun. Olin innostunut turisti kamera kourassa, vaikka olen asunut Lontoossa monta vuotta nuorempana. Ei haitannut, vaikka taivas oli harmaa ja sadetta tuli niskaan roppakaupalla 🙂 Vietä kanssani päivä Lontoossa!

River Thames ja The London EyeLontoo lippu

Ihana (harmaa) Lontoo

Olimme Lontoossa pienellä minilomalla uutena vuotena, sillä Davidillä oli Gatwickissä lento-opintoihin liittyviä menoja. Vietimme…HURJAT…uudenvuoden bileet Gatwickin lentokentällä 🙂 Itse asiassa oli juhlaisa olo, sillä Marks & Spencer -ruokakauppa oli vielä auki ja saimme herkulliset salaatit iltapalaksi (kaikki muut kaupat oli visusti kiinni, myös uudenvuoden päivänä). Asuimme Lontoossa Gatwick-lentokentän vieressä olevassa pienessä Bed & Breakfastissa (kuva alla), joka oli todella söpö ja tunnelmallinen paikka. Paikka, jossa asuimme oli Horley ja sieltä pääsi näppärästi Lontooseen ja Brightoniin puolessa tunnissa.

Lontoo Gatwick b&b

Lontoossa (ja Englannissa yleensä) kannattaa olla tarkkana asutuksen kanssa, sillä kostean sään takia monissa asunnoissa voi olla hometta.

Olen itse sairastunut Lontoossa homekämpässä, joten luin hyvin tarkkaan meidän B&B:n vierailijoiden arviot. Hotellit ovat aika hintavia keskustassa ja kivoja edullisempia hotelleja löytyy, kun menee keskustan ulkopuolelle. Jos olet löytänyt ihanan edullisen hotellin keskustasta, ilmianna se kommenteissa!

Alla Lontoon metrokartta (Underground), jossa näkyy eri alueet eli Zonet harmaalla ja valkoisella. Keskusta on Zone 1 ja siitä ulospäin alueet menevät Zone 6 asti muistaakseni. Viimeksi kuin olimme Lontoossa asuimme Zone 4:lla Pohjois-Lontoossa (Wembley Park) ja meillä meni kyllä aikamoisen pitkään, kun matkustimme tubessa…ja metroissa on usein ruuhkaa tai jotkut linjat eivät toimi. Tuntuikin, että vietimme silloin suuren osan viikonloppulomastamme metrossa.

Lontoon metrokarttaLontoo Underground

Lontoossa, kuten muissakin suurkaupungeissa, kannattaa miettiä tarkkaan: maksaako mieluummin enemmän hotellista hyvässä lokaatiossa vai ottaako kivan edullisen hotellin kauempaa keskustassa ja käyttää matkustukseen enemmän aikaa. Tubella matkustus ei ole ilmaista, yhden päivän Travel Card (jolla voit matkustaa niin paljon kuin haluat), maksaa 12.70 £, 14,40 € (Zone 1-6). Itse taitoin matkaa Oyster-kortilla, jonne latasin rahaa. Yksi metromatka tuolla kortilla on 2.90 £, 3,29 € (Zone 1-2). Jos ostat yhden kertalipun erikseen se maksaa jopa 4.90 £, 5,56 € (Zone 1-2).

Paluu kotikulmille

Lontoossa on niin paljon nähtävää, että yksi viikonloppu ei yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Kannattaakin tutustua etukäteen, mitkä nähtävyydet kiinnostaa eniten. Itse en ikinä suunnittele lomia etukäteen, vaan tutustun kohteeseen vasta, kun saavumme itse lomakohteeseen. Lontoo on tosiaan minulle tuttu entuudestaan, olen asunut täällä noin 4 vuotta nuorempana.

Lontoo oli minulle kuin deja vu -kokemus. Katsoin maisemia uusin silmin, mutta paikka tuntui niin tutulta ja turvalliselta.

Lontoo metroLontoo lippu The Ritz

Lontoo on mielestäni kaunis paikka ja sen arkkitehtuuri on upeaa. Tykkään kaupungista edelleen todella paljon, vaikka en kylläkään haluaisi muuttaa tänne takaisin. Lontoo on minulle liian iso paikka…Erityisherkkänä ihmisenä suurkaupungin ”hustle and bustle” on kuormittavaa. Olin Lontoossa pyörimässä yhden päivän ja olin täysin naatti sen jälkeen!

Miniopas Lontooseen

Vietin Lontoossa yhden päivän, josta meni kylläkin suuri osa matkustukseen ja vanhan kaverin näkemiseen. Yksi must-see-paikka Lontoossa on mielestäni River Thames ja sen varrella olevat nähtävyydet. Tähän voisi helposti kuluttaa jo yhden päivän. Minun juna saapui sopivasti joen varrelle ja kävelin joen vartta kamera kourassa. Välillä pakenin sadetta johonkin ihanaan kuppilaan. Lontoossa satoi joka päivä, joka oli hyvin erilainen kokemus kuivan Espanjan jälkeen.

Embankment

Embankment sillalta.

Lontoo

River Thames.

Kävelin joen vartta aika pitkään ja näin mm. London Eyen, joka on ilmeisesti nykyään The Coca-cola London Eye (jossa on NIIN pitkät jonot aina!). Siitä kävelin vielä Westminsteriin, jossa kuvasin Houses of Parliament -taloa ja remontissa olevaa Big Beniä. Muita nähtävyyksiä joen varrella on mm. Tower Bridge.

Lontoo Big BenPsst. Olen innostunut pukeutumaan taas mustaan.The London EyePalace of WestminsterLontoo patsasJatkoin matkaa Westminsteristä Green Parkiin, josta pääsisi näppärästi Buckingham Palaceen. Jatkoin kuitenkin matkaani Piccadilly Circuseen päin. Sade yltyi tässä vaiheessa aika paljon, joten menin kuumalle keitolle ihanaan Pret-a-manger -kahvilaan. Lontoo bussiLontoo katu Green parkLontoo joulukoriste

Lontoo katu

Raaakastan Pret-a-manger -kahvilaa.

Päätin sightseeing-matkani Piccadilly Circuseen, jonka jälkeen kävin hieman pyörimässä Sohossa. Sohossa on aivan ihania pikkukatuja, joihin kannattaa tutustua. Sohoon pääsee helposti Piccadilly Circus tai Oxford Circus -pysäkiltä. Tämä alue on shoppailijan paratiisi! Aikani kaupungilla päättyi tässä vaiheessa ja menin tapaamaan ystävääni hyvin perinteiseen pubiin 🙂Lontoo

PIccadilly Circus

Lontoossa on NIIN paljon muutakin nähtävää, kuin nämä alueet. Muita mieleenpainuvia alueita on Pohjois-Lontoon Camden Town, Itä-Lontoossa on kiva urbaani tunnelma ja Länsi-Lontoossa taas on kauniita valkopilarisia koteja ja konservatiivisempi fiilis. Riippuu hieman, mitä lomaltaan etsii.

Vietä ihana viikko!

Rakkaudella,

Martina

Lisää matkustus postauksia.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *