Elämäntapamuutos: flunssa ja allergiat katosivat

En uskonut, että elämäntapamuutos voi tuoda näin paljon iloa elämääni 🙂 Olen tässä kevätkesän aikana hieman ihmetellyt, missä kova siitepölyallergiani viipyy. Kun rupesin miettimään asiaa kunnolla, tajusin, että olen parantanut allergiat ja infektiot pois elämästäni. Minä olin ennen koko ajan kipeä! Oli vaihe elämässäni, kun sairastin lähes kuukausittain jonkun pöpön. Mitä ihmettä!?

Minä

Elämäntapamuutos vei pois allergiat ja infektiot

Sairastin ennen flunssan monta kertaa vuodessa, korva- ja poskiontelontulehduksia sekä angiinoja. Usein syödyt antibioottikuurit saivat myös vatsani oireilemaan. Minulla oli myös mm. kova siitepöly-, kissa- ja pölyallergia ja usein joku epämääräinen ihoallergia. Nielurisojen poisto ja poskionteloiden laajennusleikkaus auttoi tilannettani, mutta flunssat, allergiat ja muut infektiot jäivät häiritsemään elämääni. Söin tähän aikaan monipuolisesti, mutta käytin aivan liikaa sokeria. Olin herkkuhiiri 🙂

Muutin elämääni terveellisemmäksi vuonna 2011; jätin pois alkoholin vuosiksi, liikuin enemmän, aloitin meditoinnin harjoittamisen ja söin terveellisemmin. Kun sairastuin vuonna 2015 sidekudossairauteen terveysintoiluni sai uuden sysäyksen ja aloin kiinnittämään vielä enemmän huomiota terveellisiin elintapoihin. Viimeinen suuri elämäntapamuutos alkoi vuonna 2016, kun jätin pois valkoisen sokerin ruokavaliostani.

Elämäntapamuutos vei pois flunssan ja allergiat

Käytin ennen aivan liikaa sokeria.

Suurimman muutoksen elämäntapaani on tuonut sokerilakko ja vitamiinien syönti joka päivä (mm. d- ja c-vitamiini). Yleinen terveydentilani on parantunut merkittävästi, allergiani ovat kaikonneet ja immuunipuolustukseni on vahvistunut. En ole sairastunut pitkään aikaan flunssaan enkä muihin infektioihin. Sanoisin jopa vuosiin. Tämä on todella suuri muutos omaan elämääni! Toki minulla on kipuja joka päivä sidekudossairauden takia, mutta se on ihan pientä… 🙂

(Pitää vielä mainita, että minulla on vielä muutama ruoka-allergia, mutta niitä en uskalla testata onko parantuneet…)

Oletko sinä koukussa karkkiin?

Sokeriton elämä tarkoittaa minulle herkkulakkoa. Syön edelleen marjoja ja hedelmiä, mutta niihin ei tule samanlaista hullunhimoa eikä jälkeenpäin tee mieli oksentaa…tiedät varmaan tunteen. Olen höllännyt hiljattain otettani terveelliseen ruokaan (kaikkea kohtuudella eikä turhaa stressiä) ja välillä saatan syödä ruokia esim. ravintoloissa, joissa saattaa olla sokeria. Ainoa asia, johon en aio palata on makeiset, limut, leivonnaiset tms. Karkki aiheutti minulle selvää riippuvuutta ja jälkeenpäin voin todella huonosti. Eikö ole aika hassua, että syömme jotain mikä aiheuttaa morkkista ja huonoa oloa?

Elämäntapamuutos vei pois flunssan ja allergiat

Karkit ovat vaihtuneet marjoihin ja hedelmiin.

Oletko sinä riippuvainen sokerista? Minä tarvitsin ennen päivittäin jotain makeaa tai luulin tulevani hulluksi…Siitä pääsee eroon, jos vain päätät niin 🙂 Tässä muutama vinkki karkkilakkoon.

Hehe, saan varmasti flunssan, kun olen kirjoittanut tämän jutun 🙂 Rakkaan elämän ironiaa!

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lue lisää ruokavaliosta ja sokerilakosta.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mielenkiintoinen kirjoitus! Varmastihan sokerin jättäminen voi saada ihmeitä aikaa! 😊 Se on kyllä niin tyhmää (itseni mukaan lukien), että välillä pitää herkutella paljon, saaden pahan olon vaan aikaan! Hyvinvoivaa kesää! 😊

  • 1.1

   martina sanoo

   Kiitos Kaisa 🙂 Olin todella yllättynyt, kun vasta hiljattain tajusin, että hei missä siitepölyallergiani on! Aikaisemmin olen syönyt monta pakettia allergialääkkeitä ja silti nenä on valunut.. Hämmästyttää ja ilostuttaa tämä tajuaminen vieläkin 🙂

   Kyllä sokeri on todellista herkkua eli ymmärrän ihmisten halun herkutella 🙂 En vain usko, että ihmisillä on yleisesti tiedossa se, miten tuhoisasti sokerin liikakäyttö voi vaikuttaa ihmisen terveyteen.

   Kaikkea kohtuudella 🙂 Ihanaa kesää sinullekin!

 2. 2

  Marjo sanoo

  Kiitos artikkelista! Ja konkreettisista neuvoista. Aion jättää sokerin pois sillä kärsin mainitsemistasi oireista koko ajan ja se ärsyttää. Ruokarytmini kaipaa niin ikään skarppausta.

  • 2.1

   martina sanoo

   Moikka Marjo, ikävä kuulla jos olet kipeänä usein 🙁 Ymmärrän ja tiedän kokemuksesta, miten turhauttavaa se on. Todella hienoa jos jätät sokerin pois! Se voi muuttaa elämäsi 🙂 Ruokavaliolla voi tehdä ihmeitä omalle terveydelle, vaikka sitä ei heti uskoisi. Olen itse vieläkin ihan ymmälläni, miten kehoni on parantunut niin monesta vaivasta..

   Ihanaa viikon loppua! -Martina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *