Daith-lävistyksellä apua migreeniin?

Moni migreenistä kärsivä on paljastanut, että daith-lävistys on vähentänyt heidän kohtauksia. Onko parannus migreeniin löytynyt vai onko tämä silkkaa hölynpölyä? 

slowisbeautiful_daithlavistys.jpg

Kuva etsy.com (myy ihania koruja!)

Migreenit on ikävä kiusankappale. Kärsin itse aurallisesta migreenistä ja kun se pukkaa päälle ei enää hymyilytä. Onneksi en saa migreenejä kovinkaan usein, minulla ne on kytköksissä ylirasitukseen. Jotkut ihmiset kärsivät toistuvasta migreenistä ja uskon, että se vaikuttaa todella paljon heidän elämänlaatuunsa. Migreeniyhdistyksen sivuilla kerrotaan migreenin yleisyydestä näin:

”Maaailman terveysjärjestö WHO arvioi, että vuositasolla Euroopassa ja Amerikassa 6–8 % miehistä ja 15–18 % naisista sairastaa diagnosoitua migreeniä. Migreenin suurempi esiintyminen naisilla johtuu siitä, että naisten hormonikierto on yksi tavallisimpia migreeniä laukaisevia tekijöitä. WHO:n tietojen mukaan migreeni on yleisempi kuin tavalliset sairaudet, kuten diabetes ja astma.”

Daith-lävistyksellä apua migreeniin?

Daith-lävistys laitetaan korvan keskelle rustoon. Ilmeisesti lävistys sijaitsee akupunktiopisteessä, jolla voidaan helpottaa päänsärkyä ja ahdistusta. Neurologit suhtautuvat avoimesti tähän ilmentymään, mutta painottavat, että aihe vaatii tutkimusta. Yle raportoi uutisesta viime vuonna (olen siis hieman myöhäinen uutisoija), jossa akupunktion ammattilainen epäilee, että pisteen stimuloinnista saisi pitkäaikaista apua. Myös lumevaikutus tuodaan esiin tässä artikkelissa. Tieteellistä tutkimusta tai kovaa faktaa lävistyksen parantavasta voimasta ei löydy, mutta olen toiveikas. Placeboa tai ei, mikä tahansa auttaa tähän ikävään vaivaan – bring it on! Vai mitä?

Päänsärytöntä viikonloppua sinulle <3

Rakkaudella, Martina

Lue lisää:

Sairastumistarinani: Kun jalat lähtivät altani

Arki sidekudossairauden kanssa

Sairaus ja parisuhde

Lähteet:

Lävistyksestä apua migreeniin, Yle.fi

Migreeniyhdistys

A new piercing cure migraine and anxiety: new finding

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *