Bali Uluwatu matkakokemuksia ja herkullisia kuvia

Pohdin vähän aikaa sitten, onko Bali paratiisisaari vai kiireinen turistikohde. Muutama viikko on vierähtänyt ja olen rakastunut tähän saareen hiekkaisia varpaitani myöten. Ihmisten ystävällisyys ja rento asenne elämään on tarttuvaa ja tuntuu, että lillun jossain toisessa universumissa. Olen ihan valmis muuttamaan tälle saarelle. Kyllä, Bali on paratiisisaari 🙂 Alla matkakokemuksia Uluwatusta ja herkullisia kuvia.

Bali Uluwatu matkakokemuksia

Surffilauta ja skootteri kuvaa Uluwatua osuvasti (huomaa skobassa hauska viritys laudalle).

Bali Uluwatu matkakokemuksia

Padang Padang -ranta.

Bali Uluwatu matkakokemuksia

Uluwatu alueena kattaa käsittääkseni Balin eteläkärjen ja erityisesti sen länsirannat. Me olimme juuri näillä kulmilla lomalla (Bingin-, Dreamland- ja Padang Padang -rannat). Tykkäsin itse eniten Bingin -rannasta, vaikka sinne pääsy oli jyrkkien rappusten takana ja minulle kova jalkatreeni. Tällä alueella ei ole kovin paljoa tekemistä, jos et surffaa tai pidä rannalla köllöttelystä. Uluwatu Temple on myös katsastamisen arvoinen paikka erityisesti auringonlaskun aikaan.

Minulle sopi hyvin Uluwantun rento fiilis ja tykkäsin erityisesti sen pastellinsävyisestä katukuvasta 🙂 David surffasi monena päivänä, kun minä lämmittelin tyytyväisesti rannalla. Ainoa miinus paikassa on ravintoloiden hintataso, joka on suht korkea (meidän budjettiimme), mutta löysimme myös onneksi muutaman hyvän edullisemman ravintolavaihtoehdon.

Bali Uluwatu matkakokemuksiaBali Uluwatu matkakokemuksia

Uluwatu on surffaajan paratiisi! Aloittelijoille paras paikka on Padang Padang -ranta, jossa aallot eivät ole niin suuria. Tämäkin riippuu ilmeisesti kellonajasta ja päivästä. Kannattaa aloittaa surffaus opettajan kanssa. Opin matkani aikana paljon surffauksesta, vaikka en itse sitä testannutkaan, ja ymmärsin, että täydellisten aaltojen etsiminen on todella tarkkaa puuhaa 🙂

Bali Uluwatu matkakokemuksia

Bali Uluwatu matkakokemuksia

Asuimme täällä kahdessa eri Homestayssä, jotka olivat todella järkevän hintaisia (20 € luokkaa/yö). Toisessa oli ihana uima-allas, johon oli kiva pulahtaa päivän päätteeksi. Testasin tyttömäistä saparo-lookkia useampana päivänä 🙂

Bali Uluwatu matkakokemuksia

Uluwatu oli täynnä söpöjä kahviloita, joista sai erityisen hyvää kahvia.

Bali Uluwatu matkakokemuksia

Nämä tuolit!Bali Uluwatu matkakokemuksia

Bali Uluwatu matkakokemuksia

Hyviä muistutuksia :)

Bali Uluwatu matkakokemuksia

Mitä tykkäät kuvista? Kysy lisää matkavinkkejä kommenteissa 🙂

Rakkaudella,

Allekirjoitus Martina

Lisää matkapostauksia.

Slow is beautiful Instagramissa ja Facebookissa.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *