Auttaakohan migreenipanta oikeasti?

Törmäsin futuristisen näköiseen migreenipantaan vertaistukiryhmässä. Sen sanotaan auttavan migreeniin. Itse kärsin päänsärystä lähes päivittäin. Auttaakohan migreenipanta oikeasti, lähteekö tilaukseen?

 

Migreenipanta Cefaly

Migreenipanta on vähän futuristisen näköinen! Kuva Cefalyn verkkosivuilta.

Mikä ihmeen migreenipanta?

Cefaly-merkkinen migreenipanta laitetaan otsalle, vähän kuin silmälasit. Se toimii kuin tens-laite (laite lähettää sähköisiä hermostimulaatioita, jotka aktivoivat kehon omia kipua lievittäviä mekanismeja), mutta on tarkoitettu vain päänsärkyyn ja on mielestäni ainakin helpomman näköinen käyttää.

Migreenipanta toimii mikroimpulssien kautta. Otsalle laitetaan elektroditarra, joka stimuloi erityisesti kolmoishermoa ja lievittää näin päänsärkyä.

Dataa migreenipannasta

Cefaly verkkosivujen mukaan:

Migreenipannasta on tehty kliinisiä tutkimuksia vuodesta 2008 lähtien.

Miten migreenipantaa käytetään?

Asetat ensin puhtaalle otsalle elektroditarran, jonka jälkeen laitat itse migreenipannan otsallesi. Laite yhdistyy automaattisesti tarraan. Pantaa suositellaan käytettäväksi joka päivä. Yhtä elektroditarraa voi käyttää noin 20 kertaa.

Laitteessa on kolme eri tilaa: akuutti kiputila (crisis treatment), kivun esto (prevention) ja antistress. Voit myös vaihtaa stimulaation vahvuutta. Yksi sessio kestää 20 minuuttia. Tämä belgialainen laite maksaa 295 €.

Laitteeseen voi tilata myös ”Arnold kit”-nimisen lisäosan, joka on tarkoitettu erityisesti takaraivolla piilevään kipuun. Ymmärtäisin, että tämä auttaisi niskaperäisiin päänsärkyihin vielä enemmän. Oih, tämä on kuin minulle tehty, sillä minun päänsärkyni on niskaperäistä.

Aikamoista, tekisi kyllä mieli testata laitetta! Aika kallis kylläkin 🙁 Mitä mieltä olet?

Ilmianna itsesi kommenteissa, jos olet käyttänyt laitetta tai sinulla on lisätietoa asiasta.

Rakkaudella,

Allekirjoitus_Martina

Lue myös:

Sairaskohtauksillani on 1,5 vuoden jälkeen nimi

Daith-lävistyksellä apua migreeniin?

Suomi ei tue sairauttani

Mitä en pysty tekemään enää sairauteni takia

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *