Paljonko olet valmis maksamaan kampaajasta?

Paljonko maksat kampaajakäynnistä?

Paljonko maksat kampaamokäynnistä?

Kuin hyppy kylmään veteen. Siltä tuntuu joskus, kun seisoo kassalla kivan kampaajakäynnin jälkeen. Loppusumma saattaa yllättää, välillä järkyttää.

Minua horjutti hinta 210 euroa.

Tavallaan ymmärrän sen perusteet:

Aika: Kampaaja teki työtä hiusteni eteen reilut pari tuntia.

Aineet: Hiukseni värjättiin useilla eri sävyllä, ne pestiin luksusaineilla ja niihin tehtiin tehohoito. Vaikka hiukseni eivät ole kovin paksut, ne ovat pitkät. Aineita siis kuluu.

Tekniikka: Hiukseni värjättiin niin sanotulla vapaan käden tekniikalla. Kampaaja siis teki hiuksiin luonnolliset raidat taiteilemalla ne siveltimellä. Se vie aikaa.

Taito: Kampaaja oli palkittu useissa kilpailuissa. Vapaan käden tekniikka vaatii myös osaamista ja kampaaja onkin hankkinut koulutusta aiheesta.

Paikka: Kampaamo sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä, joten vuokran hinta on varmasti iso.

Kun näin lasken, en usko, että kampaaja sai tästä älyttömän suuren tuntipalkan. Olin myös hyvin tyytyväinen tulokseen – ja toki tottunut maksamaan paljon pitkien hiusten värjäämisestä . Lisäksi kampaamon seinällä oleva hinnasto oli valmistellut minua loppusummaan. Toivon silti, että se olisi mieluummin hinnaston alaosasta kuin hipoisi korkeinta hintaa.

Mutta kuitenkin: summa oli enemmän kuin olen valmis satsaamaan hiusteni värjäämiseen kerralla. Siksi en ole palannut tälle kampaajalle toista kertaa, vaikka vuosien aikana se on käynyt mielessä.

Vai pitäisikö minun miettiä kuluja vuositasolla? Jos pitkähiuksinen käy pari kertaa vuodessa kampaajalla ja maksaa siitä 200 euroa kerta eli noin 400 euroa vuodessa, paljon maksaa lyhythiuksinen, jonka kertasumma on edullisempi mutta käyntikertoja on enemmän. Kumman hiusten värjäys ja leikkaus on todellisuudessa edullisempaa?

Mitä sinä olet valmis maksamaan kampaajakäynnistä?

ystävällisin terveisin,

Mari

Lue myös:

Uskallatko käydä kampaajalla ulkomailla

Testasimme: nämä auttavat keltaisiin hiuksiin

Kommentit
 1. 1

  Hanna sanoo

  Maksan vähän yli 80 euroa viiden viikon välein puolipitkien hiusten värjäyksestä + leikkauksesta, ja tiedostan että hinta ei ole ollenkaan korkeimmasta päästä. Kampaamo on Helsingin keskustassa.

 2. 2

  Satu sanoo

  Keskimäärin tuosta (210€) jää tuloa 50,25€ josta vähennetään vero ja siitä summasta voi laskea tuntipalkka. Jos menee noin 30% vero jää 38,65 ja tuntipalkka on noin 19.32€ .

 3. 3

  Satu sanoo

  Pieni korjaus,210-kulut=52,50-vero30%=40,38 eli tuntipalkka on 20.19 joka on kampaajan palkka

 4. 4

  Blondi 66 sanoo

  No huh huh, vaikka olisi varaakin, en maksaisi, en tarvitse mitään luksustuotteita. Pelkät hyvät värjättyjen hiusten perustuotteet riittää. Hiuksia hoidetaan myös syömällä terveellisesti ja harjaamalla oikein. Värjään 7-8 viikon välein tyven tai vähän enemmän ja leikkautan, maksaa n. 70€.

 5. 5

  Sissiissi sanoo

  Käyn kuuden viikon välein, joka kerta värjätään eri tavalla. Joskus raitoja ja väriä pituuksiin ynnä tyveen. ( Joskus jopa 3-6 eri väriä). Viimeksi mentiin latvojen värin kirjkastamisella ja tyven värjäämisellä. Paketti hintaan kuuluu hiusten leikkaus, joko vain latvat tai pieni muutos. Myös isompikin muutos on tehty! Hinta aina sama 90e. Pesut, kuivatukset , latvojen kääntämiset ilmakihartimella, muotoilutuote ja lakka kuuluu hintaan. Sekä kupillinen kahvia ja maailman parantaminen hyväksi tutuksi tulleen kampaajani kanssa.

 6. 6

  Sirkku sanoo

  Viimeksi maksoin 655€ toki värjättiin puhumattomuus ja laitettiin pidennykset. Useinki oon tuon summan maksanu, siinä vaiheessa on tympiny jos lopputulos on ollu jotain aivan hirveää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *