10 syytä, miksi keski-ikäisen naisen EI pidä leikata lyhyttä tukkaa

Päätin eräänä keskiviikkoiltana, että en leikkauta lyhyttä tukkaa. Torstaina astuin kampaajalle ja tulin ulos lyhyessä tukassa.

Miten näin pääsi käymään???

Polkkatukkaisesta lyhyttukkaiseksi.

Polkkatukkaisesta lyhyttukkaiseksi.

Vaikka olin miettinyt nämä 10 vankkaa syytä olla saksimatta. Mieti sinäkin:

1. Lyhyessä tukassa olet huomaamattomampi kuin pitkässä. Sitäkö tavoittelet?

2. Jos ikä ei ole vielä ohentanut tukkaasi, miksi vapaaehtoisesti leikkauttaisit sen lyhyeksi? Lyhyt tukka voi viestittää muille, että sinulla on vaihdevuodet tai ongelmia hiusten harvenemisen kanssa. Oletko menettämässä elinvoimasi?

3. Keski-ikäiset naiset usein leikkauttavat hiukset. Haluatko myöntää olevasi tavallinen keski-ikäinen nainen päätymällä samaan ratkaisuun kuin muut?

4. Lyhyt tukka on vaativa laji. Se vaatii kampaajalta paljon enemmän kuin polkkatukan tasaaminen. Oletko varma, että kampaajasi kyvyt riittävät? Osaako hän suhteuttaa lyhyen tukkamallin sinun kasvonpiirteisiisi?

5. Lyhyt tukka vaatii enemmän muotoilutuotteiden käyttöä ja tiheämpää leikkausta kuin pidempi tukka. Kemikaaleja ja rahaa palaa. Oletko valmis?

6. Miehet pitävät pitkästä tukasta. Viestitätkö lyhyellä sitä, että et ole kiinnostunut miehistä ja seksistä? Onko sinkulla varaa tällaiseen?

7. Lyhyessä tukassa sinua voidaan luulla lesboksi. Voihan tämä olla mieluisakin mahdollisuus.

8. Tukan leikkuu voi viestittää sitä, että sinulla on kriisi. Oletko elämäsi taitekohdassa?

9. Kun hiukset eivät enää liehu kasvoillasi tai kehystä niitä, olet paljas. Se vaatii kasvoiltasi paljon enemmän.

10. Näytät nyt poikamaisemmalta, haluat kenties ruveta käyttämään enemmän meikkiä kuin ennen. Kun jynssäät meikkiä silmistä, silmänympärysten ohut iho ryppyyntyy.

Hah hah, hyvästi haivenet!

Hah hah, hyvästi haivenet!

Olen kuitenkin ollut hyvin tyytyväinen lyhyeen tukkaani!

Lyhyt tukkani sivulta.

Lyhyt tukkani sivulta.

Harkitsetko sinäkin hiusten lyhyeksi leikkaamista?

Kysyy,

Ulla

Lue myös:

Pixie vai polkka – selvitä, sopiiko lyhyt malli sinulle

Lukijat kertovat: ”Tätä hiusmallia en kokeile enää uudestaan”

4 lyhyen tukan muotoiluvinkkiä

Kommentit
 1. 1

  Saara K sanoo

  Se on sun tukkas nainen, iästä viis. Ihan sama minkälaiseksi sen leikkuuttaa kunhan itse tykkää. 🙂

 2. 2

  saara sanoo

  Höpö höpö, eilö toimittajalla ole enää oikeita aiheita kirjoittaa kun pitää tällaisia ajatuksia julkistaa??

  • 2.1

   Kasvata hiukan! sanoo

   Nuohan on aika lailla täydellisen realistiset ohjeet! Siis jos puhutaan meistä keskivertonaisista, jotka haluamme näyttää perinteisellä tavalla ja esteettisesti ottaen kauniilta ja naisellisilta – ja ylipäätään tunnustaudumme naisiksi. Äärifeministit yms. toki ehkä ovat sitten eri mieltä.

 3. 3

  Joopa joo sanoo

  Harvinaisen huono artikkeli. Haiskahtaa sheimaamiselta ja seksistiseltä. No, mitäpä muuta voi tältä lehdeltä odottaa?

   • 3.1.1

    Lyhyttukkainen sanoo

    No, minä kyllä koen, että tuotat tällä artikkelilla häpeää ja riittämättömyyden tunnetta myös minulle. Sinäkö päätät sen, että minun kokemukseni on väärä, ja sinun oikea?

    Minusta on äärimmäisen surullista, että hyvinvointiin keskittyvässä julkaisussa kirjoitetaan juttuja, joiden perussävy on ahtaita kauneuskäsityksiä, negatiivista maailmankuvaa, hylkäämisen ja riittämättömyyden pelkoja ja stereotyyppisiä ikääntymiseen liittyviä oletuksia ruokkiva. Haluaisin pikemminkin nähdä naisten tukevan toisiaan ja löytävän iloisia, maailmankuvaa avartavia ja hyvinvointia lisääviä näkökulmia.

    Kuka tahansa saa toki julkaista mitä tahansa haluaa, mutta tällaista julkaistessaan ottaa aika ison vastuun naisten riittämättömyyden tunteiden ja ahdistuksen ruokkimisesta. Samoin tällä kyllä varmistaa sen, etten tule jatkossa tukemaan tällaista journalismia ostopäätöksilläni.

    • 3.1.1.1

     Ihmeissään sanoo

     Rehellisesti sanottuna, nyt pistää hiljaiseksi. Tähän 10 kohdan kirjoitukseen tiivistyi nyt niin monta stereotypiaa, etten voi uskoa näitä enää kirjoitettavan. Ja kyllä, olen lyhyttukkainen ja koin kirjoituksen pääsääntöisesti loukkaavan juuri meitä, jotka tykkäävät pitää hiuksensa lyhyenä. Itse koen olevani ihan perustyylikäs. Miksi haukut ja pistät lyttyyn? Uskomatonta.

     • 3.1.1.1.1

      Inka sanoo

      Koen pitkätukkaisenakin tän artikkelin loukkaavaksi. Koska se vihjaa, että pidän pitkää tukkaa – en siksi, että pidän siitä – vaan siksi, että haluan hiuksillani vain miellyttää miehiä ja estää itseäni leimautumasta, kamalaa, lesboksi! Lisäksi artikkelin mukaan olen todennäköisesti vähän ruma koska yritän piilottaa kasvoni ja itseni pitkien hiusten varjoon.

      Nyt oli kyllä niin kökkö juttu, ihan kenen kannalta vaan katsottuna!

     • 3.1.1.1.2

      S. Koskinen sanoo

      Tähän 10 kohdan kysymykseen liittyi niin paljon turhaa luuloa. Minulla on ollut aina ohuet hiukset, siksi ne on myös olleet aina lyhyet. Pesen, hoidan, laitan ja leikkaan hiukseni 4-5 viikon välein. Pitää tyytyä siihen mitä on synnyinlahjaksi saanut. Veljeni sanoi minulle, on syöpähoidoista ainakin se ilo, että sä saat mustat, paksut ja kiharat hiukset. Pitäisikö tehdä potilasvahinkoilmoitus liian laimeasta sytost. hoidosta. Hiukseni on yhtä ohuet ellei ohuemmat kuin ennenkin. On minuun joki mies joskus ihastunutkin. Olenko toimittajan mielestä epänaisellinen, kun karvoitukseni on tuuheampaa muualla kehossani. Tai oli. Pahuus sieltäkin oheni.

   • 3.1.2

    Sara sanoo

    Tämä juttu viestittää sitä, että toimittajalla on kriisi. Kannattaa ottaa selvää erilaisista terapiamuodoista, eikä julkaista tuollaisia idioottimaisia kirjoituksia. Sinulla on nyt syytäkin hävetä.

    • 3.1.2.1

     Maikki sanoo

     No jo on herne tiukasti nenässä porukalla! Otin tämän ihan huumorin kannalta. Toimittaja ajattelee ääneen ja kumoaa epäilynsä itse viihtymällä uudessa lookissa. Mielensäpahoittajat, hankkikaa oikeita ongelmia!

     • 3.1.2.1.1

      Janna sanoo

      Samaa ajattelin :D. Kyllä on vaarallinen aihe, kun menee herneet palkoineen nenään :D. Siis ihan humoristinen kirjoitushan tuo on :D!

 4. 4

  Ritu sanoo

  Mä leikkautin pitkät hiukseni lyhyiksi 45v ja siitä lähtien olleet lyhyet. Niin helppohoitoiset, kätsyt. Musta lyhyet hiukset on nuorekkaat. Hiukka vahaa ja muotoilet hiuksista just sellaset ku fiilis. Mulla tosi paksut hiukset,sirot kasvonpiirteet. Pitkät hiukset teki musta tätimäisen, taviksen .

  • 4.1

   toimitus sanoo

   Kiva kuulla Ritu, varmasti näyttää hyvältä! Itse vasta harjoittelen vahan käyttöä.

 5. 5

  hiekkaa just niin siellä sanoo

  Oliko tää huumoria? Mua ei naurata. Se on ainakin selvää että toimittaja kirjoittaa hetskuille! Kauheaa jos lukijoistanne löytyisi lesboja tai bissejä – tai ihan vaikka heteroitakin naismaskuliinisia naisia. Herätkää ja haistelkaa 2010-lukua kun vielä ehditte! Tämä queer-ämmä seuraa muita medioita, pitäkää heterokuplanne.

  • 5.2

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista!
   Teksti ei ole suunnattu ketään ihmisryhmää vastaan. Jokainen toki päättää itse, miten tekstin tulkitsee.
   Minä todellakin mietin tekstissä olevat asiat ennen kuin tein ison hiusmuutoksen.

   • 5.2.1

    hiekkaa edelleen sanoo

    Kiitos vastauksesta. En koe että tekstilläsi vastustat mitään ihmisryhmää. Sen sijaan oletat vahvasti tekstissäsi naisellisista heteronaisista koostuvan lukijakunnan, jolle suuntaat puheesi. Niin tehdessäsi jätät ulkopuolelle joukon ihmisiä, myös minut. Se tuntuu nyt nelikymppisenä pahalta, ihan niin kuin se tuntui murrosiässä.

    Ihan näin itse tukka-asiaan: vuorottelen pitkän, polkan ja lyhyen välillä. Eniten ja kivointa huomiota miehiltä saan lyhyttukkaisena. Onnea uudelle lookille.

 6. 6

  Eveliina Reponen sanoo

  Viestinne alkaa olla valitettavan kieroutunut – toisaalta kirjoitatte yksilön omasta itsensä hyväksynnästä ja oikeudesta itse määritellä omaa ulkonäköään ja sitten taas välillä näitä miehet tykkää niin tee siksi näin. Mihin hävisi se sanoma oikeudesta itse määritellä kauneus ja tyytyväisyys ulkonäköönsä? Pidän lehdestänne pääosin mutta tämäkin juttu sai taas heteronormatiivisuudellaan ja steretypioden vahvistamisellaan oksettamaan. Tämäkö on naiskuva jota tarjoatte?

  • 6.1

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista Eveliina! Kyllä jokaisella on ehdottomasti oikeus tuntea tyytyväisyyttä omaan ulkonäköönsä.
   Tämä on yksi monista naiskuvista, joista tässä yksittäisessä tekstissä kirjoitan.
   Itse olen elämäni aikana miettinyt paljon, mitä muut ajattelevat minusta ja myös ulkonäöstäni.

 7. 7

  Melli sanoo

  Huh, huh. Vaikka on lyhyt tukka eikä pitäisi miehistä voi silti pitää seksistä. Ja miltä vuosikymmeneltä on ajatus, että lyhyttukksista pidettäisiin lesbona. Ja yllätys, yllätys, on miehiä, jotka rakastavat lyhyitä hiuksia.

  • 7.1

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista Melli! Minäkin tunnen monenlaisia ihmisiä, joille hiusten pituus ei ole millään muotoa olennainen seikka. Mutta liittyyhän hiuksiin paljon stereotyyppisiä käsityksiä, toiveita ja kuvitelmia.

   • 7.1.1

    Mies sanoo

    ”… Ja näitä stereotyyppisiä käsityksiä, toiveita ja kuvitelmia päätin tällä tekstillä vahvistaa.”

     • 7.1.1.1.1

      Nina sanoo

      Näinhän niistä stereotypioista päästään eroon? Jos tää kirjoitus yritti olla koominen niin meni kyllä täysin metsään.

     • 7.1.1.1.2

      Hiekkaa sanoo

      Hyvä K&T-lehden PÄÄTOIMITTAJA, tämä vastaus tekee tyhjäksi ihan kaikki kiitokset ja puolittaiset pahoittelut, joilla olet maustanut tätä kommenttiraitaa. Vaikkapa siksikäs ei, että joskus päästäisiin naisen objektifioinnista, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pilkkaamisesta, kiusaamisesta ja pippurisuihkeilla vahingoittamisesta. Ei ehkä meidän elinaikana, mutta joskus. Jos haluat toisintaa ennakkoluuloja, se on oma valintasi. Ja se on myös moraalinen valinta.

     • 7.1.1.1.3

      Stop age-shaming sanoo

      Oletko tosissasi? Huhheijaa. Sellaista journalistista vastuuta. Nyt kannattaa ottaa aikalisä ja oikeasti miettiä tämä homma.

     • 7.1.1.1.4

      toimitus sanoo

      HUOM! Edellä 6.10. klo 14.02 julkaistu kommentti ei ole Toimituksen kirjoittama. t. Ulla

     • 7.1.1.1.5

      toimitus sanoo

      Kaikki muut ylimieliset ja kommentoijia vähättelevät vastaukset kuitenkin ovat, eikä Toimitusta edelleenkään kiinnosta perustella lukijoille, miksi nämä stereotypiat piti julkaista.

 8. 8

  Jun sanoo

  Todella huono kirjoitus. Tällaiset listat siitä mitä pitäisi/ei pitäisi tehdä ovat erittäin väsynyttä luettavaa, vielä erityisesti tämän tekstin kohdalla. Jokainen pointtisi on järkyttävän huono ja tällaisen henkilökohtaisen kriiseilysi olisit voinut jättää oman päiväkirjasi sivuille.

  Sitä paitsi näytät paljon seksikkäämmältä lyhymmässä tukassa.

  • 8.1

   toimitus sanoo

   Kiitos!!
   Blogiteksteissä olemme käyttäneet tavallista lehtitekstiä henkilökohtaisempaa otetta. Listamaisuus on kieltämättä kulunut ilmaisumuoto.

 9. 9

  sanoo

  Sinä olet miettinyt näitä asioita ennen hiusmuutosta mutta ihmettelen, miksi kehotat minua ja muita lukijoita miettimään näitä asioita?

  P.S. Kummatkin tukkasi näyttävät kivoilta.

  • 9.1

   toimitus sanoo

   Kiitos! Hyvä pointti, ehkä se oli (kömpelö) tapa kehottaa lukijaa lukemaan. Toisaalta moni muukin miettii hiusmuutosta. Ennen-jälkeen-hiusmuutokset ovat lehden ja netin suosituimpia juttujs.

 10. 10

  Emma sanoo

  Kyllä nyt on sellaista shaibaa, että hävettää. Lyhyt tukka antaa kunnon kasvojenkohotuksen, kun on oikeanlainen ja sinulle sopiva malli. Poikamainen tai huomaamattomampi sinusta ei sillä tule vaan ihan omalla olemuksellasi. Todella hatarat argumentit..

  • 10.1

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista! Olen samoilla linjoilla: oma olemus ja persoona ovat tärkeintä.

 11. 11

  Satu sanoo

  Onko tämän kirjoittaja käynyt toimittajakoulun kirjoittaakseen tällaista? Maksetaanko hänelle palkkaa tällaisen miettimisestä? Eikö mitään muuta kirjoittamisen aihetta olisi todellakaan ollut?

  Kirjoittajan tukka kasvaa onneksi koko ajan, joten hän pääsee milli milliltä takaisin ihanaksi pitkätukaksi, joka ei ole paljas eikä poikamainen eikä huomaamaton ja josta miehet tykkäävät.

  • 11.1

   toimitus sanoo

   Kiitos Satu kommentista! Olen käynyt koulut. Tästä minulle ei maksettu, ja teemme blogikirjoitukset useimmiten omalla ajalla. Maksoin myös omalla rahalla kampaajakäynnin.
   Hiusaiheet ja hiusmuutokset ovat lukijoiden mielestä yksi kiinnostavimpia aiheita, mitä lehdessä ja verkossa käsitellään.
   Olen tyytyväinen tukkaani nyt.

   • 11.1.1

    Maria sanoo

    Anteeksi, mutta pakko kysyä: miksi ammattitoimittaja kirjoittaa ilmaiseksi kaupallisessa julkaisussa? Lehti kuitenkin saa kävijöitä ja mainostuloja jutuistanne, eikö tällöin kirjoittajalle kuulu palkkio tekemästään työstä? Tervsisin toinen bloggari, myös toimittajakoulutuksen saanut

 12. 12

  Susanna sanoo

  Itselläni on ollut lyhyet hiukset parikymppisestä eli pian 20 vuotta, ja vientiä olisi kyllä riittänyt. Siis vastakkaisen sukupuolen suunnalta. Pidän kovasti hiuksistani, koska siihen voi laittaa paljon muutakin kuin ponnarin, letin tai kiharat. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Ja aamuisin hiusten laittoon ei mene viittä minuuttia kauempaa.

  Ja kaikista erikoisinta on mielstäni nuo lesbotukkakommentit. On totta, että lesboilla on usein lyhyt tukka, mutta usein on myös pitkä. Niin, ja jos hiukset ovat ohuet, näyttävät ne todellakin lyhkäisinä paremmilta kuin ohuena pitkänä hiiritukkana, joka makaa pitkin päätä.

 13. 14

  L sanoo

  No huhhuh. Melko keskiaikaista ja sovinistista, hetero -ja sukupuolinormatiivista. Tervetuloa tälle vuosituhannelle!

  Kaikille kasvoille ei sovi pitkät hiukset, iästä viis. Eikö tärkeintä ole kuitenkin se, että ihminen on tyytyväinen itsessään, sellaisena kuin on?

  Sanomattakin selvää, että lehden arvostus laski todella alas.

  • 14.1

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista L!
   Huomattiinko, että jutussa mainittiin – kenties stereotyyppisesti – myös muita ihmisryhmiä kuin lesbot, kuten tavalliset keski-ikäiset naiset, kampaajat, sinkut ja miehet sekä asetettiin vanheneminen ja vaihdevuosi-ikä ei-toivotuiksi asioiksi? Peilasin itseäni noita ajatuksia/stereotyyppejä vasten.

   • 14.1.1

    Sanna sanoo

    Hetkinen… Siis vanheneminen ja keski-ikäistyminen ovat automaattisesti ei-toivottuja asioita? Tämäkö on jotenkin hyvä argumentti? Se nyt vaan taitaa olla biologinen tosiasia, että meistä jokainen vanhenee, jos saa vanhaksi elää, ja jokainen ikävaihe on hyvä oppia ottamaan vastaan, jotta voisi olla tasapainossa itsensä kanssa. Mieleltään ja tyyliltään ihminen voi toki edelleen olla lapsenmielinen ja nuorekas, mutta en kyllä koe keski-ikäistymistä ja vanhenemista mitenkään pelottavana ja sellaisena asiana, jota vastaan pitäisi taistella. Enkä missään tapauksessa haluaisi välittää sellaista viestiä myöskään muille. Terv. Juuri 40 täyttänyt ja jo 17 vuotta lyhyehköhiuksinen nainen

 14. 15

  Piip sanoo

  Aika asiatonta ja vanhanaikaista olettaa, että lyhyttukkaiset naiset ovat lesboja.

 15. 17

  Laura sanoo

  Miksi kaikki riehuu täällä? Tää oli niin selvää huumoria että rillit päähän, jos tästä saa pahan mielen niin lähetän ison rutistuksen kaikille ja kehoituksen lukea vitsikirjoja vähän enemmän kuin naistutkimuksen alkeita… Ihana aito ja VITSIKÄS kirjoitus! Lisäpisteet asiallisista vastauksista.

  • 17.2

   Minna S. sanoo

   Kirjoittajahan itse sanoi miettivänsä ennen hiustenleikkuuta juuri näitä asioita. Toivoin, että olisi ollut sarkasmia, mutta no such luck.

  • 17.3

   Lemon sanoo

   Ei kyllä ole kovin selvää huumoria. Ehkä tässä on jotain itseironiaa haettu, muttei se välity hyvin koska sitä ei ole osattu kirjoittaa niin.

 16. 18

  Isa sanoo

  Tää artikkeli on journalismille sitä mitä sellai perunanpuolikaspainomaalaukset on kuvataiteelle

 17. 19

  nweofjoiweheu sanoo

  Kirjoitus täysin turha.
  Se on aivan paskanhailee mitä kukin tekee hiuksilleen.
  Mutta pakko on jakaa kaikki somessa..

 18. 20

  daz sanoo

  Näin keski-ikää pikkuhiljaa lähestyvänä miehenä haluaisin sanoa, että tämä kirjoitus teki minut surulliseksi. Olen pitänyt itseäni suhteellisen maskuliinisena lihaa syövänä valkoisena heteromiehenä, jolla on itselläkin yleensä preferenssi pitkiin hiuksiin naisilla. Kuitenkin olen huomannut, että joitakin naisia lyhyet hiukset pukevat paljon paremmin kuin pitkät hiukset. Ja vaikka eivät minun mielestäni pukisikaan, se on hänen oma asiansa minkälaisia hiuksia tykkää päässään pitää, ei minun. Rakastunut mies ei varmasti naistaan hiusten pituuden perusteella valitse eikä arvostele, ja olen itsekin kuvittelemistani preferensseistä huolimatta ollut ihastuneimmillani juuri lyhythiuksiseen naiseen, aika pitkälti yllä olevan kuvan kaltaisilla hiuksilla varustettuna. Eikä se ole muuten tuntunut meistä kummastakaan yhtään lesbolta.

  Se mikä tässä minut surulliseksi tekee on se, miten taas kerran jonkun ulkonäöstään epäitsevarman (kenties nuoren, kenties keski-ikäisen) naisen minäkuva kokee kolhun tai pahimmassa tapauksessa jopa jonkinlaisen romahduksen, kun on luullut löytäneensä itsensä lyhyestä hiustyylistä, mutta huomaakin sitten jonkin kauneusalan äänitorven (tai ihan vaan pelkän torven) kertovan millainen kuuluisi todellisuudessa olla ollakseen hyväksytty muun maailman ja etenkin miesten silmissä. Omasta mielestäni kirjoittaja voisi ajatella tällaisia asioita hetken ennen kuin alkaa listaamaan tällaisia numeroituja perustelulistoja ja käskeä muita ajattelemaan asioita.

  • 20.1

   toimitus sanoo

   Kiitos tästä näkökulmasta daz! Ei ollut tarkoitus aiheuttaa kolhuja kenenkään minäkuvalle ja loukata.

  • 20.2

   Lyhyttukkainen sanoo

   Juuri näin – kiitos daz. Toimittaja ei voi myöskään oikein vain väistää vastuutaan vain kiittämällä näkökulmasta ja sanomalla, ettei tarkoittanut kolhia ketään. Journalismi ei toimi ihan niin.

   • 20.2.1

    HL sanoo

    No juuri niinhän se toimii. Vapaa sana! Mihin se on kadonnut? Ja hänhän sanoi hyvin selvästi itse ajatelleensa näitä asioita. Jos joku otti tästä itseensä, ehkä syytä olisikin. Maailma ei muutu paremmaksi paikaksi kun tälläiset kirjoitukset jätetään pois, vaan se muuttuu paremmaksi paikaksi, kun jokainen katsoo itseään peiliin, toteaa että olen hyvä näin. Mielensä pahoittajat (lähes joka asiaan puuttuvat ihmiset) ovat niitä ihmisiä, joiden todellakin pitäisi tehdä hieman itse tutkiskelua ja aloittaa se kysymällä itseltään: miksi tämä asia minua nyt nii harmittaa!?

 19. 21

  Hanna sanoo

  Siis mitä mä just luin? Järkyttävää, että tällaista kehdataan edes julkaista! Tällaiset listat aiheuttavat upeissa naisissa epävarmuutta ja ahdistustA. Jätän Kauheus ja Hirveys -lehden jatkossakin kauppaan.

 20. 22

  Neljänkympin nelistäjä sanoo

  Komppaan Lauraa. Sarkastisena kirjoituksena minäkin tämän luin. Teksti toi esille monia stereotypioita, joita listamuotoisuus alleviivasi. Itsekin aion leikkauttaa hiukseni lyhyiksi, vaikka (tai koska) olen keski-ikäinen nainen.

  • 22.1

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista!
   Kannattaa kokeilla uutta hiusmallia, itse olen tyytyväinen omaan hiusmuutokseeni.

  • 22.2

   Jarmina sanoo

   Sarkasmi on älykkään kirjoittajan taitolaji. Tällaisia tyylittömiä, tyhjänpäiväisiä tuuttauksia ei pidä sekoittaa sarkasmiin, tällä ei ole mitään muuta virkaa kuin kertoa kirjoittajansa välinpitämättömyydestä lukijaansa kohtaan. Joku voi tyytyä tällaiseen huumoria oljenkortena pitäessään, mitta lähtökohdiltaan tämä teksti on tiskirätin läväytys lukijan naamaan.

   Ja ei, arvoisa toimittaja, kyse ei ole hiusten pituudesta. Kanna vastuusi ja kerää arvokkuutesi edes kommentoidessasi aiheellisesti saamaasi kritiikkiä. Tällä tekstillä osoitat kuuluvasi iltapäivälehtien roskajournalismin tasolle, vaikka tämä on rimanalitus niihinkin verrattuna. Paperijulkaisujen hiipuminen ja artikkelien siirtyminen nettiin ei aseta kevyempiä laatuvaatimuksia. Tai ainakaan sen ei pitäisi niin tehdä.

 21. 23

  HannaVee sanoo

  Artikkelissa on joitakin ihan aiheellisiakin huomioita, mutta esimerkiksi kohtia 7 ja 8 minä en ymmärrä ollenkaan. Missä vaiheessa naisen lyhyt tukka = lesbo? Ei herranjumala 😀 Samoin itselleni ei tulisi mieleenkään esim. epäillä hiustyyliä vaihtavalla ystävällä KRIISIÄ :’DDD SIIS MITÄ IHMETTÄ?!

  Ja minusta lyhyt tukka sopii tekstin kirjoittaneelle toimittajalle(?) todella paljon paremmin, kuin tuo aiempi hapsuinen, puolipitkä, ei-minkään-mallinen hiustyyli. Näytät lyhyttukkaisena nuoremmalta. Hyvä valinta, hienoa, että rohkenit leikata! 🙂

  • 23.1

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista HannaVee ja tukkakehusta!
   Ulkonäön muutos voi kokemukseni ja havaintojeni mukaan heijastaa elämässä tapahtunutta muunkinlaista muutosta. Toisaalta se voi olla vain kivaa vaihtelua.

 22. 24

  Sussukka sanoo

  Tässä sheimataan naisia oikein urakalla. Pitäisi miellyttää miehiä. Ei saisi näyttää ”ikäiseltään”. Lyhyt tukka kohottaa kasvoja, eli tekee käyttäjästään NUOREMMAN näköisen kuin pitkä, liimana roikkuva hapsuke. Tätä ei tietenkään kirjoittaja tiedä.
  Joidenkin ihmisten kasvoille lyhyt tukka sopii paremmin, tämä kirjoitus on täyttä idiotismia. Lesbo. Kriisi. Vanhuus. Voi hyvää päivää.
  Miksi te vihaatte naisia????

 23. 25

  Justus Kantakoski sanoo

  Miten voit peruetella ”Teksti ei ole suunnattu ketään ihmisryhmää vastaan. Jokainen toki päättää itse, miten tekstin tulkitsee.” Jos jo otsikossa lukee Miks juuri EI näistä kyseisistä syistä kannata leikata lyhyttä tukkaa ja kahteen kertaan mainitset sekä viittaat seksuaalivähemmistöön negatiivisesti ja yleistävästi. Voithan haukkua ketä vaan ja puolustella sen olevan tulkinnallista, sarkasmia tai huumoria, mutta tällaisessa kontekstissa se ei sitä ole. Anteeksi pyytäminen julkisesti ja oman heteronormatiivisen ja syrjivän katsontakannan myöntäminen voisi olla seuraava askel lehdeltä.

  • 25.1

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista Justus! Tarkoitus ei ollut haukkua ja loukata ketään!

   • 25.1.1

    Lemon sanoo

    Pitäsköhän ens kerralla miettiä pitempään ennen kuin pieraiset verkkolehteen.

 24. 26

  Petriina sanoo

  Hyvältä näyttää tuo lyhyt malli! Näin parturi-kampaajan silmin näytät nuorekkaalta ja kasvonpiirteet tulevat paremmin esille. Mutta nuo pohdinnat hiusten leikkauttamisesta tuntuvat vähän oudolta.. Todella monelle suomalaiselle naiselle sopii lyhyet hiukset pelkästään jo hiusten laadun takia, mutta miksi pitäisi miettiä omaa ulkonäköään muiden ihmisten kautta? Parempi lähtökohta olisi miettiä millainen malli olisi helppo ja mukava ja kyllä kampaajalla on silmää katsoa mikä kenellekkin sopii, vaikka toki aina ei mielipiteet kohtaa. Minusta rohkeasti eri mallien kokeileminen on paljon hauskempaa ja jopa piristävää kuin ikuinen pohtiminen, että mitähän muut ajattelevat. Kun uskaltaa kokeilla, se oma tyylikin löytyy helpommin!

  • 26.1

   toimitus sanoo

   Kiitos Petriina arviostasi! Sain erinomaista palvelua omalta kampaajaltani, ja hän rohkaisi muutokseen, mistä olen kiitollinen. Olihan minulla ollut tuo entinen hiusmalli 12 vuotta peräkkäin.
   Vaatii vahvuutta olla lainkaan välittämättä muiden mielipiteistä ja käsityksistä.

 25. 27

  Viivi sanoo

  Lopetin naistenlehtien lukemisen jo vuosia sitten, ja päätös oli selvästi oikea!

  • 27.1

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista Viivi! Totta, jokainen valitsee luettavansa itse.
   Mutta eivät kaikki naistenlehdet ole samanlaisia – eikös siinäkin ole stereotypia?

   • 27.1.1

    kakara sanoo

    Toki on eroa siinä, julkaiseeko stereotypiaan perustuvan mielipiteensä naistenlehdistä blogikirjoituksen kommenttikentässä, vai lehden päätoimittajana stereotyyppistä naiskuvaa vahvistavan tekstin itse lehden sivuilla.

 26. 28

  Mirccu sanoo

  Tuli vahva myötähäpeä tätä lukiessa, myös toimituksen kommenteista. Luulin, että kauneusalan ihmiset ovat joukkoa, joka ei kannata arvokonservatiivista maailmaa. No, tällaisissa omakohtaisissa ja vapaissa tekteissä arvot tulevat selkeästi esille. En odottanut K&T:ltä huippujournalismia, mutta hämmästyttää silti.

  • 28.1

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista Mirccu!
   Jos joskus katsot lehteämme, huomaat, että jutuissa ja kuvissa on mukana monenlaisia naisia ikään, ulkomuotoon ja muihin seikkoihin katsomatta.

   • 28.1.1

    AR sanoo

    …eli koska printtilehdessä näkyy monenlaisia naisia, ei tämä kirjoituskaan voinut olla arvokonservatiivinen?

 27. 29

  Seppo sanoo

  Höpön pöpön. Lyhyt tukka sopii keski-ikäiselle naiselle yhtä hyvin kuin nuoremmallekin. Olen nähnyt itsestään huolehtivia, hoikkia ja trimmejä, tyttöjä lyhyissä hiuksissa ja näyttävät parikymppisiltä vaikka ikää +40v. Kai miehet paremmin tietää milloin nainen on hyvännäköinen.

 28. 30

  Ope sanoo

  Kirjoituksen saama negatiivinen huomio on huippu juttu. Toivottavasti tämä herättää toimituksen miettimään, miten jatkossa suhtautuvat a) kauneusihanteisiin ja b) sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöihin. Mikä alkaa olla meille askelta nuoremmalle sukupolvelle itsestäänselvää, vaatii näemmä keski-ikäisiltä naisilta vielä pureskelemista.

  • 30.1

   toimitus sanoo

   Hei Ope ja kiitos kommentista! Todellakin lukijoiden kommentit pistävät miettimään asioita ja omaa ilmasutapaa entistäkin enemmän.

 29. 31

  Heli sanoo

  Tälläsen shaiban julkaisemisen pitäisi olla laitonta. En ymmärrä miksi naiset sheimaavat itse itseään. Ketään ei koskaan pitäisi kehottaa tekemään mitään päätöstä sen mukaan sattuuko stereotypisesti jokin ihmisryhmän siitä pitämään. Kukin elää elämäänsä itseään varten. Tämä kirjoitus toitottaa yksipuolista ja vanhanaikasta naianäkemystä. Voisi olettaa että tälläiaet aivopierut olisivat jo jääneet kaus ajan taakse. Kauneus ja terveys on häpeällistä huttua täynnä ja toivon ettei kukaan sitä enää tilaa tai lue jotta joutuisivat miettimään sisältöään ja tuomaan sen nykyaikaan.

  • 31.1

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista, Heli!
   Itse en koe, että kirjoitus toitottaa yksipuolista naisnäkemystä. Kirjoitus on tarkoitettu pakinamaiseksi tekstiksi, jonka voi tulkita moneen suuntaan.
   Minäkin suosittelen jokaisen elämään itseään varten ja jossain määrin myös läheisiään varten.

   • 31.1.1

    Jarmina sanoo

    Pitäisikö jo tulla sieltä norsunluutornista, vai onko egosi niin hauras, että aiheellinen kritiikki todella huonoa tekstiä kohtaan aiheuttaa vaan taantumisen inttämisen tasolle? Kommentointisi asialliseen kritiikkiin on ylimielistä, tarvitset vastineisiisi kollegiaalista ”me täällä olemme sitä mieltä” – tukijoukkoa, etkä selvästi kykene aidosti arvostamaan lukijoitasi. Kannattaisi, sillä todennäköisesti kirjoitat meille, et itsellesi. Vai..?

   • 31.1.2

    kakara sanoo

    Kun otsikko on ”10 syytä, miksi keski-ikäisen naisen EI pidä leikata lyhyttä tukkaa” ja sisältö on lista 10:stä syystä, miksi keski-ikäisen naisen ei pidä leikata lyhyttä tukkaa, voidaan tuskin puhua pakinasta, sarkasmista tai huumorista.

    Joskus kannattaa myöntää epäonnistuneensa tällä kertaa, sen sijaan, että kuittaa saadun palautteen sillä, että tällaista viiltävän älykästä ironista mestariteosta nyt voidaan tulkita moneen suuntaan ja nyt ei vaan ole ymmärretty.
    Koska hei, oikeastihan kyseessä on vain lista 10:stä syystä, miksi keski-ikäisen naisen ei pidä leikata lyhyttä tukkaa. Ei se sen monitulkintaisempaa ole.

 30. 32

  Nimetön sanoo

  Harmillista, etten voi boikotoida lehteänne enempää kuin jo boikotoin. Tähän artikkeliin törmäsin, kun se alkoi levitä somessa.

 31. 34

  Naama sanoo

  Vähentävätkö toimittajan mielestä vaihdevuodet, harvenevat hiukset, tavallinen keski-ikäisyys, lesbous ja kasvojen pakkaus (eli meikittömyys?), naisen arvoa ja ihmisyyttä? Pitääkö noita asioita toimittajan mielestä peitellä tai hävetä? Pitääkö toimittajan mielestä naisen, päätöksiä tehdessään, pysähtyä kysymään itseltään, että ”miellyttääkö tämä toimintani miehiä?”

  Onko toimittajan mielestä naisella velvollisuus olla kiinnostunut omasta tai muiden tukasta? Otsikossa on suora käsky lukijalle kysyä itseltään jutun kysymykset ennen hiustenleikkuuta. Halvan klikkijournalismin aikakaudella jutut pitää otsikoida mahdollisimman törkeästi, mutta jokin vastuu toimituksella tulee olla toimituksellisesta sisällöstä, otsikointi mukaan lukien.

  Sinänsä jutun aihe, eli naisten hiuksiin liitetyt kulttuuriset merkitykset, on mielenkiintoinen.

  • 34.2

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista ja näkökannoistasi Naama!
   Toivon, etteivät mainitsemani ja sinun mainitsemasi seikat vähennä naisen arvoa ja ihmisyyttä.
   Esimerkiksi työmarkkinoilla tutkitusti naisen ikääntyminen laskee naisen arvoa – ainakin työntekijänä. Useat valitettavasti kokevat, että myös ihmisenä.
   Minun mielestäni ihminen saa tehdä tukallaan mitä haluaa.
   Ulkonäöllä on silti vaikutusta:
   Teettämämme tutkimuksen mukaan 63 % naisista kokee, että hyvästä ulkonäöstä on hyötyä työnhakutilanteissa, hyvännäköiset ovat sosiaalisesti suositumpia ja hyvännäköiset saavat parempaa palvelua.

   • 34.2.1

    Lyhyet hiukset sanoo

    Mihin tutkimuksenne perustuu? Oman lehtenne tutkimus, jossa 10 vastaajaa? Jos viittaat tutkimukseen, tulee laittaa viite/lähde tutkimukseen….

    • 34.2.1.1

     toimitus sanoo

     Interquest toteutti A-lehtien tilauksesta tutkimuksen suomalaisten naisten terveyteen ja kauneuteen liittyvistä arvoista ja asenteista huhti-toukokuussa 2016. Tutkimuksessa selvitettiin myös aiheeseen liittyvää osto- ja kulutuskäyttäytymistä. Tutkimukseen vastasi 3084 naista. Tuloksia on käsitelty mm. numeroissa K&T 7/16 ja 12/16.

 32. 35

  marja sanoo

  No olipa asenteellinen, ja muutenkin kaikin tavoin nolo – suorastaan huono kirjoitus….päätoimittajalta?! No eihän tätä lehteä ole pakko ostaa eikä tilata….

  • 35.1

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentista! Blogitekstini tarkoitus ei ole loukata ketään. Huono se kyllä voi olla.

 33. 36

  Mies sanoo

  Hienoa: rehellinen, rohkea ja hauska kirjoitus aiheesta, joka nykyään on tabu: ulkonäkö vaikuttaa paljon seksuaaliseen kiinnostukseen ja herättää monenlaisia ajatuksia, ja useimpien kannattaa ottaa se huomioon, useimmat ottavatkin, joitakin tabu hämää hyvin haitallisesti. Tämä ei tarkoita, etteikö ihmisellä olisi täyttä oikeutta valita muille ikävämpi ulkonäkö tai käytös tai vähemmän veroja tuottava ammatti.

  Tosin valitsit hyvin naisellisen lyhyen tukan ja lyhyehkö polkkatukkasi oli arkinen, joten muutos saattoi olla hyväkin miestarjonnan näkökulmasta tai tuskin ainakaan merkittävän huonompi. Kumpikin on ihan kiva.

  Näitä trolleja ja marisijoita, jotka haluavat määrätä, mitä muut kirjoittavat, riittää aina. Älä alistu! Enemmistö haluaa tietää totuuden ja osaa lukea tällaisia tekstejä.

 34. 37

  Lilli sanoo

  Oho, onpas saanut kommentointia! Taisivat lyhyt tukkaiset ottaa herneen nenään Mutta itseäkin mietityttäisi leikata lyhyt malli. Ja hei, tuleehan lyhyistä hiuksista helposti mieleen rekkalesbo.

  Upeat hiukset! Olet kaunis!

 35. 38

  Caritas sanoo

  Hurjaa katsottavaa, kun silmitön someraivo valtaa näinkin arkipäiväisen blogikirjoituksen kommentit. En itsekään kuulu naistenlehtien kohderyhmään, mutta kai nyt bloggari saa kirjoittaa blogiinsa omista ajatuksistaan?

  Jos puolestaan lukijana kokee tarpeen keskustella näistä ajatuksista, voi sen aivan hyvin tehdä rauhallisesti, analyyttisesti ja ystävällisesti.

 36. 39

  Päivi Sammalinen sanoo

  Hei, kivat hiukset. Saako udella missä kävit leikkauttamassa? Haluaisin samantyyppisen .

 37. 40

  Ela sanoo

  Hämmentävä, pöyristyttävä blogi-kirjoitus päätoimittajalta.
  Tälläiselläkö kirjoituksella haluat tuoda ”SINÄ OLET KAUNIS” ajatusta eteenpäin lukijoillesi?!

  En väkisinkään halua ymmärtää mahdollista sarkastista huumoria tai itseironiaa kirjoituksestasi, aivan tahallani luen sen pilkun tarkkaan. Mielestäni aseenteellinen ja syyllistävä kirjoituksesi ei ansaitse ymmärrystäni, saatika perustelua miksi hiuksieni pituus ei ole mittari itsetunnolleni.

  Oli ideasi ja tarkoituksesi aiheeseen mikä tahansa, kysymys sinulle:
  Onko sinulla pokkaa esittää ylläolevat väittämäsi kasvotusten tyttärellesi/siskollesi/parhaimmalle ystävällesi/äidillesi?

  • 40.1

   Lyhyttukkainen sanoo

   Olen nyt lukenut koko tämän kommenttiketjun. Minua aidosti hämmästyttää se, miten ylimielisesti toimittaja suhtautuu monen ihmisen täysin vilpittömään ja henkilökohtaiseen loukkaantumiseen tästä tekstistä.

   Tuo kymmenen kohdan lista todella on varsin masentava ja ahdistusta ruokkiva; omiaan tekemään monet naiset epävarmaksi omasta ulkonäöstään, arvostaan ja mahdollisuuksistaan – puhumattakaan esimerkiksi sen omituisesta asenttellisuudesta esimerkiksi lesboja kohtaan. Kun kymmenet lukijat sitten tuovat esille pettymyksensä ja jopa henkilökohtaisen loukkaantumisensa tästä tekstistä, toimittaja vain ylimielisesti väistelee moitteita ja vetoaa siihen, että saahan jokainen olla jotakin mieltä.

   Ällistyttävää käytöstä kaupallisen lehden toimittajalta. Tämä ei sentään ole mitään sotajournalismia, jossa on tarkoitus kaivaa esille jonkinlainen itsessään arvokas, vaikkakin raaka totuus. Siinä vaiheessa, kun lukijat kokevat tekstin oikeasti epävarmuutta tuottavaksi ja loukkaavaksi, kannattaisi hyvinvointijulkaisun toimittajan katsoa peiliin ja pyytää tekstiään ihan vilpittömästi anteeksi.

  • 40.2

   toimitus sanoo

   Kiitos kommentistasi!
   Minun tarkoitukseni ei ole loukata ketään.
   Kirjoituksessa peilaan itseäni monia stereotypioita vasten. Olen siis epäonnistunut siinä ja olen nyt henkilönä ja kasvoillani nimittömien kommentoijien arvosteltavana.
   Pahoittelen, että olen loukannut Sinua.

   • 40.2.1

    Sanna Rantanen sanoo

    Erikoinen marttyyriasenne. Tottakai negatiivinen palaute kirpaisee, mutta kyllä se pitää pystyä ottamaan vastaan.

 38. 41

  Liisa sanoo

  Nyt meni maku koko lehteen monestakin syystä. Toimittaja kertoo, että kyseessä on omalla ajalla kirjoitettu henkilökohtainen teksti, josta ei saa palkkiota. Mitä ihmettä? Olet ammattitoimittaja ja teet ilmaiseksi töitä ”toimitus” nimellä? Kerrot kirjoittavasi tässä henkilökohtaisia ajatuksia, mutta et kerro nimeäsi, vaan kirjoittajan nimenä on ”toimitus”. Kun saat kritiikkiä kommenteissa, vastailet vain siihen sävyyn, että hepskukkuu, ihan kivastihan mä kirjoitin. Etkö osaa ottaa palautetta vastaan? Tekstisi ei ole nykyaikaa, 50-luvun naistenlehteen se toki sopisi. Itselläni on huom hyvin pitkä tukka, silti tulin surulliseksi muiden puolesta: on siis kamalaa, jos luullaan vanhaksi/lesboksi/seksittömäksi. Entä ihmiset, joilla ei sairauden takia kasva tukka? MeNaisten kannessa oli juuri syöpäpotilas rohkeasti kaljuineen. Se on nykyaikaa, pois ahtaista ennakkoluuloista, joita tässäkin pönkitetään.

  • 41.1

   toimitus sanoo

   Kiios kommentista!
   Nimeni on Ulla Veirto.
   Sivupalkissa ja tekstissä on etunimeni.
   Toimitus-nimi tulee siksi, että tämä on monen kirjoittajan blogi.
   Otan palautetta vastaan ja pyrin vastaamaan kaikille kommentoijille. Kommentoijien mielipiteet ovat mielipiteitä, joita kunnioitan ja joiden oikeutusta en kiistä.
   Minusta nuo vanhat, ikävät stereotypiat ovat edelleen olemassa – eihän se tarkoita, että se on oikein.
   Ulla Veirto

   • 41.1.1

    Lauri Leppänen sanoo

    Vanhat, ikävät stereotypiat ovat voimassa tasan niin pitkään, kuin niitä on joku vahvistamassa.

 39. 42

  Oona sanoo

  Elämme vuotta 2016 ja tällaista näkee edellee. Vieläpä naisen suusta.
  Olen pitkähiuksinen, varsin naisellinen lesbo. En kylläkään keski-ikäinen, mutta hyvää vauhtia sinnepäin menossa.
  Pitäisikö minun nyt huolestua että pitkien hiusteni ansiosta minua luullaan heteroksi? Tulisi ilmeisesti käyttää vähemmän meikkiä tasapainottaakseni yltiöfeminiinistä kuontaloani?
  Entäs miespuolinen ystäväni jolla on vieläkin pidemmät hiukset kuin minulla. Mitä hänen tilanteessa tulisi tehdä. Hän kuitenkin luokittelee itsensä perheelliseksi heteroksi. Tämähän sekoittaa sukupuolinormeja jo niin raskauttavasti, että olisi turvallisinta neuvoa häntä leikkaamaan hiuksensa lyhyeksi. Ainiin, ja vähemmän meikkiä myös hänelle, eikö?
  Toivoisin sinun seuraavaksi kirjoittavan yhtä upean listan esim. Millainen vartalo pitäisi keski-ikäisellä ei lesbolla olla. Tai ehkäpä kirjoitat pukeutumisneuvoja? Artikkelin/listan siitä mitä tulee ottaa huomioon kun nainen äänestää ja ajaa autolla?

 40. 43

  kakara sanoo

  Hyvä kirjoittaja! Kuten ehkä näin kollektiivisen negatiivisesta palauttteesta on huomattavissa, nyt ei ihan onnistuttu. Ymmärrän hyvin henkilökohtaisuuden, ja osan listalla olleista ajatuksista olen käynyt läpi itsekin, kun leikkasin hiukseni pitkästä lyhyeksi. Ongelma ei tässä tekstissä ehkä ole niinkään se, mitä on kirjoitettu, vaan se, mitä on jätetty kirjoittamatta.

  Olet ymmärtääkseni ammattikirjoittaja, joten tältä blogitekstiltäkin olisi voinut odottaa tietynlaista kärkeä ja aihetta. Tämä olisi onnistunut ihan pelkästään sillä, että olisit kirjoittanut auki loputkin tekemästäsi ajatustyöstä: Kumonnut ennakkoluuloiset asenteet, perustellut, miksi ne eivät sittenkään pidä paikkaansa tai miksi niillä ei ole väliä. Silloin tekstillä olisi ollut jotakin virkaa, se olisi ollut rohkaiseva, ja päiväkirjamaisen ajatusluettelon sijaan olisi muodostunut illuusio siitä, että tekstin takana on joku ajatuskin.

  Nyt viesti on juurikin otsikon mukainen, enkä näe (eikä kommenttien perusteella kovin moni muukaan), miksi tämä teksti on lukemisen tai julkaisemisen arvoinen millään lailla. Esittämälläsi läpikäymäsi ajatukset tällä tavalla ne eivät ole vain ajatuksia, vaan mielipiteitä, jotka listaamalla allekirjoitat ne itsekin. Tällaisia juttuja kannattaa joskus miettiä vaikka viimeistään oikolukuvaiheessa.

  Harmillista on myös se, miten ylimielisesti vastaat kommentteihin. Tällä kirjoituksella siihen ei oikein ole varaa.

  • 43.1

   Lyhyttukkainen sanoo

   Allekirjoitan tästä joka sanan. Kriisiviestinnän näkökulmasta ainoa, mitä toimitus tässä voisi vielä enemmän munata, olisi se, että kommenttiosio tekstin kritiikkeineen poistuisi nyt yllättäen kokonaan bittiavaruuteen – siis poistettaisiin – ja alkuperäinen teksti jätettäisiin kuitenkin sivuille sellaisenaan…

 41. 44

  Merit sanoo

  Musta on huolestuttavaa, että tällaisella kirjoituksella laitetaan taas kerran huolestumaan ihan tyhjästä. Jos jollekulle ei ole edes tullut mielenkään pohtia noin vanhentuneita ajatuksia, niin nyt ajattelee. Jos tarkoitus oli nostaa esiin se, että nuo ajatukset ovat ihan turhia ja tarpeettomia (toki jos joku niitä miettii, niin hänelle ne silloin ovat toki merkityksellisiä), niin siinä ei kyllä onnistuttu. Päinvastoin. On todella kummallista, että oikein korostetaan sitä, että lyhythiuksisuus on jotenkin poikkeus ja kummallista. Tai että sillä (aina) pyritään viestimään jotain. Laitetaan stigma sellaiseen jossa sitä ei ole tai josta se on vähitellen juuri poistunut. Kannustaisin toimittajaa olemaan enemmän oma itsensä ja miettimään vähemmän muiden mielipiteitä!

 42. 46

  Viljami sanoo

  Juttu oli hyvä. Lyhyet hiukset näyttävät sopivan oikein mainiosti. Tuli mieleen aivan House of Cardsin Claire Underwood. Lyhyet hiukset sopivat sekä homoille että heteroille. Miehille ja naisille. Everything goes. Tämä siis minun mielipiteeni.

  Ihmisten päät ovat täynnä stereotypioita ja äärimmäistä herkkähipiäisyyttä. Sen kertoo huumorilla kirjoitettu blogipostaus ja sen alle ilmestyneet kommentit. Tämä mukaan lukien.

 43. 47

  Anna sanoo

  En ymmärrä, mistä tämä valtava negatiivisuuden aalto tähän kommenttiboksiin pyyhälsi. En olisi muuten kommentoinut lainkaan, mutta luettuani kommenttiboksissa olevat kiukkuiset viestit en vain voi vastustaa sitä. Te kiukustuneet olette nimittäin ymmärtäneet koko jutun ihan väärin, sillä tässähän oli ihan selvästi aiheena se, että tällaisia ajatuksia lyhyttukkaisista naisista voi joillakin olla, mutta kirjoittaja vähät välitti niistä ja leikkasi silti ja on tyytyväinen. Tavallaan hän haistatti pitkät niille ajatuksille. Kyllähän te nyt kaikki tiedätte, että sekä pitkätukkaiset että lyhyttukkaiset naiset ovat upeita. Ps. Uusi tukka on tosi hieno!

  • 47.1

   Lyhyttukkainen sanoo

   Ei mielipiteiden tai ajatusten esittely ole neutraali valinta. Se, että erilaisia mielipiteitä ja stereotypioita toistellaan, antaa niille tilaa ja julkisuutta, ja vahvistaa usein niitä ihmisten mielissä. Toki: toimittaja osoitti omalla toiminnallaan jättäneensä nämä pointit nyt huomiotta, eli leikkasi lyhyen tukan näistä väitteistä huolimatta. Hän ei kuitenkaan pyrkinyt kumoamaan niitä. Olisi ollut eri asia, jos hän olisi käynyt noita pointteja edes läpi ja kumonnut oletuksia harhaisina.

   Kun nämä väitteet nyt vain listattiin kymmenenä kohtana, tuosta voi nyt kuka tahansa lukea, että aijaa, ai miehet siis eivät sitten pidä lyhyttukkaisista naisista. Tai vai niin – minua nyt sitten pidetään elinvoiman menettäneenä tyyppinä, jolla ei enää tukka edes kasva.

   Väitteiden esittely ei ole neutraalia. Mitä, jos tämän listan sijaan olisi listattu rasistisia oletuksia tummaihoisista työntekijöistä? Ei kai kovasti auttaisi, jos sen jälkeen todettaisiin, että heleijaa vaan, päätin nyt kuitenkin palkata tummaihoisen tyypin töihin!

   Sillä on todella paljon väliä, millaista maailmankuvaa ja oletuksia mediassa toistellaan. Kaikki teksti muokkaa maailmaa itsessään. Hyvänä esimerkkinä siitä todettakoon, ettei minulle ollut ikinä ennen tätä tekstiä tullut edes mieleenkään miettiä, voisiko joku ajatella lyhyen tukan elinvoimaisuuden puutteena ja ikääntymisen merkkinä. Tästä lähtien toki sitten tulee, eli lista kyllä teki tehtävänsä oman maailmankuvani muokkaamisesta piirun verran ikävämpään suuntaan.

   Todettakoon nyt vielä loppuun, että tosiasiallisesti tämä listaus ei hetkauttanut omaa itsetuntoani suuntaan tai toiseen. Koen kuitenkin tämän lähtökohtaisesti loukkaavana ja asenteellisena, enkä haluaisi nähdä tällaista journalismia. Minulla ei myöskään ole mitään toimittajaa vastaan, eikä tarkoituksenani ole suinkaan mollata yksittäistä toimittajaa hänen työstään. Minusta olisi kuitenkin asiallista, että toimittaja myöntäisi mokanneensa, ja luopuisi marttyyrimäisestä ja ylimielisestä tavastaan puolustella tekstiä. Tässä tekisi tosiaan hyvää lukea oma juttunsa uudelleen ja miettiä, että siinä olisi listattu vaikka rasistisia ennakkoluuloja tai naisten älykkyyteen liittyviä ennakkoluuloja. Olisiko juttu sittenkin omasta mielestä neutraali?

   • 47.1.1

    Anna sanoo

    Kiitos asiallisesta ja kattavasta vastauksestasi Lyhyttukkainen.

    Olen ainakin joltain osin samaa mieltä kanssasi, mutta silti, ihan liikaa ryöpytystä hyvin pienestä asiasta, minkä moni on vain tulkinnut väärin.

    Mä näen tän kirjoituksen edelleen niin, että kirjoittaja pohtii niitä asioita mitkä saivat hänet epäröimään tuollaisen päätöksen (hiusten leikkaus) kohdalla, siis hänen omia epävarmuuksiaan. Niitä samoja epävarmuuksia voi olla jollain muullakin, ja joku on ehkä saanut kuullakin näitä streotypisiä heittoja päin näköä. Kyllä sellaisesta pitää voida puhua. Vaikka joku väitteistä pitäisi paikkaansa jonkun henkilön kohdalla, ei tee niistä tosia muille. Ehkä medialukutaito olisi tässä hyväksi? Media vaikuttaa ajatteluumme ainakin jollakin tasolla, mutta viimekädessä me päätämme itse miten asioista ajattelemme.

    • 47.1.1.1

     Reetta sanoo

     Tekstissä on oltava siis jotakin ”vikaa” jos näin moni on tulkinnut asian ”väärin”, eikö? Eihän mitä tahansa tekstiä voi vain pläjäyttää ilmoille ja jättää lukijaa vastuuseen loukkaantuuko vai ei, varsinkaan ammattilainen. Jotkut tekstit ovat yksinkertaisesti loukkaavia.
     Tajusin itsekin, että toimittaja yritti esitellä stereotypioita ja kuitenkin lopuksi vastustaa niitä leikkaamalla lyhyet hiukset. Enemmän itseäni ärsyttää hänen puolusteleva ja lukijaa syyttävä asenteensa. Hänen olisi pitänyt tajuta mokanneensa ja pyytää vilpittömästi anteeksi, eikä selitellä miten tekstin voi tajuta monella tapaa. Sekin kertoo jo jotain tekstin laadusta, jos näin monella meni nyt pointti ohi.

    • 47.1.1.2

     Sanna sanoo

     Minäkin ymmärrän kyllä sen, että kirjoittaja esittelee ajatuksia, jotka ovat häntä mietityttäneet. Mutta ongelmana on juuri se, mitä nimimerkki ”Kakara” kirjoitti ylempänä: tekstistä puuttuu se tärkein juttu! Se toimittajan pohdinta, johon hän on lopulta päätynyt, eli että nämä streotypiat pitää heittää romukoppaan ja leikata hiuksensa juuri sellaisiksi kuin haluaa! Ilman sitä kirjoitus vain juurikin vahvistaa näitä stereotypioita.

 44. 48

  Maria sanoo

  Toimitukselle mietittävää hetero-oletuksestaan ja ”voi ei joku ehkä luulee lesboksi” -ajattelusta: Miksi se olisi paha asia? Onko lesboudessa jotain vikaa? Onko kaikilla lesboilla lyhyet hiukset? Entä onko vanhenemisessa jotain pahaa? Miksi pitäisi ajatella tällaisia asioita hiuksia leikatessaan?

  Uskon, että kirjoittaja ei ole paha ihminen, eikä halua tarkoituksella loukata. Uskon, että kyse on ajattelemattomuudesta. Nyt voisikin olla hyvä pohdiskella tai herättää keskustelu vaikka ihan uudella blogauksella, miksi ihmisten reaktiot olivat nämä, ja miten olisi toimittu paremmin. Jotain, mikä osoittaa toimittajan kykenevän ajattelemaan myös laajemmalta kantilta sitä, millaista kauneusihannetta hän itse ylläpitää kirjoittaessaan muille naisille kauneuden asiantuntijana, sekä millaista ihannetta hän *haluaisi* ylläpitää ja kannustaa.

 45. 49

  Maria sanoo

  Nainen on naiselle susi. Vastemielisin kirjoitus mitä olen pitkään aikaan lukenut.

 46. 50

  rauhoittukaa sanoo

  Voi herranjumala mitä mielensäpahoittajia maailma on pullollaan. Ihmiset jotka pahoittavat mielensä jonkun kepeän lehtijutun perusteella pitäisi yksinkertaisesti lopettaa lehtien ja blogien lukeminen. Jokainen leikkaa tukkansa miten haluaa ja jos itse tykkää, niin tarviiko siitä vetää hernettä nenään!

  • 50.1

   kakara sanoo

   Ei kommentoiminen aina sitä tarkoita, että on vedetty herne nenään. Kommenttikenttä on palautetta varten. Kurjaa, jos sitä ei voi antaa ilman, että on yhtäkkiä raivohullu mielensäpahoittaja 😀 Tuskin täälläkään moni kommentoinut raivosta kihisee, välittää vain mielipiteensä kirjoittajalle, kun siihen on kerran annettu mahdollisuus. Vuorovaikutusta ja kommunikaatiota, ei sen kummempaa. Negatiivinen palaute ei ole mikään hyökkäys ketään kohtaan, vaan antaa kirjoittajalle ja julkaisualustallekin osviittaa siitä, millaisia mielipiteitä mikäkin julkaisu herättää.

  • 50.2

   Just näin sanoo

   Niimpä, jokainen leikkaa tukkansa miten haluaa, tarviiko siitä alkaa leimaamaan ketään lesboksi, poikamaiseksi tai miestäkaipaamattomaksi?

 47. 51

  Lauri Leppänen sanoo

  Ensimmäinen kosketus kyseiseen lehteen ja tässä vaiheessa kaduttaa se, että klikkauksellani saatoin hyödyttää lehteä jollain tavalla. Toivon, että tämä blogikirjoitus saa kaikki lehden lukijat heräämään ja vaihtamaan lehteä. Toivon myös, että kirjoittaja ymmärtää kommenttien jälkeen juttunsa tason ja katsoo peiliin. Perustelit monessa kommentin vastauksessa, että teit kirjoituksen, sillä kyseisen genren jutut ovat kaikkein luetuimpia. Vinkki: kaikki julkisuus ei ole hyväksi ja suositun aiheen jutuissa pitää miettiä tarkemmin, mitä sontaa ulos suoltaa. Yhdenkin tämäntasoisen jutun julkaiseminen voi olla lehdelle kohtalokasta, vaikka nyt paljon klikkejä saitkin aikaiseksi. Itse en aio ainakaan enää sylkäistäkään lehteäsi kohti.

  Listassa asioita, joita kannattaa miettiä sekä kirjoittajana, että henkilökohtaisessa elämässä – vielä keski-iässäkin!

  1. Älä levittele kuluneita sukupuolistereotypioita. Nykymaailmassa ne ärsyttävät myös niitä, joita ne eivät edes koske. ”Miehet sitä, naiset tätä” -totuuksien lateleminen on typerää, sillä ne eivät KOSKAAN pidä paikkaansa. Miehet ja naiset ovat aika monenkirjava sakki.
  2. Lehden päätoimittajalla on lehden äänitorvena iso vastuu. Tällaisella kirjoituksella teet hallaa monelle muullekin kuin itsellesi.
  3. Asioita voi katsoa muualtakin kuin oman navan ympäriltä. Vaikka itsestäsi kaikki lyhyttukkaiset naiset näyttävät lesboilta, niin kannattaa miettiä onko mielipide enää nykymaailmassa kovin relevantti.

 48. 52

  Hanna sanoo

  Olen järkyttynyt näistä kommenteista. Selvästi tarvitset humoristisempaa lukijakuntaa. Itse otin artikkelin huumorilla, enkä raamattuna. Hävettää tuo negatiivisen ja agressiivisen palautteen määrä. En ole ikinä moista höykytystä nähnyt ja nyt näin tämän kun joku postasi Facebookiin.

 49. 53

  Magdalena sanoo

  Päätoimittajalta viran puolesta tehty yritys tuottaa trafiikkia nettisivuille? Siinä toki onnistuit. Sisällöllä ei niin väliä…

 50. 54

  Mel sanoo

  Täytyypä sanoa, että onneksi leikkasit tuo sinut todella tylsän, huomaamattomaksi ja mummomaisen näköiseksi tekevän polkan pois.

  Näytät paljon skarpimmalta lyhyillä hiuksilla.

  Hullunkurisilta ajatuksiltasi se ei kyllä sinua vältä.

  Rauhaa ja rakkautta.

 51. 55

  Emmi sanoo

  Onpas törkeä teksti. Itse en ihan vielä keski-ikäinen ole, mutta musta on törkeää, inhottavaa ja röyhkeää tulla tämmöistä sanomaan. Ensinnäkään pitkät hiukset ei sovi kaikille. Kuvan polkka on aivan kamala ja lyhyissä hiuksissa kasvot tuli kauniisti esille. Nuorensi myös ulkonäköä. Surullista tässä on se, että tämä teksti taatusti vaikuttaa joidenkin ihmisten itsetunoon. Täytyy sanoa, että luojan kiitos en ole noin rajoittuneen ihmisen kanssa ollut koskaan tekemisissä.

 52. 56

  Ripatti sanoo

  Hei ja kiitos hienosta kirjoituksesta!

  Kuten useasta palautteesta huomaamme, meille on pesiytynyt käsitys siitä, miten erilaisia asioita voi ja saa käsitellä. Jos teet toisella tavalla, se on auttamatta ”väärin”. Asioita ei ole sallittua kirjoittaa toisesta suunnasta ja tässä tapauksessa viesti kirjoittajalle on; ei tätä asiaa voi käsitellä näin, vaikka se olisikin suora lainaus siitä, mitä kirjoittaja on kokenut ja asian osalta pohtinut.

  OLi hienoa, että uskalsit kertoa siitä, miten sinä asiaa olet pohtinut ja siitä, että toit kasvosi esille. Sitä kuvaisin rohkeudeksi. En sitä, että typistämme maailman sellaiseksi, että sitä saa pohtia vain yhdellä tavalla.

  Kirjoituksessa oli paljon sellaista, jota en allekirjoita. Se ei kuitenkaan estä minua pohtimasta kirjoitusta ja sitä, että näinkin voi ajatella ja siinäpäs on paljon rohkeaa pohdintaa.

  Hienoa. Jatka samalla tavalla, eli omalla tavallasi. Sen vuoksihan kirjoitat.

  • 56.1

   Peace and love vaan kaikki sanoo

   Ripatti, veit sanat suustani! Kyllä meillä kaikilla, myös toimittajilla, saa olla omat mielipiteet ja tavat pohtia asioita. En ymmärrä tätä lyttäystä, ja oman oikean mielipiteet jyrkkää paremmaksi julistamista. Olen kirjoittajan kanssa hyvinkin eri mieltä, mutta ei tämä kirjoitus loukkaa enkä koe tarvetta kertoa, miten eri tavoin minä ajattelen. En edes tiedä, kumpi meistä olisi oikeassa.

 53. 58

  Naisellinen lesbo sanoo

  Törkeää luulla kaikkia lukijoita heteroiksi, joiden pitäisi pelätä että heitä LUULLAAN lesboksi.

  Onko näitä ennakkoluuloja pakko vahvistaa kirjoittamalla julkisesti ahdas naisille ja muille ryhmille sopiva lokeropaikka?

 54. 59

  Tanja sanoo

  Mitähän helvettiä mä just luin. Tässä on niin monta asiaa väärin niin monella tasolla. Ensin luulin huumoriksi, mutta ei. Voi apua, tuplanaamapalmu. Kirjoitus aiheutti mulle tarpeen sulkeutua pimeään komeroon heijaamaan itseäni sikiöasennossa edestakaisin.

  En pysty kestämään tämän toimittajan nais-, ihmis- ja maailmankuvaa.

 55. 60

  Vissy sanoo

  Tukka kannattaa pitää lyhyenä, jos se on paremman näköinen niin. Eli esim. kovin ohut ja onneton vähän pidempänä. Eikä lyhyen vaihtoehto aina ole ponnarimitta, vaan jokin keskimittainen systeemi sopii melkein kaikille, kun on oikein leikattu.

  Sun tukka oli ihan kiva pitkänäkin, ja pakko todeta, että tyttömäisyyttä oli pitkillä hiuksilla enemmän. Samasta syystä itse pidän polkkaa. Lyhyellä tukalla en todellakaan näytä Sinéad O’Connorilta, vaan, no, mieheltä. Enkä halua näyttää mieheltä yhtään enempää kuin on pakko. Kaikki kunnia heille, jotka haluavat.

  Vaikka tämä koko juttu taisi olla huumoria, olen silti siltä mieltä, ettei lyhyt tukka sovi kaikille.

 56. 61

  toimitus sanoo

  Kiitos kaikille kommentoijille!
  Olen lukenut kaikki palautteet ja vastannut ketjun alkupään viesteihin.
  Ystävällisesti,
  Ulla Veirto

  • 61.1

   S. Koskinen sanoo

   Tähän 10 kohdan kysymykseen liittyi niin paljon turhaa luuloa. Minulla on ollut aina ohuet hiukset, siksi ne on myös olleet aina lyhyet. Pesen, hoidan, laitan ja leikkaan hiukseni 4-5 viikon välein. Pitää tyytyä siihen mitä on synnyinlahjaksi saanut. Veljeni sanoi minulle, on syöpähoidoista ainakin se ilo, että sä saat mustat, paksut ja kiharat hiukset. Pitäisikö tehdä potilasvahinkoilmoitus liian laimeasta sytost. hoidosta. Hiukseni on yhtä ohuet ellei ohuemmat kuin ennenkin. On minuun joki mies joskus ihastunutkin. Olenko toimittajan mielestä epänaisellinen, kun karvoitukseni on tuuheampaa muualla kehossani. Tai oli. Pahuus sieltäkin oheni.

  • 62.1

   Stop age-shaming sanoo

   Kyllä saa. Anna roikkua vaan, tai no hulmauta välillä sivulle jos siltä tuntuu.

 57. 63

  Suomalainen mies sanoo

  Mahtavan rohkea mielenilmaus – lisää tällaista! Lyhyt tukka ei ole naisellinen, piste! Kun maailmalla vähän katsoo ympärilleen huomaa, että Suomessa on taas tasa-arvo mennyt liian pitkälle. Miehille ja naisille sama tukka, molemmat tai mieluummin nainen vaihtaa talvirenkaat autoon ja jos avaat oven naiselle, niin hän suuttuu – selviän kyllä itsekin! Kyllä se vaan niin on, että jos on itsetunto kohdillaan niin ei tarvitse tämän (tai minkään muun julkaisun) artikkeleista ottaa nokkiinsa. Eli siis minulla ei ole.

  • 63.1

   ^ sanoo

   Juuri passeli esimerkki siitä millaiseen lukijakuntaan tämän tyyppinen kirjoitus vetoaa ja perustelu sen saamalle kritiikin tarpeellisuudelle.

 58. 64

  Kuusikymppinen sanoo

  No huh,minun ystäväni kyllä tykkää pörrötellä lyhyttä tukkaa.Kävi vartavasten katsomassa tänään miltä näytin kampaajakäynnin jälkeen uudessa värissä vanhassa hiusmallissa ja tykkäsi kovasti. Toisekseen kaikkien hiuslaatu ei sovi pitkälle tukalle, minulla liian pehmeä ja kihara, runsaasti sitä kyllä on.

 59. 65

  Hän, jolla ei ole hiuksia sanoo

  Koskaan en blogeihin kommentoi ja harvoin vedä palkokasvia nenään, mutta tämä osui nyt johonkin ytimeen ja pääsi hiukan kiehahtamaan.

  Ensinnäkin koko lista on roskaa ja toiseksi, jos ei nainen itse itseään alenna niin ei kukaan muukaan. Itse ajelin pääni kaljuksi reilu vuosi sitten ja siitä asti hiusten pituus on vaihdellut 3-6 mm välillä. Silloin tällöin joku vilkaisee pidempään, mutta jos joku vähäisestä hiusmäärästä hermostuu, niin sehän on hänen ongelmansa eikä minun?

  Minulla taasen menee aika hyvin: Nukun aamuisin 15 min pidempään, koska hiuksille ei tarvitse tehdä mitään. En osta shampoota tai mitään muutakaan hiusvärkkiä. Matkustan kevyesti. Koskaan ei ole huonon tukan päivää. Hiukseni eivät vaikuta itsetuntooni enää mitenkään. En koe hiusmallin vaativan naamaltani yhtään mitään, kun naamani nyt on sellainen kuin on. Minkäs sille tekee.

  Yhtään työtilaisuutta ei ole mennyt ohi. Rakkauselämä on kuten ennenkin. Kaikki on kiinni siitä, millaiseksi itsensä tuntee. Minä olen tällainen, oli tukkaa tai ei. Ne ovat vain karvoja. Siis karvoja. Kertoo aika paljon meidän yhteiskunnasta, että ihmisillä on aikaa ja energiaa pohtia sitä, mitä ne meistä viestivät ja mitä muut niistä ajattelevat ja minkä väriset tai pituiset niiden pitäisi olla. Ne. Ovat. KARVOJA.

  Yleisin saamani kommentti asiasta on, että olenpas rohkea nainen. Vastaus siihen on: En ole. Ne ovat vain karvoja.

 60. 66

  soopeli sanoo

  Kylläpäs herättää lukijoissa paljon tunteita tämä postaus. Jokainen noista kymmenestä kohdasta on sellainen jolla pitkää hiusta on pyritty puolustelemaan. En voi kuin ihmetellä että näinkin harva näkee tuon idean jutun takana. Toimittajahan _kävi_ leikkauttamassa tukkansa lyhyeksi. Ei siis jättänyt leikkaamatta, vaikka hänkin on kuullut nuo kymmenen kohtaa pitkän tukan puolustukseksi.
  Tärkeintä toki monesti on päästä vain sohlaamaan ja moittimaan ja sanomaan suorat sanat. Joskus kannattaisi myös hetkeksi pysähtyä miettimään mitä oikein luki, voisi mieli muuttua 😉 Itse en seuraa muotia enkä hiusmuotia, mutta siltikin olen kuullut viitattavan johonkin noista kymmenestä kohdasta monta kertaa. Jos te ette ole, olette joko sokeita, tai ette havannoi ympäristöänne kuten minä. Minulla on pitkät hiukset, koska en viitsi laittaa niitä joka päivä, enkä kulkea kampaajalla leikkaamassa. En värjää, enkä tee muutakaan näille kuin pesen. Mieheni myös rakastaa hiuksiani, eikä haluaisi että niitä leikkaisin. Minä taas pidän mieheni pitkästä parrasta. Toimittajalle sopii molemmat hiusmallit tosi hyvin 🙂

 61. 67

  Uskomatonta sanoo

  Luin tekstiä haavi auki odottaen jotakin ällistyttävää ’ ja sitten heräsin ja opettelin pakinoimaan’ -käännettä. Sitten tarkistin otsikkoriviltä olenko varmasti lehden blogissa. Sitten luin kommenttikentästä kuinka toimittaja haluaa jostain syystä tehdä ammatillisen itsemurhan.

  Mut hei toimittaja, kiitos kommenteistasi! Ne voi tulkita monella tavalla. Itse tulkitsin ne viimeisinä teksteinä joita lehteenne liittyen luen.

 62. 68

  Miriah sanoo

  Hyvä kirjoitus! Tykkään tosi paljon teidän toimituksen jutuista. Näin keski-ikäisenä itsekin olen pohtinut pitkän ja paksun tukkani lyhyeksi leikkaamista vaihtelun vuoksi, mutta nyt haluan pitää sen ehdottamasti pitkänä.
  Älkää välittäkö noista motkottajista :).
  Aurinkoista syksyn jatkoa!

 63. 69

  Julia sanoo

  Olen 46v, hiukset ovat paksut ja pitkät, vyötärölle asti ja vaaleaksi raidoitet. Ei tulis mieleenkään leikata. Paljon helpommat ovat laittaa ja pitää kuin näin paksu tukka lyhyenä. Lyhyehkön otsatukankin kanssa saa välillä vääntää tarpeeksi.
  Ymmärrän kyllä, että joku tykkää lyhyestä ja miksei saisi tykätä. Jokaisella oma tyylinsä. Itselläni oli koko lapsuuden ja suuriman osan nuoruudestakin lyhyt tai polkka tai jotain muuta. Työnkuvan takia pitkä on paljon kätevämpi.
  Aika tympeän asenteellinen kirjoitus. Miksi pitäisi mietti mitä muut miettivät ja ketä miellyttää, voisiko vaan olla oma ihan itsensä?

 64. 70

  Timppa sanoo

  Kenenkään ei kuuluisi ajatella noin paljon muiden ihmisten mielipiteitä. Jokaisen meistä kuuluisi saada olla omalla tavallaan juuri sellainen kuin ikinä haluaakaan olla ja sen pitäisi olla sataprosenttisesti okei eikä millään tavalla kritisoitua! Jos haluat että hiukset on pitkät tai ettei niitä oo ollenkaan, niin hienoa! Se on sun päätös eikä kellään muulla oo mitään sanottavaa siihen! Olkaa naiset ja miehet ja muut just sellasia ku haluutte olla hiuksienne tai minkä vaan suhteen olla, viis muista!

 65. 72

  Sepä se sanoo

  Oho. Keski-ikäni alkoi jo 16-vuotiaana, jolloin pääsin yhdeksänneltä luokalta. Kesäloman alkajaisiksi menin kampaajalle ja pyysin päästä eroon pitkästä tukasta. Siitä lähtien minulla on ollut HYVIN lyhyt hiusmalli. Nyt olen päälle kolmenkymmenen.

  Pojaksi on luultu pari kertaa. Etenkin työvaatteissa. Ne kun ovat epänaisellisesti sellaiset mustan, ruskean- ja vihreänkirjavat ja niihin kuuluvat klassisen jakkupuvun ja avokkaiden sijaan maiharit, baretti ja villapaita. Olen tehnyt senkin virheen, että olen miesvaltaisella alalla. Vieläpä ihan tylsästi heterona. Vaikka onkin se lyhyt tukka.

 66. 73

  Tuliko sulle tästä oikeasti hyvä mieli? sanoo

  Koetko olleesi tämän tekstin suhteen jotenkin rakentava? Nainen on naiselle susi, selvästi. Häpeäisit. Miten voit lehden päätoimittajana kirjoittaa näin suunnattoman laidallisen paskaa? Olet päätoimittaja julkaisussa, jonka pitäisi kannustaa naisten positiivista minäkuvaa. ”Miesten kiinnostus on naisen ulkoasun mittari, ethän vaan tee itsestäsi missään tilanteessa ällöttävää, yököttävää lesboa, olet ruma ja paljas ja kauhea.” Miten meni noin niinkuin omasta mielestä? Olisiko mieluummin kannattanut kirjoittaa artikkeli omista itsetunto-ongelmistasi ennen kuin kaadat ämpärillisen paskaa muiden suomalaisten naisten päähän? Häpeäisit, ihan oikeasti. Aikuinen nainen. Kylmä, paljas ja selvästi kriisissä.

  • 73.1

   Anna sanoo

   Samaa mieltä. Aivan järkyttävää tekstiä, jonka perusteella kyllä jo huolestuu kirjoittajan omasta itsetunnosta ja jonnekin n. 1800-luvulle jääneistä arvoista.

 67. 74

  Väärätukka sanoo

  Hyvä toimittaja, olen 26-vuotias nainen (siis lähes 30 ja uhkaavasti lähestymässä keski-ikää) ja minulla on lyhyet, sivulta ja takaa siiliksi ajetut hiukset. Olenko normaali? Käytän aika vähän meikkiä, vaikka olenkin asiakaspalvelutyössä osa-aikaisena ja opiskelenkin vielä. Olen siis jatkuvasti ihmisten arvostelun alaisena. Pitäiskö minun nyt olla paniikissa? Minulla oli vielä 17-vuotiaana markkinoimasi pitkät kutrit, joista miehet pitävät, mutta minusta – ja varmaan niistä miehistäkin – näytin enemmän Thelma & Louise -leffasta karanneelta. Ai niin! Onko lesbojen ulkonäöstä jokin yleismaailmallinen lajikuvaus, että voin välttää virheet ja osoittaa oman heterouteni miehille? Minulle kun nainen näyttää naiselta seksuaalisesta suuntaumuksesta huolimatta. Ovatko pitkät hiukset elinehto, jotta miehet tunnistavat minut heteronaiseksi? Olen kyllä harrastanut seksiä ja seurustellutkin sinä aikana, kun minulla on ollut tämä lyhyt tukkamalli. Jotkut naiset ovat myös lähestyneet minua ja yrittäneet osoittaa kiinnostustaan minua kohtaan esimerkiksi baarissa, mutta olen aina kohteliaasti ottanut kehut vastaan ja kertonut, että valitettavasti tykkään pojista. Pitäisikö tämän takia äkkiä aloittaa hiustenkasvatusprosessi vai mielummin uskoa lesboystäviäni, jotka ovat kertoneet, että kyllä lesbo lesbon tunnistaa – kaikella rakkaudella. Nyt, kun olen sinkkunainen ja melkein valmistunut maisteri, niin pitäisikö ihan vain työnsaannin ja naimisiinpääsyn vuoksi kasvattaa pitkät hiukset, jotta sosiaaliturva olisi taattu aina eläkeikään asti vai voinko elää niin sanotusti ”on the edge”, ja uskoa niitä naisia – niitä nuoria, keski-ikäisiä ja arvokkaasti ikääntyneitä naisia – joiden mielestä olen omaperäinen ja ainutlaatuinen hius- ja vaatetyylini kanssa sekä niitä miehiä, jotka kehuvat baaritiskeillä ja vielä yömyöhällä sängyssäkin, että olen kaunis (ja, suora lainaus, ”tyhmä, jos en sitä peliinkatsoessa itse huomaa”)?

  • 74.1

   Kasvata hiukan! sanoo

   Kyllä vain muualla maailmassa suomalaisia keski-ikäisiä ja nuoriakin todella lyhyt- ja jopa siilitukkaisia naisia pidetään helposti hiukan miehekkään lesbon näköisinä 😉

   Vain lähinnä Audrey Hepburnin näköiset siropiirteiset kaunottaret näyttävät aivan lyhyessä tukassa naiselliselta – toki kaikki suomalaiset naiset eivät edes halua näyttää naisellisilta ja moni valitseekin olla ns. androgyynin näköinen.

 68. 75

  Akka sanoo

  Pitääkö tukkaansa jotenkin perustella? Pitääkö ottaa huomioon, mitä muut ajattelevat?
  Itse ajan tukkani koneella muutaman millin sängelle muualta kuin päälaelta, enkä mieti yhtään mitä muut siitä sanovat. Äiti jaksaa joskus huomauttaa, mutta omapa on tukkani ja omiani ovat myös tukan takia menetetyt mahdollisuudet.
  Toimittajana (olen koulutukseltani journalisti) ymmärrän jutun kirjoittajan yrityksen olla ironinen tai hauska tai jotain sinne päin, mutta ihmisen tukkaan vain ei kuulu puuttua kenenkään. Ei enää nykypäivänä.

 69. 76

  Alina Jefremoff sanoo

  Tsiisus mitä tekstiä. Girls supporting other girls ja kaikkee sitä jatsii, vai mitä Ulla ? Kerro mulle lisää miten ei kannata tehdä että miehet tykkäis !

 70. 77

  Mies sanoo

  Minä tykkään naisista joilla on lyhyt tukka. He näyttävät itsevarmuutta ja -tietoisilta. Se on seksikästä.

 71. 78

  sanoo

  Toimitukselta aika ala-arvoista kirjoittaa että lyhyet hiukset viestittävät jotain seksuaalisuudesta. . . Lyhyet hiukset, ettei ole kiinnostunut miehistä WTF onko pitkät hiukset kasvattanut nainen sitten ihan Lortto ?
  Itse joudun käyttämään peruukkeja koska hiuksia ei minun päässä ole. Taidan olla Maho ?

 72. 79

  Anna sanoo

  Siis MITÄ!?! Ennenkään ei ole kyseinen lehti juuri kiinnostanut, mutta nyt ei kyllä tarvitse ikinä enää sitä ostaa tai edes ottaa ilmaiseksi. Lähes kaikki juttunne keskittyvät jo valmiiksi siihen, mitä naisissa on väärin ja huonosti – jotta lehteänne ostettaisiin vastedeskin sillä siellä on ihania mainoksia ja vinkkejä siihen kuinka tulet kauniimmaksi sillä muuten et kelpaa kenellekään. ”Olet läski ja ruma – laihduta näin oikein” ”Olet liian laiha ja ruma – miehet eivät kiinnostu sinusta” ”Olet ruma, osta lisää näitä meikkejä peittääksesi sen” ”Näillä vaatteilla piilotat vartalosi ongelmakohdat – sillä olet ruma ja väärän kokoinen/muotoinen” ”Nyt äkkiä bikinikuntoon, muuten ruma kroppasi aiheuttaa häpeää rannalla ja aivan syystä” ”Koska haluat tietysti vain miellyttää miehiä sillä kaikki me naiset olemme aivottomia pinnallisia kanoja, pidäthän pitkät hiukset sillä lyhyet eivät kiinnosta miehiä ja lisäksi tarkoittavat että saatat olla lesbo – hyi! Tai siis saathan olla lesbo, enhän toki ole mikään menneille vuosisadoille jäänyt dinosaurus kun nykyään kai lesbotkin pitää hyväksyä” Elämämme tarkoitushan on laittautua miehiä varten ja maksimoida heidän kiinnostuksensa, sillä mitäs muutakaan nykynaiset voisivat elämältään haluta? Siis mitä ihmettä!? Toivottavasti tajuat edes hävetä tätä ”hauskaa” ja mielestäsi aivan oikein stereotypioita vahvistavaa tekstiäsi. Hyi.

 73. 80

  Eevastiina sanoo

  Kohtaan 5 kommentoisin, että kemikaalit EI rasita lyhythiuksista sen enempää kuin pitkähiuksistakaan, kun käyttää sertifioitua luonnonkosmetiikkaa hiusten pesuun ja muotoiluun. Esim: https://farfalla.fi/styling.html

  Kieltämättä kampaajalla lyhythiuksisen on käytävä usein (mä käyn viiden viikon välein) mutta jos on löytänyt kivan kampaajan, sehän on vain ilo! <3 (itse olen esimerkiksi itse löytänyt ihanan ekokampaajan, joka on erittäin kohtuuhintainen.)

  Kaiken kaikkiaan sanoisin, että omat hiukset on kivat kun ne hulmuaa juuri sen pituisina ja mallisina kuin missä itse viihtyy. Niin että stereotypiat kuuseen!

 74. 81

  Juuliajenny sanoo

  Kohtalaisen tosikkomaista kommentointia. Lyhyttukkaisuus on ihan yleinen stereotypia miehillä, joten silläkin ironisointi perusteltua. Sarkasmi on ainakin kaksiteräistä lukjoille.

  Yrittäkää nauttia elämästä ja tarttua näin totisesti papillisemmin kuin miespaavit, jos joku on vähän heteronormatiiviinen. Homoseksuaalisuuteenkin suhtaudututtu ihan arkijärkisesti.

  Seksismin näkeminen tuossa kirjoituksessa kysyy jo mielikuvitusta, kun käytettyä yleisiä miesoletuksia. Ennemmin tuollaisa pääkirjoituksia lukisi, kuin totisen torvensoittajan ryppotsaista poliittista korrektisuutta koko ajan miettein. Aina jotakuta sanavalinta sattuu, mutta kohtuus kaikessa.

 75. 82

  H-J sanoo

  Toimittaja otti esiin kymmenen stereotypiaa, joita vielä valitettavan usein kohdistetaan lyhyttukkaisiin. Toki juttua olisi voinut kehitellä vielä rakentavampaankin suuntaan, mutta toimittaja oletti oman esimerkillisen muutoksensa riittävän. Toimittaja siis nosti pöydälle nämä stereotypiat ja rivien väleissä nauraa niille itseironisesti – leikkauttamalla tukkansa. Moni ilmeisesti olisi toivonut jotakin tsemppausta loppuun? Oli miten oli, te ette toimittajaa haukkumalla mahda mitään sille, että nämä stereotypiat todella ovat keskuudessamme. Toimittaja ei ole tyhmä, turhaan avaudutte hiuskriiseistänne ja seksuaalisuudestanne. Kasvattakaa itsetunto ja leikkauttakaa tukkanne kuten haluatte. Meidän pitäisi mieluummin keskustella nyt siitä, miten voimme kumota nämä esitetyt ennakkoluulot. Kirjoitus olisi siihen hyvä alustus.

  • 82.1

   H-J sanoo

   Ja tuli vielä mieleen; en tiedä teistä, mutta itse tiedostan herättäväni ennakkoluuloja ja toisinaan pohdin niitä, mässäilen niillä tai naureskellen kumoan niitä. Jotenkin siksi koen ymmärtäväni toimittajan ajatuslogiikkaa. Ehkä tämä ei ilmeisesti ole kovin normaalia. Tässäpä itsellekin paljon mietittävää!

 76. 83

  Heidi Lehtinen sanoo

  Itse inhoan lyhyttä tukkaa ja mieheni ei pidä lyhyistä hiuksista lapsena minulla oli aina sellanen p@sk@ polkkapata mistä kammo.. aina halunnut pitkät liehuvat tuuheat laineikkaat hiukset värillä ei ole väliä sitä on helppo vaihtaa mutta myöskään hiukset ei määrittele naisia tai miehiä? Ja minulla on lesbo ystäviä joilla on niin pitkiä kuin lyhyitä Hiusmalleja ! Toki nuo lyhyet on maskuliinisemmat ja pitkät feminiimisemmät ihan niin miehilläkin . … mutta makunsa kaikilla ja mielensäpahoittajia ei tarvitse olla tai pikkusielusia !? Mummini nautti niin pitkään pitkistä hiuksista kuin vähänkään voi ja kun syöpä tuli hiukset lähti kehtaisi hän myös olla kalju ja lyhyt hiuksinen ikä oppia kaikki hautaan asti

 77. 84

  Petteri sanoo

  Nyt selvisi ainakin minulle, että miksi on olemassa sellainen asia kuin SOME -kohut: sen takia, että keski-ikää lähestyvät tai siihen päässeet naiset ovat aivan sairaan tosikkoja jotka loukkaantuvat kaikesta mistä he voivat olla eri mieltä. Tässäkin yhden naisen kevyt, vapaa-ajallaan rustaama kirjoitus hiuksista ja jengi repii pelihameita.

  Mutta miksi keski-ikäiset naiset on niin niuhoja?

 78. 85

  Kiitos ohjeista sanoo

  Miksen haluaisi näyttää huomaamattomalta? Se on monessa tilanteessa eduksi.

 79. 86

  Kasvata hiukan! sanoo

  Sinulle sopisi leukaan ja tai hiukan leuan alle ulottuva polkka tms. paremmin!
  Leukasi on hyvälinjainen – ja mielestäni tuo kampaus , vaikka muuten hyvin leikattu onkin, niin se ei tee sille tai kasvoillesi oikeutta, vaikka leuka nyt paljastuukin paremmin.
  Tukka on nyt liian lyhyt ja tekee siksi tätimäisen ja androgyyninkin näköiseksi – toki tuo vanhakin tukka oli mielestäni väärän mittainen, ainakin noin lässähtäneenä. Tukka näyttää noin lyhyenä myös ohuemmalta.

  Toki sinulle sopisi myös huomattavasti aloituskuvaa pidempi tukkakin, jonka saisi föönattua kuohkeammin, jolloin vanhenemisen merkit eivät näy kuten aivan päätä myöten menevän tukan kanssa on asian laita. Tätähän jenkit käyttävät ja näyttävät hyvältä – ja ainakin naisellisemmilta kuin suomalaiset.
  Suurimmassa osassa maailmaa naiset pitävät pidempiä tukkia ja etenkin jos on painoa, vaikka sinulla ei ole, niin myös tukan pitää olla hiukan isompi. Lihava naama ja siilitukka – on ehkä kauhein yhdistelmä sekä naisella että miehellä, mitä on. Esim. polkkatukalla pystyy piilottamaan kaksoisleukaakin ja muotoilemaan kasvoja. Mitä sirommat kasvot, esim. pienempi nenä yms. – niin sitä lyhyempi kampaus myös pukee naista ja on silti naisellinen – jos puhutaan lyhyistä tukista.

  Yleisesti ottaen Suomessa ihmiset tai parturitkaan eivät mieti tarpeeksi sitä, miten asiakkaat näyttäisivät esteettisessä mielessä kauniimmilta ja naisellisemmalta! Tai mies komeammalta ja miehekkäämmältä; miehillähän on vielä isommat ongelmat Suomessa, kun vedetään vain puliksi ja sitten se usein hiukan lihonut naama ja pää näyttää vain isolta ja muodottomalta.
  Ja olen huomannut, että moni parturi (tai asiakas ehkä itse vaatiikin?) – korostaa jotakin tiettyä piirrettä, vaikkei se ei olisi edes kaunis piirre – esim. jollain on aivan kauhean korkea otsa, niin parturi vain korostaa sitä, kun muissa maissa parturi ehdottaisi malleja, joissa liian korkeaa otsaa saadaan näyttämään matalammalta.
  Muotitukat ovat nekin ongelma, sillä joillekin sopii ja joillekin ei, mutta silti kaikille vaan laitetaan – esim. miehille tämä ananas. Teknisesti suomalaiset parturit ovat kuitenkin huippua.

  • 86.1

   Kasvata hiukan! sanoo

   Ohennussaksien käyttö on muuten monilla suomalaisilla partureilla liiallista, etenkin kun suomalaisilla usein onkin niin äärettömän ohut tukka – ja kerrostaminenhan on eri asia kuin ohennussaksien raju käyttö.
   Itsellä ollut sekä venäläisen että suomalaisen leikkaama lyhyt tukka – ja venäläisen oli huomattavasti parempi, kun ei ohentanut, vaan pikemminkin korosti paksua tukkaani ja juurikin tarkasteli kasvojen piirteitäkin tarkasti.

 80. 87

  Kasvata hiukan! sanoo

  Jos leikkauttaa hiukset lyhyiksi, niin vaatteet ja muu tyyli saattaa mennä vaihtoon myös!

  Itse kokeilin joskus lyhyttä tukkaa ja moni vaate ei enää sitten sopinutkaan. Joten jo senkin takia oli pakko kasvattaa pitkä tukka takaisin – ja koska pitkä tukka vain tuntuukin paremmalta itseni kohdalla.

 81. 88

  Sari sanoo

  Kammottavan asenteellista ja vanhanaikaista potaskaa!
  Sanoisin päinvastoin, että naiset, jotka väkisin pitävät
  samaa pitkää hiusmallia kuin nuorempana, pelkäävät
  kouristuksenomaisesti vanhenemista!
  Katsokaa vaikka Arja Korisevaa miten upean freesiltä näyttää
  lyhyet hiukset iän ikuisen tangokuningatar-tyylin jälkeen.

  • 88.1

   pitkätukka sanoo

   Tämä on juuri se mitä tämän kirjoituksen jälkeen pelkään muiden kuvittelevan, koska haluan pitää omat hiukseni erittäin pitkinä. Ja että ihmiset luulevat minun jotenkin haluavan miellyttää miehiä yms. potaskaa. Minä vain tykkään pitkistä hiuksista itselläni eniten. En tarvitse siihen mitään muuta syytä. En siksi että pelkäisin vanhenemista yms. Jotkut eivät vain halua leikata lyhyeksi ilman sen kummempaa syytä, kuin että viihtyvät pitkässä tukassaan. Pitääkö sitäkään sen kummemmin perustella kuin lyhyeksi leikkaamistakaan?

 82. 89

  Merja sanoo

  Olipa teksti tarkoitettu humoristiseksi tai ei, niin otetaan kuitenkin huomioon, että postaukseen liittyy myös valokuvia. Aloituksen valokuvathan selvästi ottavat kantaa noihin ikivanhoihin ajatuksiin lyhyistä hiuksista naisella. Kirjoittajalle uusi kampaus sopii ”kuin nenä päähän”, eli kumoaa stereotypiat heittämällä.
  Toisekseen keski-ikäisen naisen itsetunnon pitäisi olla sillä tasolla, että voi pitää sellaista kampausta kuin itsestä tuntuu. Toki jokainen valinnoillaan jotain viestii.
  Itse olen keski-ikäisenäkin valinnut pitkät hiukset aviopuolisoni toiveesta. Omasta vapaasta tahdostani sitä noudatan, koska mieheni ei paljon muuta toivo.
  Monet muut valintani ovatkin sitten perinteisesti vähemmän naisellisia 🙂

 83. 90

  JennyErn sanoo

  Otsikossa esitellään kulunut ja kliseinen ajatus, joka vihjaa, että lyhythiuksinen nainen on jotenkin rumempi/epäseksikkäämpi/epävarmempi/jne kuin pitkähiuksinen. Moni varmaan miettii ja pelkää samoja asioita kun leikkaa tukkansa, joten olisiko toimittaja voinut tuoda asian jotain uutta näkökulmaa? Kirjoittaa vaikka siitä, että naisen kannattaa sanoa piupaut muiden mielipiteille ja leikata juuri sellainen tukka kuin haluaa.

  Artikkelin syyllistävä ja vanhanaikainen sävy ärsyttää. Kohta 7 on seksuaalivähemmistöjä loukkava. Kiva, että juttu on tehty henkilökohtaiseen tyyliin, mutta ehkä näkökulmaa olisi ollut syytä hioa ja miettiä, mikä viesti naisille halutaan välittää.

 84. 91

  Ylikersantti sanoo

  Huomioiko kukaan lainausmerkkejä alkuperäisessä kirjoituksessa ? Näyttävät aika lailla ” tältä. Itsetuntoni voisi olla parempikin, mutten silti kaipaa keneltäkään lupaa olla minä. Olen kuullut sellaisiakin stereotypioita , että mallit ja bodarit ovat tyhjäpäitä! Tai että haukkuva koira ei pure.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *