Suolainen superkulho

Suolainen superkulho

 

Tänään vuorossa herkullinen suolainen superkulho! Rakastan kulhoruokia monestakin syystä. Ensinnäkin kulhoruoissa vain mielikuvitus on rajana, eikä annos käy siten koskaan tylsäksi. Toiseksi, pakastimesta, keittiökaapeista ja jääkaapista löytyy aina tarvittavat raaka-aineet, sillä melkein mikä tahansa sopii kulhoon. Kolmanneksi, voit tehdä sen jälkiruoka-ajatuksella makeaksi tai pääruokatyylisesti suolaisena niin kuin tänään.

 

Suolainen superkulho

Suolainen superkulho

 

Suolainen superkulho tuo vaihtelua salaattiruokiin, jotka nekin ovat toki ihania, mutta lämmin kasviskulho on mielestäni enemmän kuin paikallaan tuulisessa ja vielä toistaiseksi koleahkossa kevätsäässä. Lämmitetyt kasvikset ja kasvisruoka ylipäätään on myös helpompaa ravintoa ruoansulatukselle, jonka taakkaa samalla kevennät. Jos suolisto on huonossa kunnossa, ei raakoja kasviksia kannatakaan nauttia suuria määriä. : )

 

Suolainen superkulho

 

Annoksen pohjana on tällä kertaa kvinoapuuro – kauralla, chialla, lehtikaalilla ja mausteilla ryhditettynä. Päälle superraaka-aineita, kuten mangoldia, porkkanaa, raitajuurta, Yosan Greek style kaurajogurttia, mung-pavun ituja, yrttejä ja parsakaalia. Makuja, värejä ja tekstuureja löytyy! Suolainen superkulho sisältää laajasti mikro- ja makroravinteita, on täysin vegaaninen, sokeriton, kuitupitoinen ja gluteeniton. Tämän päälle sopii loistavasti myös keitetty kananmuna, jossa on valuva keltuainen. Tällä kertaa jätin sen pois, jotta annos on täysin vegaaninen.

 

Suolainen superkulho

 

Vinkki: voit rakentaa haluamasi pohjan valmiiksi ja tarjoilla lisukkeet erikseen, jotta jokainen voi itse koota mieleisensä kulhon. Voit myös laittaa tarjolle erilaisia kastikkeita, kaurajogurttia, pähkinä- tai siemenvoita, yrttiöljyjä ja niin edelleen.

Vinkki 2! Ystäväni Anni Kravin kirja, Hyvää kaunista tarjoilee ideoita erilaisiin puuroihin. Ilokseni saan kertoa, että Yosan Instagramissa on 31.3.–14.4. kilpailu, joka alkaa tänään! Joka perjantai arvotaan yhteensä kuusi kirjaa osallistuneiden kesken. Tänään siis vuorossa ensimmäinen arvonta. Kurkkaa osallistumisohjeet @karitatykka -instatililtäni.

 

Suolainen superkulho

 

Syötkö sinä usein kulhoruokia? Millainen suolainen superkulho on sinun suosikkisi?
Kurkkaa myös arvontaohjeet Instatililtäni @karitatykka ja osallistu, niin onnetar saattaa suosia juuri sinua ja saat ihastuttavan kirjan!
Onnea matkaan. : )

 

Iloa ja herkullisia hetkiä!

Karita

 

 

Suolainen superkulho

 

3 dl vettä + lisää haluamasi koostumuksen mukaan
1 dl vaaleaa kvinoaa
2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl zaátar- mausteseosta
1/2 tl kuivattua sipulijauhetta tai kuullotettua sipulisilppua maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
ripaus suolaa
ripaus savupaprikaa
2 lehtikaalinlehteä, lehtiruoto poistettuna

chiamuna:
1,5 rkl chian-siemeniä
4,5 rkl vettä

 

pala porkkanaa, raakana tai kypsennettynä
pieni raitajuuri, raakana tai kypsennettynä
parsakaalia, kevyesti höyrytettynä
yksi mangoldinlehti

mieleisiäsi yrttejä
mung-ituja
Yosa greek style -kaurajogurttia

 

Kiehauta vesi ja kypsennä kvinoa ja kaurahiutaleet. Lisää mausteet ja pilkottu lehtikaali. Kypsennä hetki, kunnes lehtikaali on kypsää.

Lisää lopuksi chiamuna ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Annostele kulhoon tai kulhoihin ja lisää mieleiset lisukkeet. Viimeistele annos kaurajogurtilla, tahinilla tai muulla mieleisellä kastikkeella.


Nauti!

Kommentit
    • 1.1

      karitatykka sanoo

      Moi Ilmari.

      Marokkolainen ruoka on todella hyvää! Ihanat mausteet ja maut. Kasvis tahinet ovat herkullisia… : )

      Maukasta viikkoa!
      Karita

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *