Seksikkään ihon salaisuus

Kaupallinen yhteistyö: Esse

Seksikkaan-ihon-salaisuus

 

Seksikkään ihon salaisuus ja lopussa kutsu sinulle

Seksikkään ihon salaisuus kiinnostaa meitä kaikkia, etenkin meidän naisten. Mutta mistä johtuu, etä olemme puhtaampia kuin koskaan, mutta ihomme voivat huonommin kuin koskaan? Mielestäni se johtuu siitä, ettemme ajattele ihoamme elimenä, vaan jonain kuorena, jolle voi tehdä mitä vain. Olemme valmiita erilaisiin korjauksiin, koviin kemikaaleihin ja käsittelyihin. Kammoksumme bakteereja, joiden luulemme aiheuttavan näpyt ja muut ikävät iho-oireet ja haluamme poistaa ne. Etsimme täydellistä ihoa, jossa ei ole näppyjä, virheitä tai oikeastaan mitään elämää, ja jota olemme valmiita rääkkäämään monin tavoin. On hyvä kuitenkin muistaa, että iho on suurin elimemme ja kaikki mitä sille sivelemme imeytyy myös kehoomme ja vaikuttaa ihon omaan ekosysteemiin. Iho osaa toimia ja uudistua, jos sen mikrobiomille ja soluille annetaan oikeat olosuhteet toimintaan. Voisiko seksikkään ihon salaisuus ollakin ihon hellimisessä ja bakteereissa, vai onko helliminen tarkoitettu annettavaksi ainoastaan jollekin toiselle ja onko terve bakteerikanta tärkeää ainoastaan suolistossamme?

 

Kaikki ovat jo kuulleet suoliston bakteerikannasta ja mikrobiomista, mutta myös ihon pinnalla elää aivan oma bakteerikanta, jolla on suuri vaikutus terveyteemme.  Iholla on oma ekosysteemi, joka tarvitsee omat bakteerinsa voidakseen ja toimiakseen hyvin. Aivan kuten suoliston heikko bakteerikanta ja ekosysteemi ilmenee erilaisina ikävinä oireina ja sairauksina, niin myös ihon heikko mikrobiomi näkyy erilaisina ihosairauksina ja ongelmina. Ovatko ne yhteydessä? Kyllä, tutkimukset ovat osoittaneet, että iho toimii ikään kuin vastutuskyvyn silminä ja korvina, viestittäen mitä ympäristössä tapahtuu. Niinpä jatkuva desinfiointi ja kovien kemikaalien avulla tapahtuva ihon puhdistaminen tappaa ihon oman terveen mikrobiomin ja sen kyky viestinnästä heikkenee ja lopulta lakkaa kokonaan. Se superraikas ja ehkä hiukan kiristävä tunne, jonka voimakkaat puhdistusaineet tuovat ihollemme ei siis ole lainkaan hyväksi, vaan kertoo siitä, että ihon oma terve ekosysteemi on tuhoutumassa ja näkyy ennemmin tai myöhemmin ihollamme ja koko kehossamme. Silloin vastutuskyky joutuu työskentelemään jatkuvasti ja pitää yllä tulehdusta, joka näkyy niin ihon oireiluna kuin myös kehon erilaisina ikävinä sairauksina ja reaktioina. Sairauksien ja oireyhtymien taustalla on useimmiten juuri tulehdus, siksi kroonista tulehdustilaa ei kannata vähätellä.

 

Seksikkaan-ihon-salaisuus-02

 

Ekseema, kuiva iho, akne, herkkyys, rasvaisuus – erilaisia iho-ongelmia on monia. Hoitotuotteiden, joilla hoidetaan oiretta sijaan suosittelisin hoitamaan ensin suoliston ja ihon mikrobiomin kuntoon. Silloin hoito on terveellä pohjalla ja hoitaa itse ongelman aiheuttajaa, ei ainoastaan oiretta. Oireen hoidosta saattaa usein syntyä vain kierre, joka ei voi laantua, sillä antibiootit ja muut kemikaalit ovat usein jo tuhonneet koko terveen ihon perustan. Ei kuitankaan hätää – tilanne on melkein aina korjattavissa! Probiooteilla on myös ikääntymistä hidastava eli anti-age-vaikutus. Seksikkään ihon salaisuus on mielestäni juuri sen nuorekkuudessa ja elinvoimaisuudessa, johon probioottinen ihonhoito vaikuttaa merkittävästi. Probiootteja ei siis kannata sivuuttaa jos haaveilee nuorekkaasta, kuulaasta ja hehkeästä ihosta.

 

Seksikkaan-ihon-salaisuus-01

 

Tutustuin ihon mikrobiomiin ja sen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin reilu puoli vuotta sitten, ja siitä lähtien olen käyttänyt Esse-sarjan tuotteita. Esse on ihonhoidon kirkas johtotähti ja ehdoton edelläkävijä, joka on ollut jatkuvasti askeleen edellä probioottisen ihonhoidon saralla. Merkin takana on kemisti Trevor Stein, jonka työ merkin takana perustuu akateemiseen tutkimustyöhön ja löydöksiin. Trevor keskittyi työssään afrikkalaisten kasvien tutkimiseen ja ymmärrettyään niiden potentiaalin, Esse sai alkunsa. Trevorista voit lukea lisää täältä. Kuultuaan hänen luentonsa, vakuutuin lopullisesti ja ymmärrykseni ihon mikrobiomin ja probioottien tärkeydestä laajeni. Uskomaton tutkimustausta ja intohimo ihon hyvinvointiin ovat tuottaneet huippusarjan, jonka tuotteet ovat todella tehokkaita. Oma ihoni oli ennen Esse-hoitoja perushyvä, mutta se ei imeyttänyt tuotteita kunnolla. Ikäänkuin heikosta suoliston kunnosta kärsivä saattaa syödä paljon, mutta kärsii aliravitsemuksesta, sillä ruoka ei imeydy heikon suolistomikribiomin vuoksi. Voiteet ikään kuin hulahtivat ihooni, mutta eivät oikeasti kosteuttaneet ja iho tuntui pian taas kuivalta, epätasaiselta ja näppyjäkin ilmeni. Kun hoito aloitettiin, huomasin merkittävän muutoksen jo parin hoitokerran jälkeen, ikään kuin iho olisi herännyt henkiin. Mielestäni kauniin ihon ei tarvitse olla kiiltokuvan kaltainen, vaan terveen ja hehkuvan elinvoimainen. Seksikkään ihon salaisuus on löytynyt – se majailee siinä ihon pinnalla. Ihoni luonnollinen ”jano” ja toiminta palautuivat takaisin, ja ihon väri muuttui tasaisemmaksi. Nyt tuotteet imeytyvät, iho hehkuu ja se on luonnollisen kaunis. En halua tuhota ihoni kykyä uudistua, vaan pikemminkin auttaa sitä toimimaan paremmin.

 

seksikkaan-ihon-salaisuus

 

 

Essellä on useita eri painotuksilla olevia ihonhoitosarjoja, joista voi lähteä etsimään itselleen sopivinta kombinaatiota. Jokaiseen ihoon ja tarpeeseen löytyy oma yhdistelmä. Olemme melko monimutkainen ekosysteemi, yhdistelmä ihmissoluja ja mikrobeita ja jokaiselle löytyy oma sekoitus, joka on paras juuri sille iholle ja sillä hetkellä. Esse on luonut tuotteita, jotka auttavat edistämään ihon mikrobitasapainoa ja jotka hidastavat ikääntymisprosesseja. Omaa ihoani on rauhoitettu Sensitive-sarjan tuotteilla ja säännöllisillä hoitolahoidoilla. Vaikutus on ollut ihana. Sarjan Repair oil on yksi suosikkituotteistani. Vartalolla nautin Essen rich body moisturiserista, joka tuntuu taivaalliselta päivittäisen meressä pulahduksen jälkeen. Probiootit ovat ihonhoidon uusi innovaatio, joka valtaa alaa hurjaa vauhtia. Esse on probioottisen ihonhoidon pioneeri, joka kehittää ja tutkii jatkuvasti uutta. Siksi se onkin aina askeleen edellä… Essen eettinen, vegaaninen ja ilman elänkokeita testattu sarja tukee myös reilua kauppaa ja holistisena ihonhoitajana se on ottanut ansaitusti probiootit ihonhoidon keskiöön.

 

Seksikkaan-ihon-salaisuus-04

 

Kaunis ja terve iho tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Itse olen huomannut, että kun iho oireilee ja ei voi hyvin, ei ole myöskään muutenkaan hyvä olla. Koko keho ja mieli reagoivat ihon oireiluun ja toisinpäin. Olemme psykofyysinen kokonaisuus, siksi ihon terveyttä ja kauneutta ei sovi vähätellä. Olen esiintynyt ja työskennellyt muun muassa mallina jo 15–vuotiaasta lähtien, eli nyt jo 25 vuoden ajan, joten on selvää, että ihon terveydellä on minulle suuri merkitys. Terve ja kaunis iho tuo itsevarmuutta ja mahdollistaa myös paremman ja huolettomamman arjen. On myös ihana käyttää tuotesarjaa, jota ei ole testattu turhaan eläimillä ja jota voin turvallisesti käyttää ja johon voin luottaa. Omalle iholleni sopivat tuotteet löytyivät ammattilaisen käsissä Esse-hoitolassa. Ammattitaitoinen hoitaja näkee parhaiten ihosi tarpeet ja räätälöi juuri sinun ihollesi sopivat tuotteet. Omalla kohdallani, niin kuin usein muutenkin, vähemmän on enemmän ja käyttämieni tuotteiden määrää vähennettiin… Joskus voi vain muutama oikea täsmätuote riittää huikeaan muutokseen! Oma iho rauhoittui, otti vastaan hoitavia aineita paremmin ja keho rentoutui ihanasti hoitolassa huippuammattilaisten käsissä.

 

Seksikkaan-ihon-salaisuus-05

 

Mitä tehdä, kun on lähdössä matkalle kohti terveen ja seksikkään ihoa salaisuutta? Kaksi tapaa: Voit joko heittää kaikki keinotekoiset kemikaalicocktailit roskiin ja muuttaa kaiken kerralla, tai edetä hitaammin ja vaihtaa parempiin tuotteisiin tuote kerrallaan. Jos päädyt suureen muutokseen, voi alkuun ilmetä erilaisia iho-oireita, sillä kaikki aiempi kuona ja roska tulee ihostasi ensin pois – mikä on tietysti hyvä asia! Ensimmäisenä itse vaihtaisin pois vahvat puhdistusaineet ja voiteet, jotka tuhoavat ihon mikrobiomin. Sen jälkeen voi edetä hiljalleen kohti muita tuotteita.

HUOM!
Kutsun sinut tutustumaan tunnin pituiseen Esse-hoitoon, jotta sinäkin pääset kokeilemaan tuotteita ja hoitoja. Kutsu koskee uusia asiakkaita ja tutustumisetuna saat ihotyyppisi mukaisen Esse-tutustumishoidon -20 % alennettuna!!!
Mainitse varatessa salasana: ”uusi asiakas”.
Varaukset hoitoihin tulee tehdä toukokuun aikana ja etu on voimassa heinäkuun loppuun asti tai niin kauan kuin vapaita aikoja riittää. Kurkkaa mukana olevat hoitolat täältä.

 

Ota kutsuni vastaan ja koe Esse-elämys – kaunis ja terve iho ja ihana hoito odottavat.

Rakkaudella,
Karita

Kuvat: Karita Tykkä

Paita: Dots / Villa Tremondo

Kommentit
 1. 1

  Jonna Nyrhinen sanoo

  Sulla on kyllä tosi kaunis ja hehkeä iho! Kiitos tästä vinkistä ihonhoitoon. Kiinnostaa kovasti kokeilla! Onko muita vinkkejä? Mitä meikkivoidetta käytät?

  • 1.1

   karitatykka sanoo

   Moikka Jonna.

   Kiitos. Ihoni vaihtelee ja hyvä niin, sillä se kertoo elämästä ja siitä, että kuona tulee myös ulos. : )
   Käytän Everyday mineralsia, Hynt-sarjaa, RMS ja Zuita. Vaihtelen fiiliksen ja ihon tilanteen mukaan.

   Suoliston tila ja ravinto näkyvät myös ihossa, joten niihin kannattaisi myös kiinnittää huomiota. Suoliston helliminen helposti sulavalla ruoalla, pro- ja prebiooteilla ja ravintorikas ruoka kaikissa sateenkaaren väreissä takaa hyvän ravinneskaalan. Vaihtele myös ruoka-aineita, jotta ravinnekirjosta tulee laaja.
   Myös happi ja verenkierto tukevat kaunista ihoa, joten suosittelen ulkoilemaan ja liikkumaan jollakin sinulle mieleisellä tavalla. : )
   Stressi ja sokeri ovat vahingoksi iholle, joten suosittelen tekemistä, joka poistaa stressiä. Esimerkiksi meditointi, läsnäolo- tai hengitysharjoitukset tai vaikka luonnossa kävely. Prosessoitu, valkoinen sokeri ei sisällä yhtään ravintoainetta ja kuluttaa kehoa sen ravinnevarastoja. Se myös nopeuttaa ikääntymisprosessia, joten se kannattaa jättää vähemmälle tai vaihtaa se parempaan.

   Iloa ja ihanaa oloa,
   Karita

 2. 2

  Maarit sanoo

  Heissan, tämä vinkki pitää ottaa talteen. Todella kiivastahtisen kevättalven jälkeen pitää nyt löytää jotain rentouttavaa itselle. On niin totta, että olet mitä syöt. Stressiltä en ole nyt hyvistä aikeista ja yrityksistä huolimatta välttynyt. Ja kun väsyy ja stressitaso kohoaa niin mitä sitä tekee.. syö mitä sattuu ja iho sen kyllä kertoo jos ei muuten tajua. Eli ei ihan vielä tule selkärangasta mikä on itselle hyväksi.
  Kasvohoitoon varaus tehty 🙂
  Yllä kerroit meikkivoidevinkkejä mutta miten huuliluna/ kiilto-osasto? En millään haluaisi olla ilmankaan mutta kiiltoja ja punia on elämän aikana tullut ’syötyä’ yksi jos toinenkin niin jokin ’myrkyttömämpi’ versio on hakusessa.
  Ihanaa päivää Karita. Terkkuja

  • 2.1

   karitatykka sanoo

   Hei Maarit.

   Ymmärrän. Hienoa on, että tiedostat asian ja ajattelet sitä!
   Ihanaa, että hoito on varattu. Tekee varmasti hyvää. Nauti ja ota kaikki irti. <3
   Käytän itsekin huulikiiltoja päivittäin! Lupaan tehdä huulimeikkipostauksen piakkoin, kiitos vinkistä!

   Iloa ja kaunista oloa!
   Karita

 3. 3

  Elisa Tihinen sanoo

  Hei Karita!

  Kiitos mielenkiintoisesta blogikirjoituksesta. Probiootit ovat tulleet tutuiksi ruokavaliossa, mutta ihonhoidossa tämä tuli uutena. Kiinnostuin hoidoista ja olenkin varaamassa sellaista heinäkuuksi.

  Minulle jäi vaan hieman epäselväksi, onko probioottinen kasvohoito ihan erikseen vai lukeutuuko kaikki esse-sarjalle tehdyt hoidot tähän? Luonnonkosmetiikka on minulle tuttua, mutta haluaisin tutustua nimenomaan tähän probioottiseen kauneudenhoitoon ja kaipaisin vinkkiä mikä olisi hyvä ensikertaiselle. (Hoitoloistakin kun soveltuisi sekä Oulun että Helsingin vaihtoehdot.)

  Kiitoksia jo etukäteen vastauksista ja valoisaa kevättä sinulle!

  • 3.1

   karitatykka sanoo

   Moi Elisa.

   Kiitos viestistäsi.
   Essen koko sarja perustuu probioottiseen ihonhoitoon ja parhaiten unelmakokonaisuus löytyy ammattilaisen suosittelemana. Eli hoitajan, joka näkee ihosi tarpeet ja vaatimukset. : ) Heinäkuun hoito kannattaa varat nyt, niin saat tuon -20 % alennuksen. Voisit samalla myös kysäistä heiltä, millä kannattaisi aloittaa jo ennen tuota hoitoa. Itse suosittelen ainakin probioottista kasvovettä, joka on ihana ja jos iho on herkkä tai jotenkin epätasapainossa, suosittelen lämpimästi sensitive sarjaa (seerumi on huippu). Pakko mainita myös Repair oil – love it. : )

   Iloa ja ihanaa oloa!
   Karita

   P.S. Kiitos, että luet juttujani! <3

 4. 4

  sanoo

  Moi!

  Olen itse pitkänlinjan biokosmetiikan käyttäjä, jo noin 35 vuotta, ja tuo on aivan totta! ME-Marja Entrich oli suomessa ensimmäisiä kosmetiikkasarjoja, jotka edelleen luokitellaan ihan elintarvikkeiksi, koska voit jopa syödä niitä 😉 Niiden raaka-aineitakaan ei testailla eläimillä, vaan ihmisillä 🙂 Monilla kosmetiikkasarjoillahan ei enää testata tuotteita eläimillä, mutta jätetään mainitsematta raaka-ainetaestaukset! Suosittelen että käyt kurkkimassa http://www.marjaentrich.fi koska siellä olevat tuotteet on Ihania ♡♡♡
  Nyt sitten myös löysin todella ihmeelliset ravintolisät suolistoonkin! Olen hakenut sellaisia jo vuosia, ja laittanut tuhansia euroja sellaisiin juttuihin, jotka ehkä toimivat aikansa, mutta eivät tiedätkö pitemmän päälle! Sain kokeiltavaksi FitLinen pro 4 jogurtin ja siihen powerin ja basicin! Kahden päivän kuluttua olo oli tosi outo!! Koska, oloni oli samaa energialuokkaa kuin joskus parikymppisenä!? Nyt olen siis 52 😉 Ne ovat hieman hintavia, mutta i dont care, becouse im worth it ☆☆☆ Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Niitä saa ihan testipusseja!

  Ihanaa alkavaa kesää ja aurinkoista mieltä!! T. Mia K.

  • 4.1

   karitatykka sanoo

   Kiitos Mia.

   Kiitos viestistäsi.
   Sinulla on ihailtava kokemus biokosmetiikasta! Hienoa, että olet löytänyt sopivat tuotteet juuri sinulle, kauneuttasi, terveyttäsi ja elinvoimaasi kohottamaan.
   Tuo raaka-ainetestaus jää tosiaan usein tietoisesti ”unholaan”. Hiljalleen onneksi asiat muuttuvat ja ihmiset tulevat tietoisimmksi ja vaativaisemmiksi tuotteiden osalta. Step by step eteenpäin…

   Iloa ja aurinkoa jokaiseen hetkeen,
   Karita

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *