Paras kesäkurpitsa-avokadopasta

Paras kesäkurpitsa avokadopasta

Nautin kasviksista valmistettuja pastoja viikoittain, sillä jauhopastat eivät kuulu arkeeni. Perheen miehille valmistan välillä erilaisia pastoja italialaista Setaro-pastaa käyttäen. Oma suosikkipasta-annokseni, jauhoton avokadopasta, valmistuu nopeasti sekä helposti, ja kutkuttelee omia makuhermojani juuri oikealla tavalla. Paras kesäkurpitsa-avokadopasta jota olen koskaan syönyt!

Kasviksista valmistettujen pastojen kastikkeista voi tehdä raikkaan kepeitä tai kermaisen täyteläisiä – oman maun mukaan. Annoksista voi tehdä täysin raakoja ja vegaanisia. Jauhottomat pastat voi halutessaan myös kypsentää ja täydentää juustolla tai eläinproteiinilla. Kasvisten suikalointi sujuu monella välineellä: juliennekuorijalla, spiraalileikkurilla, kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Jokaisella välineellä saat omanlaista pastaa.

 

Paras kesäkurpitsa-avokadopasta

 

Valmistan pastaa palsternakasta, bataatista, porkkanasta, juuripersiljasta ja monesta muusta, mutta oma ykkössuosikkini, johon en koskaan kyllästy, on kesäkurpitsa. Sen mieto maku taipuu moneksi. Jos haluat pastan muistuttavan enemmän jauhopastaa, kuori kesäkurpitsa. Itse jätän yleensä kuoren, sillä siinä on hurjasti lehtivihreää ja ravinteita. Pastan voi valmistaa ilman juustoa tai halutessaan raastaa päälle laadukasta parmesaanijuustoa. Ruoan voi tehdä täysin raakaversiona tai kypsentää kevyesti pannulla. Mukaan voi heittää myös esimerkiksi artisokansydämiä, aurinkokuivattuja tomaatteja, sieniä, paahdettuja pinjansiemeniä tai uppomunan. Vain omat makumieltymykset ja mielikuvitus ovat rajoina.

 

 

Paras kesäkurpitsa-avokadopasta

 

Kevyttä, raikasta ja maukasta – täydellistä kesäruokaa!

 

Toivottavasti nautit jauhottomasta avokadopastasta yhtä paljon kuin minäkin.

– Karita

 

Avokadopasta

(yhdelle–kahdelle)

2 pientä tai yksi iso kesäkurpitsa

1 avokado kuutioituna

5–10 cm pala kurkkua, pilkottuna (kuori halutessasi)

1/2–1 limetin mehu

1 valkosipulinkynsi

1–2 rkl neitsytoliiviöljyä

tuoretta basilikaa noin 5 lehteä tai maun mukaan + muutama lehti koristeluun

kourallinen korianteria, jätä hiukan sivuun koristelua varten

1–2 rkl ravintohiivaa (tuomaan juustoista makua ja b-vitamiineja)
mustapippuria rouhittuna
laadukasta suolaa maun mukaan
lopuksi hienonnettua chiliä maun mukaan

+ raastettua parmesaanijuustoa (tai vegeversiossa voi raastaa päälle macadamiapähkinää)

 

kuvat: Viola Virtamo/Hyvää huomenta/Cozy Publishing ja Karita

Ei kommentteja.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *