Paras apu tulehdukseen

paras-apu-tulehdukseen

 

Muutama päivä sitten silmässäni tuntui jotenkin oudolta. Ajattelin, että on syytä kaiketi vähentää näyttöpäätteen tuijotusta ja tarkistuttaa näkö. Seuraavana päivänä silmään kuitenkin muodostui punainen pallukka, silmää vihloi ja se oli turvoksissa. Silmä oli tulehtunut! Paras apu tulehdukseen oli jälleen kerran haussa. Minulla ei ole koskaan ollut silmätulehdusta, joten suuntasin välittömästi lääkärin luokse varmistamaan asian. Hän määräsi antibioottiset lääkkeet – voiteen ja silmätipat. Aloin käyttämään tippoja, mutta jotenkin tuo antibiooteilla pelailu ei kiinnostanut. Päätin kokeilla luonnon keinoja – ainahan voisin palata antibiootin pariin, jos tarve vaatii. Otin avuksi luottolääkkeeni, joka toimii moneen – hunajan. Ei kuitenkaan mitä tahansa hunajaa, vaan vahvaa ja terapeuttista Manukahunajaa.

 

paras-apu-tulehdukseen

paras-apu-tulehdukseen

 

Olen käyttänyt eri manukoita useita purkkeja elämäni aikana ja nytkin kaapista löytyy useampaa erilaista. Silmääni halusin jonkin todella vahvan manukan ja suuntasin Ruohonjuureen ostoksille. ”Lääkekaapistani” löytyi jo homeopaattinen R1 tulehdustippa ja perus manuka, joten ostoslistalla oli siis paras apu tulehdukseen – vahva manuka-hunaja. Eteeni osui minulle uusi, KFactor 22 arvoinen manuka, jossa manukapensaasta peräisin oleva siitepölypitoisuus on huikea 90 %. Merkki oli Wedderspoon, jonka alhaisemmalla kertoimella olevaa hunajaa olen ostanut aiemminkin. Keskeistä tässä mittaustavassa on, että siinä mitataan manukapensaaseen jäljitettävän siitepölyn määrää. KFactor-järjestelmän metodi mahdollistaa tällaisen mittauksen molekyylitasolla. Samalla mitataan useita muita tekijöitä ja voidaan myös havaita mahdolliset hunajan manipulaatiot.

 

paras-apu-tulehdukseen

paras-apu-tulehdukseen

 

Wedderspoonin Kfactor-asteikolla on kolme eri arvoa, joissa manukapensaan siitepölypitoisuudet menevät seuraavasti: Kfactor 12 (perusmanuka) vähintään 65 % siitepölystä on peräisin manukapensaasta, Kfactor 16 (vahva) manukasiitepölypitoisuus on vähintään 75 %  ja niin kuin aiemmin mainitsin Kfactor 22 (terapeuttisen vahva) vähintään 90 %. KFactor 22 on merkitty ”limited edition” -merkinnällä, sillä sen tuottaminen on muita vahvuuksia haastavampaa. Koska silmä oli sen näköinen ja kuin olisi nyrkistä saanut, ostin purkillisen vahvinta ja toivoin parasta.

 

paras-apu-tulehdukseen

 

Sivelin manukaa vanupuikolla silmän alle sekä varovasti myös silmään. Jotenkin tuntui, että  tulehdus lähti rauhoittumaan välittömästi. Nautin myös reilusti kurkumaa, valkosipulia, kookosöljyä ja inkivääriä, jotta kehon sisäinen tulehdustila rauhoittuisi. Lisäksi tiputtelin silmiini myös kolloidihopeavettä ja otin tulehdustippoja. Samoilla lääkkeillä (ja toisilla luonnon lisillä) hoidin aiemmin kesällä saamani ruhjevamman terveeksi.  Nyt tuosta on jäljellä enää ikävä arpi, johon siihenkin aion löytää parannuskeinon. Sain tulehduksesta niskalenkin ja silmä on jo lähes kokonaan parantunut. Jälleen kerran manuka osoitti kyntensä.

 

paras-apu-tulehdukseen

 

Tämä luonnon ihmeaine on paras apu tulehdukseen, mutta toimii moneen muuhunkin. Muun muassa nostaa vastuskykyä suojellen erilaisilta bakteereilta ja ylläpitää elimistön luonnollista terveyttä. 200 kertaa tavallista hunajaa vahvempi manuka toimii myös antibioottien tapaan lievittäen tulehdustiloja ja hellii suoliston bakteerikantaa antibakteerisilla ominaisuuksillaan. Sen kerrotaan auttavan myös närästykseen ja refluksiin. Manukasta voi löytyä apu myös moniin iho-ongelmiin – niin ulkoisesti kuin sisäisestikin käytettynä. Mikä parasta – tämä manuka myös maistuu ihanalta!

 

Oletko kokeillut manukaa? Oletko yhtä ihastunut siihen kuin minäkin? Mihin olet saanut siitä avun?

Iloa ja hyvää oloa!
Karita

 

paras-apu-tulehdukseen

Kommentit
 1. 1

  Elina sanoo

  Kotimaista lähihunajaa löytyy aina kaapista, mutta manukaa en ole edes maistanut. Olen kyllä kuullut siitä, ei ole vain tullut tutustuttua tarkemmin tähän luonnon ihmetuotteeseen. Taidankin kirjata tämän ostoslistalleni, tykkäänhän aina muutenkin kokeilla kaikkea luonnollista

   • 1.1.1

    Tuula Kosonen sanoo

    Hei Karita,
    olen kuullut/lukenut Manuka-hunajasta ja sen hoitavasta vaikutuksesta. Siitä sanotaan, että se on antibakteerinen, luin kuitenkin jostain, että se tehoaa virusperäisiin tulehduksiin ja bakteeritulehduksiahan on myös. Voisiko mielestäsi Manuka-hunajalla olla hoitavaa/tukevaa vaikutusta esim. toistuviin virtsatietulehduksiin? Karpalohan on tuote, jota suositellaan tähän ongelmaan!
    Kiitollinen lyhyestä kommentista!

    • 1.1.1.1

     karitatykka sanoo

     Moikka Tuula.

     Ainakaan manukasta ei ole haittaa! Sitä voisi ottaa kuuriluonteisesti päivittäin useampia kertoja päivässä. Muista valita laadukas ja vahva tuote.
     En ole aiheen expertti, mutta tässä muutama kotikonsti kokonaisvaltaiseen hoitoon.
     1.Juo runsaasti vettä,vähintään 10–12 lasillista päivässä.Älä juo happamia juomi kuten alkoholi kahvi ja hiilihapotettuja juomia, niillä saattaa olla negatiivinen vaikutus.
     2. Päivittäin makeuttamatonta karpalomehua tai karpalokapseleita (esim Biomed). Karpalot sisältävät yhdisteen, jonka on sanottu auttavam.
     3. Runsaasti pieninä annoksina lisättyä C-vitamiinia tai syö runsaasti kasviksia (3-5 annosta päivässä) se tehostaa vastustuskykyä. Ei sokeria, joka happamoittaa kehoa ja voi lisätä ikäviä oireita.
     4. Probiootteja. Esim Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgarius, Lactobacillus reuteri ja Bifidobacterium bifidus ovat hyviä bakteereja, joiden on osoitettu tehostavan ”hyvää” bakteerimäärä joka nopeuttavan paranemista, varsinkin jos olet ottanut antibiootteja äskettäin.
     5. Kookosöljy voisi olla myös hyvä, sillä sekin on antibakteerinen ja hillitsee tulehduksia…

     Mutta kuten sanottu, tämä ei ole osaamiskärkeäni.

     Toivottavasti saat pian niskalenkin oireestasi. Muista, että melkein jokainen sairaus lähtee tulehduksesta, joten tulehdusta estävä tai hillitsevä elämäntyyli ja ruokavalio ovat hyödyksi.

     Iloa!
     karita

 2. 2

  Mari sanoo

  Kiitos vinkistä, tyttärellä silmätulehdus. Aion kokeilla tätä ennenkuin riennän hakemaan antibioottit…
  Toivottavasti löydän tuotetta Porvoon luontaistuote valikoimasta.

  • 2.1

   karitatykka sanoo

   Kokeile ihmeessä. Voit myös huuhdella silmää kiehaututella, jäähdetetyllä suolavedellä.
   Jos ei lähde rauhoittumaan, kannattaa kääntyä silmätippojen puoleen. Onneksi silmiin laitettava pieni hetkellinen antibioottimäärä ei vaikuta juurikaan suolistoon…

   Pikaista paranemista.
   <3 Karita

  • 2.2

   Piit Salkorinne sanoo

   uttina varoitan vakavasti kokeilemasta näitä ns luonnon lääkkeitä: silmissä on erilaisia ongelmia ja ne eivät välttämättä korreloi ollenkaan tulehduksiin…suosittelen AINA lääkäriin menoa…voi tulla todella kalliksi kokeilut.
   pshomeopatia on täyttä huuhaata…me farmasistit lääkäreiden lisöksi olemme satoja vuosia tehneet töitä sairauksien päihittämiseen ja kaikki ns vaihtoehtotieteet on osoittaneet karmeutensa niin monissa tapauksissa.
   iloista päivää
   Piit

   • 2.2.1

    karitatykka sanoo

    Kiitos viestitsäsi Piit.

    Lääkäreillä ja farmasisteilla on todella tärkeä rooli sairauksien lääkehoidossa. Erilaisia tapoja ongelmien hoitoon on monia ja minusta on hienoa, että meillä kaikilla on mahdollisuus valintaan, joka kuvastaa omia uskomuksiamme. Itsekin turvaudun toki tarvittaessa länsimaisiin lääkkeisiin ja niin tekee koko perheemme. Mutta jätän kaikki ylimääräiset ja turhat lääkkeet pois. Yritän ensin hoitaa oiretta ja sen SYYTÄ ensin luontaisesti ja sitten vasta kokeilen muuta. Joskus siinä onnistuen ja toisinaan vaihtoehto B:hen turvautuen. Eri asia ovat sitten hätätilanteen, joissa länsimainen lääketiede loistaa.

    Teette arvokasta työtä ihmisten auttajina. Hienoa, että se on teille sydämen asia ja saatte ihania tuloksia aikaan. Kiitos siitä.

    Iloa ja aurinkoa päivääsi,
    Karita

 3. 3

  Karolina sanoo

  Hei,
  oli hyvä lukea Manuka-hunajasta ja heti tekee mieli käydä ostamassa sitä. Miehelläni on vuotavan suolen oire joka on aika hyvin hallussa oikeaoppisella ravinnolla jossa muuten kielletään juurikin hunaja. Luuletko, että Manuka-hunaja olisi kuitenkin sopiva parantavana ominaisuutena?
  Voisiko Manukaa kokeilla teini-ikäisen pojan akneseen ( ei niin pahaan ) ihoon myöskin?
  Kiitos Karita jos ehdit vastailemaan tais jos olet kuullut että näihin oireisiin joku olisi saanut apua.

  • 3.1

   karitatykka sanoo

   Moikka Karoliina.

   Kannattaa ehdottomasti kokeilla molemmille.
   Miehesi voisi kokeilla myös ainakin gluteenin ja maitotuotteiden poistamista muutamaksi viikoksi. Sokerin käyttöä kannattaa vähentää, sillä se ylläpitää huonoa bakteerikantaa. Manuka-hunaja edesauttaa hyvän bakteerikannan luomisessa. Hyvät bakteerit pitävät puhtaasta, terveellisestä ja kuitupitoisesta ravinnosta. Neitsytkookosöljyäkin voi käyttää. Kookosöljyssä on lauriinihappoa, joka on antibakteerinen. Lisäkuituna voi käyttää psylliumia, joka on hellävarainen ja sopii usein ärtyneellekin suolelle. Psyllium turpoaa voimakkaasti, joten vettä on muistettava juoda paljon. Tässä muutama ajtus vuotavan suolen oireiluun…

   Jos poikasi käyttää runsaasti maitotuotteita, voi olla syytä kokeilla olla hetki ilman ja katsoa josko akne rauhoittuu.

   Iloa ja aurinkoa!
   Karita

 4. 4

  Viivi sanoo

  Moikka!
  En ole tästä aiemmin kuullutkaan. Hunajaa menee kyllä enemmän kuin laki sallii, mutta tämä on uusi tuttavuus. Mikä on purkin hinta?

   • 4.1.1

    Hanna sanoo

    Sepä se. Purkit ovat pieniä ja hinta ei. Muuten käyttäisin manukaa päivittäin

    • 4.1.1.1

     karitatykka sanoo

     Kyllä, minunkin mielesäni hinta onn aika kallis. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tuote on hintansa väärti. Toisaalta riitoisaakin se on, eli päivähinnaksi ei tule kovin paljoa. : )
     Olisi ihanaa jos voisi hankkia edullista ja laadukasta manukaa. Valitettavasti en ole vielä sellaiseen törmännyt. Aika usein, niin kuin maukassakin, laatu ja hinta kulkevat käsi kädessä. Ellei kyseessä ei ole suuryritys ja massatuote…

     Iloa,
     Karita

  • 4.2

   Päivi sanoo

   Manukan ”vahvuus” tietysti vaikuttaa hintaan, eli tuo Kfactor22 on kaikkein kallein. Manukan käytössä kannattaa myös muistaa, että ottaa hunajan aina raakana, jotta lämpö ei tuhoa hyviä vaikuttavia ominaisuuksia, eli ettei laita sitä vaikka kuumaan teehen.

   • 4.2.1

    karitatykka sanoo

    Juuri näin Päivi.
    Kädenlämpöiseen juomaan voit sekoittaa, mutta kuumentaa ei todellakaan kannata. Makukassa on erilaisia vahvuuksia ja niillä eri tarkoitus. Ns. perus-, vahva- ja terapeuttinen manuka, joita kaikkia käytetään hiukan eri tavalla. Tarpeen mukaan voi valita vahvuusasteen. : )

    Iloa!
    Karita

   • 4.3.1

    karitatykka sanoo

    Hei Päivi.

    Hyvä, tulehdukset ovat täysin normaaleja ja kuuluvat olämäämme, mutta krooninen tulehdus on ongelma. Kokeile ihmeessä ja kerro miten toimii.

    Terveyttä ja hyvää oloa!
    Karita

 5. 5

  Tatjaana sanoo

  Työni puolesta olen käyttänyt Manuka hunajaa haavojen hoidossa ja on siihen aivan loistava tuote

 6. 6

  Johanna sanoo

  Äidinmaito on myös loistava lääke silmätulehdukseen jos siis jostakin vaan saa sitä 😉

  • 6.1

   karitatykka sanoo

   Kiitos Johanna,

   Olen kuullut. Sitä ei usein ole saatavilla… : )

   Iloa!
   Karita

 7. 7

  Alexandra sanoo

  Hei Karita!
  Kiitos ihanasta blogista ja rationaalisista ravintoaineista sekä parantavista poppakonsteista <3 Tämä hunaja oli myös minulle ennestään kuulematon ja se, kuten hunaja yleisestikin, taitaa kuulua niihin harvoihin lajeihin jotka eivät pilaannu lainkaan -eli kun tuon kokoista purkkia ei varmaan kuutenkaan kokonaan saa kulumaan silmiin niin kertoisitko parhaat vinkkisi johon mahdollisesti käytät tämän manuka hunajan purkin ylijäämät? Kiitos jos kerkeät vastaamaan ja aurinkoista viikonloppua!

  • 7.1

   karitatykka sanoo

   Hei Aleksandra ja kiitos että seuraat!

   Käytän manukaa yleiseen hyvinvointiin melkein päivittäin. Eli nappaan pienen määrän usein…eli ei ongelmaa että jäisi pyörimään kaappiin.
   Kasvonaamiona ihan huippu! Haavat tai muut tulehdukset iholla. Jos flunssa meinaa iskeä niin heti manukakuuri päälle. Jos suoliston kanssa on ongelmia niin manuka hoitaa myös suoliston hyviä bakteereita. Meillä sitä käyttää koko perhe. Myös juomiin voit laittaa, tsekkaa esim viime viikolla julkaisemani kaunistava kurkumalatte. : )
   Muista ettei manukaa kannata kuumentaa, sillä muuten sen teho tuhoutuu… : )

   Iloa ja hyvää oloa!
   Karita <3

 8. 8

  Jenni sanoo

  Hei!
  Kiitos innostavasta ja idearikkaasta blogista!
  Tämä hunajavinkki kiinnosti. Mutta osaisitko sanoa, onko sittenkin noilla tulehdustipoilla, joita myös otat (oliko ne silmiin ne tipat? Ymmärsin niin, mutta nyt mietinkin, että käytitköhän niitä vain sisäisesti?) Enemmän vaikutusta tulehduksen laantumiseen, kuin Manukahunajalla?

 9. 9

  Hanna sanoo

  Hei, mitä kriteereitä manuka hunajaa valitessa kannattaisi olla? Olen yrittänyt etsiä ulkomaisista nettikaupoista ja valinnanvaraa on ihan liikaa, enkä tiedä mikä olisi hinta-laatusuhteeltaan paras. Kalleimpiin ei millään ole varaa, mutta turha myös valita vain halvinta jos siitä ei ole apua.

  • 9.1

   karitatykka sanoo

   Hei Hanna.

   Jos mahdollista, suosittelen käymään laadukkaissa luontaistuotekaupoissa kyselemässä ja kurkkaamassa tarjontaa. Oma suosikkini on juuri tuo Wedderspoonin KFactor -hunajat. Ne ovat olleet kaikista kokeilemistani kaikista parhaimpia. Olen kokeillut noin kymmentä eri manukaa, joten muutamia olen testannut. Niissä mitataan manukasiitepölypitoisuutta omalla menetelmällä ja tehoainepitoisuus on suuri.

   Vahvuus on yleensä määrääävä myös hinnassa. KFactor 22 on jo terapeuttinen hunaja. Myös KFactor 16 on vahva ja tomiva, puolet edullisempi manuka. Tuo KFactor 22 maksaa noin 49,50 € ja on kooltaan 250 g. Käyttömäärä on kuitenkin melko pieni, joten annoshinta on pieni ja teho suuri. Näissä hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä.

   Kaikki raaka manukat ovat varmasti kuitenkin parempia kuin ei lainkaan… : )

   Iloa ja hyvää oloa!
   Karita

 10. 10

  Saku Skeptikko sanoo

  Suurin osa silmätulehduksista paranee täysin itsestään, tuskin hunajalla oli mitään tekemistä asian kanssa.

  • 10.1

   karitatykka sanoo

   Kiitos Saku.

   Niin varmasti paranevat.
   Onneksi manukasta on iloa moneen!

   Mukavaa sunnuntaita!
   Karita

 11. 11

  Ttppii sanoo

  Tietääköhän Kauneus ja Terveys-lehti minkälaista mahdollisesti jopa vaarallista hölynpölyä sen alaisuudessa levitetään? Hunajaa en kyllä silmiin tunkisi. Ja jos mainostaa homeopatiaa, on tasan kaksi mahdollisuutta: on täydellinen, mistään tietämätön ääliö tai täysin moraaliton hyypiö. Homeopaattiset aineet ovat vettä. Ei mitään muuta.
  Terv erikoislääkäri

  • 11.1

   karitatykka sanoo

   Hei tpietilä/erikoislääkäri.

   Kiitos palautteestasi.
   Jokainen taaplaa tavallaan. Voit olla minusta mitä mieltä tahansa – se on sinun asiasi, ei minun. Meillä kaikillahan on oikeus omaan mielipiteeseemme.

   Kaikkea hyvää sinulle toivoen,
   Karita

 12. 12

  Napsu sanoo

  Ruhjeisiin auttaa otsonoitu oliiviöljy. Olin pyöräilyonnettomuudessa keväällä ja sain ruhjeita + yhden tikkausta vaatineen vekin kasvoihin. Aloin heti tikkien poiston jälkeen käyttämään päivittäin tosi vahvaa otsonoitua oliiviöljyä. Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *